Polt Péter legfőbb ügyész válaszolt Hadházy Ákosnak és a hvg.hu-nak is azt illetően, hogy nyomoznak-e még a Völner-Schadl ügyben felbukkant mellékszálról, vagyis hogy ki lehet a Schadl által emlegetett "Tóni, Barbara és Ádám". A legfőbb ügyész Hadházynak küldött január 19-i válaszából két fontos dolog derült ki: Hadházy feljelentését két részre bontották és külön-külön vizsgálták, kezelték; mindkét nyomozati szálat lezárták, és egyikben sem állapítottak meg bűncselekményt.

Ki lehet a Schadl György által emlegetett "Tóni, Barbara és Ádám"? Polt Péter megszólalt, és közölte, hogy semmi gyanúsat nem találtak

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Csaknem egy évvel azután, hogy Hadházy Ákos független képviselő a 444 által a Schadl–Völner-ügyben nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyvek alapján feljelentést tett a „Tóni-gate” ügyben, kiderült, mire jutottak a nyomozó hatóságok. Például, hogy sikerült-e kideríteniük, kikkel egyeztethetett Schadl György, a végrehajtói kar elnöke és köre. Schadl ellen azóta Völner Pál egykori igazságügyi miniszterhelyettessel együtt vádat emeltek korrupciós bűncselekmények miatt.

Hadházy tavaly februárban tett feljelentést, hogy kiderüljön: a „Tóni-gate” ügyben kicsoda „Tóni, Barbara és Ádám”.

Nemrég Hadházy az ügyvédje útján rákérdezett az ügyészségnél a nyomozás állására, és kapott is egy választ, miszerint a nyomozás még folyik. Hadházy ezt szerdán ki is tette a Facebookra, ám utóbb az ügyészség pontosított, mondván: nem ebben az ügyben küldték a fenti választ, hanem Hadházy egy másik feljelentésére, csak a politikus összekeverte a két ügyet – írja a hvg.hu.

Az ügyészség a hvg.hu-nak azt is írta, hogy „további adat nem közölhető.” Hadházy szerint „Polt egyértelművé tette, hogy az „ügyészségben” az úgynevezett nyomozás során nem ébredt fel a gyanú, hogy a korrupt végrehajtó arról beszélgetett a haverjával, hogy a koncessziókért felelős Rogán Antallal, a feleségével és a kabinetfőnökével egyező nevű személyekkel tárgyalt a most átadott koncessziókkal megegyező idejű (35 éves) nagy buliról.”

Polt Péter végre választ adott: több szálon is nyomoztak, de semmi gyanúsat nem találtak

Az ügyről Hadházy Facebook-oldalán számolt be részletesen pénteken.

Végül Polt Péter válaszolt nekem is és a hvg.hu számára is a Tóni-gate ügyben. A válaszok egyrészt egyértelműek, másrészt viszont mégis nagyon komoly kérdéseket vetnek fel. Polt egyértelművé tette, hogy az „ügyészségben” az úgynevezett nyomozás során nem ébredt fel a gyanú, hogy a korrupt végrehajtó arról beszélgetett a haverjával, hogy a koncessziókért felelős Rogán Antallal, a feleségével és a kabinetfőnökével egyező nevű személyekkel tárgyalt a most átadott koncessziókkal megegyező idejű (35 éves) nagy buliról. Ez nem teljesen meglepő, bár a Pintér-Rogán párharcot ismerve nem volt kizárható, hogy Pintér ennél erősebb és nem hagyja elvarrni ezt a szálat (de úgy látszik, tényleg nagyon meggyengült már a befolyása).

Hadházy hozzátette:

Mindazonáltal így is maradt néhány nagyon fontos kérdés, de ehhez pontosan ismerni kell a feljelentésem sorsát. A Tóni-Barbara-Ádám-Schadl ügyben KÉT BŰNCSELEKMÉNY gyanúja miatt tettem feljelentést. Az egyik a koncessziós eljárás tiltott befolyásolásának kísérlete volt, a másik pedig hivatali visszaélés abban az esetben, ha a nyomozók elszabotálták ennek a szálnak a vizsgálatát. Utóbbi ügy kivizsgálását a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrségre tette át, akik nagyon gyorsan el is utasították a nyomozást. ERRŐL kaptam is értesítést tavaly márciusban. A koncessziós eljárás befolyását tekintve azonban arról tájékoztattak, hogy azt az ügyet az eredeti nyomozás kereteiben vizsgálják. ENNEK lezárásáról azonban SEMMILYEN értesítést nem kaptam eddig, holott kötelező lett volna engem, mint feljelentőt értesíteni az eredményról, valamint arról, hogy mit tettek a kivizsgálás érdekében. Ilyet azonban – teljesen törvénytelenül – nem kaptam. Így maradt néhány nagyon fontos kérdés, aminek azért utána kell még járni:

- Az ügyészség miért nem tájékoztatott engem, mint feljelentőt arról, hogy nem vizsgálják tovább a történetet? Miért nem tájékoztatott arról – pedig kötelező lenne –, hogy mit tettek az ügyben és hogy szerintük miről beszélgetett Schadl?

