Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter volt a Partizán vendége szerdán.

Hatalmas bejelentést tett Navracsics: Komoly elhatározásra jutott
Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Magyar EXPO sikerek című időszaki kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. december 13-án. A tárlaton 170 év 32 világkiállításával, valamint az azokon megjelent magyarok sikereivel ismerkedhet meg a közönség. A 2023. augusztus 20-ig megtekinthető kiállítás mintegy 50 magyar közgyűjtemény és magánszemély világkiállításokhoz kapcsolódó műtárgyait gyűjti össze és mutatja be egy helyen. MTI/Kovács Tamás

Korábban az Európai Bizottság levélben figyelmeztetett: nem köthetnek friss uniós támogatási szerződéseket azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek, vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn – számolt be róla a Népszava.hu.

Gulyás Gergely csütörtökön a Kormányinfón arról beszélt, ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét.

Gulyás Gergely azt mondta, szeretnének békés megoldást találni, de ezen lehetőség korlátozottságát mutatja, hogy az ügyben egyeztettek a bizottsággal, és pontosan úgy jártak el, ahogy a testület kérte. 

Navracsics Tibor a Partizán videójában arról beszélt, hogy az Európai Bizottságnak eredetileg felvetették, hivatali vagy „dinamikus” összeférhetetlenségről van-e szó a közalapítványoknál.

Gulyás Gergely azzal is szembesítette Navracsicsot, hogy  a december 15-i tanácsi határozat szerint az Európai Bizottság többszöri kérése ellenére még mindig nem akadályozzák magas rangú tisztviselők tagságát.

„Ezért megyek ki Brüsszelbe”, hogy térjenek-e át a hivatali összeférhetetlenségre, mondta Navracsics Tibor, és tisztázzák, ki magas rangú politikus, mert ez „nem egzakt kategória”, például államtitkár vagy polgármester az-e.

Navracsics Tibor szerint a kormány azóta sem kapott hivatalos értesítést az Európai Bizottságtól.

Ha feltétel lesz, Navracsics Tibor lemond a kuratóriumi elnökségéről,

de a következő két-három hónapban meg fogunk állapodni, és megoldódik a kérdés, ahogy korábban is „számtalan, ennél sokkal jelentős kérdést” is rendeztek, „meglátjuk, az Európai Bizottság mit kér”.

Kiemelte: ez nem jelenti, hogy ne férnénk hozzá az uniós forrásokhoz.

Később azért visszatértek rá, hogy a pénzek jelentős részét egy másik, december 22-i döntés miatt nem fizetik ki. Több, úgynevezett horizontális feltétel akadályozza az uniós felzárkóztatási támogatások utalását a kormánynak, közülük egy, az igazságszolgáltatási szinte a teljes összeget – írja a Telex.hu.

A területfejlesztési miniszter jövő szerdán és csütörtökön tárgyal Brüsszelben, miután igazságügyért felelős kollégája, Varga Judit a jogállamisági feltételességi eljárás miatt elfogadott törvénycsomagról egyeztet hétfőn és kedden.

Navracsics Tibor egy hét múlva nem számít érdemi eredményekre, „elkezdjük a problémák azonosítását” és az álláspontok közelítését, de március végére szerinte megegyeznek. „Ha nekem felróható okokból” mégsem, akkor – a korábbi ígéretéhez híven – lemond.

További részletek itt olvashatóak.

A teljes adást itt tekinthető meg:

Forrás: Telex

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@jesz: Hát menjen ,csak ne egyedül. Vigye azokat is magával,akik miatt ide jutottunk.
Fenyöfa58
@Néro2: Az a rohadt szöveg értelmezés !!!ezek mindenkit hülyének néznek !!!
Néro2
@Fenyöfa58: Hát hülyék hogy nézzenek ? Értelmesen ? Úgy nem tudnak igy hát marad a hülyén(nek).:)
Nanya
@Néro2: Ne vitatkozzunk ! A seggnyaló fidesznyikek 99,99999876 % a hülye ! Oszt jó napot.
Jozefina
"Gazdasági szankciót vetne ki a Jobbik elnöke Navracsics Tiborra"
24.hu/belfold/2023/01/22/gazdasagi-szankciot-vetne-ki-a-jobbik-elnoke-navracsics-tiborra/
"Őszintén bízom benne, hogy valódi érdemei szerint is meg fogják önt fizetni. Én például néhány gazdasági szankciót éppen el tudnék képzelni ön ellen. Olyanokat, amilyeneket Putyinra és köreire vetettek ki. Azt hiszem, nem lenne aránytalan, tekintettel azokra a károkra, amiket most a magyar fiataloknak és kutatóknak okoz azzal, hogy Észak-Korea szintjére bombázza vissza a magyar oktatást

– ezekkel a szavakkal bírálta a Facebook-oldalán Gyöngyösi Márton"
Néro2
@Nanya: 101 az ,vagy 102 pont úgy mint a kétharmadjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.