Tavaly októberben sokan ismerték meg Pankotai Lili nevét, aki az október 23-ai tüntetésen több tízezer ember előtt mondott beszédet.

Pankotai Lili beperli volt iskoláját, amiért megalázták véleménynyilvánítása miatt
Fotó: Facebook

Pankotai gimnáziuma, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatója elhatárolódott a pécsi végzős diáktól, miután a kormány propagandamédiája elkezdte támadni a 18 éves lányt.

Pankotai Lili az őt képviselő Zeller Judittal, a TASZ jogi szakértőjével adott interjút a Telexnek.

Pankotai Lili a Telexnek arról beszélt, hogy a jogainak korlátozása és megalázás miatt perli volt iskoláját, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumot, amit végül elhagyni kényszerült.

Szerintem ma Magyarországon a határainkat kitolták, és hozzászoktattak minket a most működő rendszerhez. Ideje lenne már szépen lassan elkezdeni visszatolni ezeket a határokat

- mondta el Lili, aki szerint nem személyes bosszúról van szó, inkább példát akar mutatni. Úgy véli, hogy attól, hogy ő "jól kezeli" a történteket, az még nem teszi azokat elfogadhatóvá.

Zeller szerint a pernek óriási a szimbolikus jelentősége, másrészt a véleményszabadság,

a politikai vélemény kifejtése alapjog, amit nem torolhat meg az iskola.

Pankotai novemberben a Szabad Európának és a Szabad Pécsnek adott interjúban azt mondta, az őt érő atrocitások és nyomásgyakorlás miatt távozott korábbi iskolájából.  Jelenleg Budapesten, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban tanul.

A diák az október 23-ai oktatási tüntetésen egy olyan slamprodukciót adott elő, amiben káromkodások is szerepeltek. Iskolája, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma elvileg azért határolódott el tőle, mert szerintük „a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető” beszédet mondott.

Tóta W. Árpád Facebook-oldalán foglalt állást Pankotai Lili ügyében.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 444, Telex

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
A végén még sztárt csinálnak a libsik ebből a kis hülye picsából!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Maccska: Hazudozo herelt kandur, ne csak hazudozz, hozzal konkret peldakat!!! Ja, az nincs, csak hazudozas... Tipikus fidesztroll...
C_3PO
Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók! Persze, utána rögtön bűnbakot keres...
teuton
@C_3PO: Na latod, ezert nem jogallam MO, mert a birkaknak ez a velemenye s jogrol! Nem inkabb a birosagra kellene bizni? Vagy te mar egyszemelyben a Kuria is vagy? Akkor miert trollkodsz itt???
C_3PO
@teuton: Leírtam a véleményem, úgy ahogy te is! Ezek szerint mindenki TROLL, aki leírja a véleményét?!
teuton
@C_3PO: A "velemenyed" erdekes modon mindig megegyezik az aktualis politikai iranyvonallal, tehat nem a te velemenyed, hanem kiszolgalod a hatalmat mint szelkakas... EZT hivjak TROLLnak, vagyis napi akar 50-100 böffenesben szolgalnak, nem dolgoznak, hanem csak az ellenzeket ekezik, söt pocskondiazzak...
C_3PO
@teuton: Ez is fóbia! Ugyanis akkor te me g a baloldalt szolgálod ki az abszolut egyoldalú liberalizmusoddal???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.