- A HVG-nek adott válasz is érthetetlen: mit jelent az, hogy Polt „nem mondhat többet az ügyben”? ÁLLAMTITOK? Hiszen ez már egy vádemeléssel lezárt nyomozás, még azt sem mondhatja, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem mondhat semmit.

A LEGFONTOSABB PERSZE: KI VOLT TÓNI, BARBARA, ÁDÁM ÉS MI VOLT A 35 ÉVES NAGY BULI? Ha az ügyész szerint nem Rogán, Rogánné és Nagy Ádám beszélgettek, és nem egy koncesszióról, akkor MIT DERÍTETTEK KI, MI VOLT EZ AZ EGÉSZ SZERINTÜK?

- írja posztjában Hadházy.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ha csatlakoztunk volna az európai ügyészséghez, ez a gané banda már schadl mellett lenne a sitten tónistól,barbarástól,ádámostól...Pont ezért nem hajlandó belépni orbán, nyilván neki is érdeke fűződik ehhez,és mint keresztapa, nem engedheti,hogy ez a szarházi ingyenélő tolvaj banda bukjon, mert akkor elkezd repedezni a királyságán a vakolat...
De ameddig poltpéter takargatja a genyó,aljas dolgaikat, nem történik addig itt semmi
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ha csatlakoztunk volna az európai ügyészséghez, ez a gané banda már schadl mellett lenne a sitten tónistól,barbarástól,ádámostól...Pont ezért nem hajlandó belépni orbán, nyilván neki is érdeke fűződik ehhez,és mint keresztapa, nem engedheti,hogy ez a szarházi ingyenélő tolvaj banda bukjon, mert akkor elkezd repedezni a királyságán a vakolat...
De ameddig poltpéter takargatja a genyó,aljas dolgaikat, nem történik addig itt semmi
lusta
Hadházy papírt kapott arról, hogy nincs itt semmi látnivaló, lehet kérem továbbmenni.
NKF
Hadházy=Szarházy! Ki választotta meg ezt a süket faszt? Parlamenti képviselö,ugyan.
Néro2
Hírek:
Európai hírek
A belga ügyészség meghosszabbította Eva Kaili fogvatartását.
Nemzethy Magyar Hírek
Polt Péter választ adott: több szálon is nyomoztak, de semmi gyanúsat nem találtak.
Valamint okot se a gyanúra.
gina
Ez a Polt legalább olyan mocskos lefizetett féreg mint Lölö,,,és ilyenek intézkednek az emberek életéröl a törvény nevében. az elsö fára velük
gina
@NKF: Téged meg ki kérdezett elmebeteg proli??? takarodj ahova gondolom, te szemét barom
gina
@NKF: És ha már akkor Orbán egyenlő tolvas cigány szemét !!!
Nessy
Kormányközeli esetben Polt szelektív látás problémával küzd! Ellenzéki esetben bolhából elefánt, fideszes esetben még az elefánt is "láthatatlan" számára! Gyógyíthatatlan eset!
amortizáltok
a fél világ tudja, polt meg ostobát vagy süketet játszva asszisztálgat ? és mentegeti a saját bűneit is ezzel. JA hol van itt már a jogállam ? 789 méterre a béka seggétől vagy tán már A Marianna ároknál lejjebb? bravó egy okkal több hogy buktok hamarosan.
vacsi
Na, ki? Most már magam is kíváncsi vagyok...
simmering73
@KisTehen: Tóni, Barbara és Ádám. Ezek közül melyik a Gergely, te szellemileg alultáplált.
VASTAGBŐR
Hát tuti nem az erős tóncsi, vagy a bálint tóncsi lol
Pálinkás Pál
remélem ezt a polpot gecit sem hagyják futni váltás után...őt nem kell fellógatni,inkább be vele azok közé,akiket lecsukatott...
ómió
Ki lehet!? Miért? Hullaházy efftárs nem hazudta meg?!
justhpeter
Szerencsétlen Polt Pot már annyira kilóg Orbán seggéből, hogy azt sem venné észre ha Orbán maga sétálna be hozzá részletes vallomást tenni.
jáger laszló
pp bejelentette hogy nekí tóni barbi,.ádám nem gyanús ezért beszüntetik a nyomozást és vége a dalnak
Akinek nem tetszik az meg nyalja ki!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csagyi
Ha akarták volna a személyeket kideríteni akkor a telefonok rögzített adataiból azonnal kideríthető lenne.
Mikor,kivel,milyen témában és mit tárgyaltak meg. Így aztán a nagy buli személyei nyugodtan tevékenykedhetnek tovább a védelmező háttérrel a bevált módszerekkel.
Emmersson71
Égető kérdés. Legalább annyira, mint az, ki lehet Katalin, Imre és Feri, az őszödi beszéd három kiszivárogtatója!
terlasz
@Emmersson71: Én a kettőt nem említeném egy lapon.
evacica
@Shikari: Hülye vagy te szerencsétlen! Össze vissza hordasz minden ökörséget!
evacica
Na ennyit ér az a korrupciós bizottság ami az ügyészséggel és Poll Péterrel működik! magyarul egy nagy rakás SZ...!!!. Remélem az EU ezt a nagy hazugságot nem eszi be!
icegygenabro
A gecidesz poltja most dolgozik meg a pénzéért...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.