Kifejezetten jó hírnek gondolják. 

A Mandiner szerint kifejezetten jó hír, hogy rekordmagas Magyarországon az infláció

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Mandineren jelent meg az

„Ezért örülhetünk a magas inflációs mutatóinknak”

című cikk, amelynek szerzője Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhely vezetője kifejti, hogy miért annyira jó ez a magyar lakosságnak. A cikk úgy kezdődik, hogy

„Ha mögé nézünk és más oldalról értékeljük, akkor a magas magyar drágulási ütem kifejezetten jó hír a hazai lakosságnak”.

Ezután a szerző úgy folytatja, hogy

„Az infláció rossz. A magas infláció nagyon rossz. Hazánk drágulási üteme európai viszonylatban is jelentős, ez pedig egyértelműen mutatja, hogy valamit elrontottunk”, de csak azért írja mindezt, hogy elhatárolódhasson tőle: „Ezek a mondatok gyakran hangzanak el manapság. A gond csak az, hogy a mostani helyzetben az ilyen egyszerű helyzetértékelések tévútra vezethetnek minket”.

Ezután szóba kerül a budapesti és a vidéki árak közötti különbség és a lakossági földgázár, európai összehasonlításban. Végül a cikk végén visszatérünk a címhez és az indításhoz:

„A magas magyar gázinflációs ráta tehát nem azt jelenti, hogy itthon rosszabb lenne a fogyasztók helyzete, mint más országokban. Sőt, a hazai fogyasztók mind árak, mint pedig az árnövekedés tekintetében kedvező helyzetben vannak. A magas inflációs ráta adott esetben tehát igazából jó hír nekünk magyaroknak.”

Forrás: 444.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Könyörgöm, nyissák vissza az OPNI-t!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@plebejus: ennek a szar mandinernek,meg sebestyén géza nevü faxszopó orbánnyalonc agyhalottnak,rohadjanak meg!!!
human
Orbánék a szart is eladják habbal és egy szem szamócával a tetején. És még mindig van aki ezt meg is eszi. Sőt, repetát kér.
ómió
A 70%-os multi extraprofitnak még örülni is kell?!
nemkati
@KisTehen: @NKF: @verőce21: @ómió: Lécci, soroljátok, melyikük vagytok ebben az összeállításban? Nagyon szeretném tudni!

www.youtube.com/watch?v=WNgFTP0ONFY&t=7s
balos
Azért érdekesen müködik a nemzethy rend-szar!Ha a táv hő szolgáltató nem használja fel a rendelt mutyi-trutyit megbírságolják!Jééééééééééééééééééééééééééé!Kell neki a Mohács meg Trianon!Kiváncsian várom,hogy mikor szólítják fel Prüsszelt,hogy kamatos kamattal kérik a visszatartott JUSSUKAT!Persze a nyuggerek visszatartott pénzére igényt tartanak,kamat fizetés nélkül!Éljen a fideSS putyin faszán "jól"!
Lepényleső
Vélhetően nincsen egyedül aki arra jutott,hogy a mandíner megveheti,és vagy be,
- aztán,hogy mandínerből,vagy direktbe,- talán mindegy is,csak róla ne mondjon le?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.