Az eddigi enyhe tél után nem fog jól esni a -7 fok a hétvégén.

Az ország jelentős részén várható havazás a hétvégén, valamint egyre inkább csökken a hőmérséklet is: vasárnap akár -7 fokot is lehet.

Bekeményít a tél! Olyan mínuszok jönnek a hétvégén, amit nem teszünk zsebre

Fotó: Pixabay cco

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délutántól válhat helyenként szakadozottabbá a felhőzet – írja a met.hu. Délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam. Emiatt főként a Dunától keletre több helyen (kelet felé haladva nagyobb valószínűséggel) várható eső, ami délutántól egyre nagyobb területen válthat havas esőbe, főleg északkeleten és a hegyekben havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó. Az északi, északnyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton átmeneti vékonyodások, szakadozások mellett inkább erősen felhős és borult lesz az ég. A nap második felében főként a délkeleti tájakon lehet hószállingózás, kisebb havazás, helyenként havas eső. A Tiszántúlon néhol eső is eshet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0-5 fok között várható.

Vasárnap is lehetnek átmeneti vékonyodások a felhőzetben, de többnyire erősen felhős és borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, havazás, az ország keleti felén havas eső, eső. Az északi szél többfelé megélénkül. Hajnalban általában -7 és 0, kora délután pedig 0-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: met.hu, Blikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ilyen puhányok lennénk?...Jakuti meteorológus jelenti: január 20.-án mínusz 55 fok lesz...mindezt mosolyogva...
Itt mínusz 7?...valahogy elleszünk.
Terminátor
Igaza va a fityisznek!
Le kell számolni a meteurológusokkal!
Miattuk van a szar idő!
Meteosapkát akarunk!
terlasz
Hol lesz a -7, Bóbita? Pl. Bp-en plusz fokokat jeleznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.