A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nem árulta el, hogy ki ez a személy.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt vendége Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden este. 

Parragh László az árstopok kivezetéséről egyeztet valakivel a kormányból

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszédet mond a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Főőrség épületében 2022. november 29-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az atv.hu cikke szerint Parragh arról beszélt, hogy a kormánnyal folyamatos az egyeztetés az árstop szabályozásáról, betarthatóságáról és szükségességéről. Emellett a kivezetés ötlete is felmerült már. 

Parragh szerint akkor lehet az árstopot a legkevesebb kárral kivezetni, amikor az élelmiszerár-infláció eléri a csúcsát, és már láthatóvá válik, hogy nem fog tovább növekedni, hanem elindul a csökkenés. A kereskedelmi és iparkamarai elnök úgy vélekedett a műsorban, hogy ez a pillanat már itt van, de a tavasz folyamán be fog következni.

Szerinte az intézkedés már betöltötte a szerepét (a társadalom alsó harmadán segített, viszont a piacgazdaság alapjait némileg már kikezdte). Kitért arra, hogy Magyarországon azért magasabb az élelmiszerek inflációja az átlaginflációnál, mert az ország egyrészt behozatalra szorul az alapanyagok nagy részének tekintetében, másrészt pedig a magyar élelmiszergazdaság termelékenysége lényegesen gyengébb az európainál.

Parragh a műsorban elmondta, szakmailag elképzelhetőnek tartja azt, hogy fokozatosan vezessék ki az árstopot, majd elmondta, kereskedelmi szövetségen kívül a kormánnyal is egyeztetnek az árstop kapcsán.

Azt viszont nem volt hajlandó elmondani, hogy pontosan kivel is egyeztetnek a kormány részéről, csak annyit mondott, hogy

mindenki ki tudja találni, hiszen itt agráriumról, és makrogazdaságról van szó

– idézte a 444 az MKIK elnökének műsorban elhangzott szavait.

Forrás: atv.hu, 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Hol bevezetni hol kivezetni. Döntsétek már el paszmeg nem nászéjszaka ez. Ez a be ki odavaló.
De kormányozni legalább tudnak. Aha. Jahhhhhh.
Terminátor
Három abszolut felesleges dolog a világon:
1. A férfi mellbimbója!
2. A pápa fütyije!
3. A kamara és elnöke!
ómió
Efftársilag biztos már messiásként várják a "szent piaci árakat" az árstopos körben is!
Macskaszem
@ómió: Megbaszhatod, mikor vannak termékek amik pont az ársapka miatt drágultak 80-90%-al, a többi meg 45 %-al.
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:45 ♦ "Efftársilag" Nyugat-Európában ismeretlen fogalom az élelmiszerekre kivetett ársapka, és az árak így is olcsóbbak mint a magyar és az Áfa is kisebb mint 27%. Világszinten a TOP 10-ben vannak a magyar élelmiszerárak
Egész Európában nálunk drágultak az egyik legnagyobb mértékben az élelmiszerek .Ez talán még a Holdról is látszik.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/297508123_469244248540376_6838097248389072834_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=fHh9u_VnGZUAX-SEXr6&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA8dVbDa2dmS4Czf8IrENWhgu0Mqy0HYDuqDVwzMFM1_Q&oe=63CD2B06
❗ Hazudozhatnak Orbánék „háborús inflációról" meg „brüsszeli szankciós politikáról”, az igazság az, hogy Európában az egyik legnagyobb mértékben Magyarországon ugrott meg a termékek ára. A magyar infláció már a háború előtt elindult felfelé, és fel kell tennünk a kérdést, felelős-e a kormány, ha az árstopok rendszere mellett ilyen kiemelkedően magas a magyar drágulás?! A válasz pedig az, hogy igen, hiszen a kormány azt választotta, hogy a magyar nép elszegényedése mellett, az infláció miatt megnövekedő brutális ÁFA bevétellel kívánja betömni azt a költségvetési lyukat, amit ő okozott.
Orbán: Csak ekkora a f@szom, de egy országot szétb@sztam vele.
pbs.twimg.com/media/FlXg7PZWQAA0dUi?format=jpg&name=small
Néro2
@Terminátor: 1 . A kamara elnöke. A többi fasorban sincs utána feleslegességben.
ómió
@Macskaszem: Bele se gondoltál még, milyen "érdekes ársapka" lehet az, ami 80-90%-kal drágulhat!? Nincs mivel!?
ómió
@Eladott Ország: Tudom, gyagyás! Nyugat-Európában minden ingyen van! Ursula szerint f.évre a gázhiányuk 32 milliárd m3 lesz, ám, minél több ez a szám, annál "ócsóbb" náluk pl. a gáz is! Ársapka meg minek, hiszen kő-gazdagok! Nem volt 45 év "magasabbrendű" kommunizmusuk, mint idehaza! Aki meg nem, annak sag schon! Meg, aztán ott, amúgy is ingyen van mnden! Infláció egy szál se! Így píszi hazudnotok? Szólj, ám, ha valamit rosszul hazudtam!
ómió
@Pálinkás Pál: Ha tükörbe néztél, szarkupac, akkor, ezt ne tőlem kérdezd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.