Ráczné Földi Juditot indította a 2021-es előválasztáson a Demokratikus Koalíció(DK) Székesfehérváron.

Schiffer András sem tudta tisztára mosni az offshore céget rejtegető DK-st

Ráczné Földi Judit hiába perelt. forrás: ráczné földi judit, facebook

Rácznéról a Válasz Online kiderítette, hogy aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek, mi több, tulajdonosként is aláírt, céges dokumentumokat 2021-ben.

Ez pedig szembement azzal az értéknyilatkozattal, amit az ellenzéki képviselőknek alá kellett írniuk, hogy elindulhassanak az előválasztáson. Ráczné nem lépett vissza, kikapott, aztán – talán a választói bizalom építgetése érdekében – a céges kapcsolatait nyilvánosságra hozó Válasz Online ellen jó hírnév megsértése miatt, egymillió forint sérelemdíjat követelt kamatokkal együtt, Schiffer Andrást fogadva fel képviseletére – írja a 444. „Jó okunk volt csodálkozni a kormánykörökben mára egyre népszerűbb Schiffer szerepvállalásán.

Nyilvánvaló, hogy egy ügyvéd bárkinek dolgozhat, de ő mégiscsak az a közíró, véleményvezér, aki heti szinten ostorozza az úgynevezett globalokrata álbaloldalt.

Schiffer ráadásul – már LMP-sként is – gyakran beszélt az offshore-lovagok »kiseprűzésének« szükségességéről, így nyilvánvalónak tűnt, hogy ügyvédi megbízásokért, jogászi hírnévért, szakmai kihívásnak álcázva sem adja el magát a láthatatlan vagyonok és cégstruktúrák haszonélvezőinek” – jegyezte meg a Válasz Online.

A Fővárosi Ítélőtábla hétfői jogerős ítélete szerint a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore cégét.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Andriska a fideszt próbálja mindig tisztára mosni.
Egyébként meg nem kell tisztára mosni semmit .
Nem kő hazudni akkor mosni se kell.
Peller Anikó
Gondolom nem is akarta. Vagy talán azt hitte ez a dilis tyúk, hogy pont a stiffer segít egy dékásnak? Megáll az ész, tényleg.

Ja és hány ezer offshore cég van a fidesz birtokában, ezt nem sikerült kideríteni?

Ja, nem.
Néro2
Andriska a fideszt próbálja mindig tisztára mosni.
Egyébként meg nem kell tisztára mosni semmit .
Nem kő hazudni akkor mosni se kell.
Néro2
@Peller Anikó: A válasz nem arra vállalkozott.
justhpeter
@Horizont: Számodra meglepő ha egy politkus hazudik ? Hiszen mozog a szája ! Vagy netán úgy gondoltad, hogy a parlamentben melegedni bejáró ellenzék különb mint a kormánypárti melegedő ? Álmodsz, királylány ?
Peller Anikó
Kiderült, hogy a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc még annál is több magántőkealapban érdekelt, mint ahánnyal eddig a sajtóban összekötötték.

Száraz István, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja, az idén létrejövő magyar szuperbank, a Magyar Bankholding csaknem 11 százalékának végső tulajdonosa.

Két magántőkealap is egy Hornung Áron nevű pécsi ingatlankereskedőé, aki a milliárdos befektetővel, Jellinek Dániellel is üzletelt, és több szálon köthető Tiborcz István üzlettársához, Hamar Endréhez. Hornung neve korábban nem került elő a hírekben, pedig tavaly csupán egy cégéből 13,5 milliárd forint osztalékot vett ki.

A magyar autópálya-koncessziót 35 évre – hat másik magántőkealappal konzorciumban – elnyerő magántőkealap a milliárdos Szíjj Lászlóé, Mészáros Lőrinc üzlettársáé.

propeller.hu/itthon/3895793-hatalmas-vagyonokat-rejtettek-el-orban-kozeli-szemelyek-itt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.