Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 4-én egy szabadon bóklászó vaddisznó miatt zárták le a Margitszigetet. Az esti órákban a Duna-parton egy vadász kilőtte a vadat.

Ugyanaz a vadász lőtte ki a margitszigeti vaddisznót, aki a villamoson utazók szeme láttára lőtt ki egy vaddisznócsaládot
Fotó: Facebook / videó

A 24.hu értesülései szerint ugyanaz a vadász lőtte ki a margitszigeti vaddisznót, akinek tavaly nyári budai vaddisznóölése után nyomoz a rendőrség.

A lapnak L. Pál megerősítette, hogy valóban őt hívták ki a margitszigeti esethez is.

Mint írtuk, június 1-én a villamoson utazók szeme láttára lőttek ki egy vaddisznócsaládot Budán, a Szent János Kórház közelében.

A XII. kerületi önkormányzat már másnap feljelentést tett az ügyben, mondván: a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is – írja a Telex.hu.

L. Pál arról az esetről akkor lapunknak azt mondta:

Ebben a döntési helyzetben nem lehetett volna mást csinálni. A jogszabályok egyébként is tiltják, hogy befogjuk, élve szállítsuk, valahova elvigyük és elengedjük a vaddisznókat.

A 24.hu-nak most a margitszigeti eset kapcsán is azt mondta: „nem volt alternatíva, csak a kilövés jöhetett szóba”.

A nyomozás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt

– válaszolta most a 24.hu kérdésére a BRFK, miután a lap rákérdezett, mi lett a következménye annak a feljelentésnek.

A nyomozás egyébként azért folyik, mert „a lövés körülményeivel összefüggésben felmerült, hogy a foglalkozási szabályokat nem teljeskörűen tartották be”. 

Forrás: Telex, 24

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@Maccska: 11:13

Abban egyetérthetünk, hogy a túlszaporodott vaddisznó állományt ritkítani kell. Módszerét tekintve úgy, hogy ha lakott területen belül történik, akkor senki életét, testi épségét ne veszélyeztessék.

Ami pedig a "libicsik"-kel a kapcsolatos "Kurva anyázást" illeti, elég nagy bunkóságra vall.
Sziszifusz
@Őrnagy: 11:48

... és a kurvaanyázáshoz mit szólsz ??
Aki Én
@Maccska: A vidéki érzékeny lelkű illibcsik ezt sem értik. Kurva anyjukat!
Németh István
@Sziszifusz: te szuper alkat, amit másnak kívánsz azt nyilván megtapasztaltad és az nelked biztos jó, te olyan felsőbbrendű vagy, hogy rosszat biztos nem kívánnál! Miért nem azon élvezkedsz??
ez merő kíváncsiság!
De azért azt te is tudod, hogy az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. korrupt vezetése és persze holdudvara, mint háborús bűnösök is húzzanak el a börtönbe!
Pálinkás Pál
@Németh István: inkább téged lőtt volna le a vaddisznó helyett, te kártékonyabb állat vagy!..
Sziszifusz
@Németh István: 12:33

Neked nem osztottam lapot, úgy hogy ne szólj hozzám.
Az ilyen alakokkal, mint te, tartva attól, hogy lehúznának a saját szintjükre, nem kívánok szóváltásba keveredni.
Kérek ne reagálj, mert nem válaszolok az elvakult, trágár hülyeségeidre.
justhpeter
Szerintem a vadász és aki odaküldte ugyanabból az alomból való mint Tömjén Semjén a fővadász.
justhpeter
@KisTehen: Mondta neked, hogy ez a szándéka ?
Sziszifusz
@justhpeter: 14:07

Ezt azért nem állítanám.
Óriási különbség van a szakmájukat, a szabályok szerint, tisztességesen folytató hivatásos vadászok és az úrhatnámság mámorában tobzódó, péniszméretük miatti mentális problémáikat ily módon ellensúlyozni kívánó, újgazdagok között.
magyar1
Nem szívem csücskei a vadászok, de ezen esetekben nem tehettek volna mást.
Ha dönteni kell egyértelmű az emberélet megvédése.
Németh István
@Sziszifusz: sajnos nagyon rossz a meglátásod! Egy vadásznak vizsgát kell tennie, ha megfelel kap lehetőséget, hogy valamely vadásztársaságban mint hivatalosann is jegyzett vadász tevékenykedhessen! Persze ennek többféle módja és lehetősége is van, de a lényeg a vizsga a szabályok és a legminimálisabb rutin megszerzése, így kerül nyilvántartásba vételre, alapvetően feltételezhető, róla hogy lőfegyver kezelésére biztonságossan alkalmas személy!! Az, hogy újgazdag valaki, miért ne lehetne jó vadász és tudna jól lőni, célozni! A nagyon buta és rosszindulatú elméleteddel szégyeld magad, fogalmad nincs az e téren alapvetően szükséges ismeretkről!
Ha meg már a vaddisznó csemegét említetted és vad komplexusod van > képzeld van olyan panelház, hogy a tetjén "rénfát" állítottak fel és a lelőtt vadakat már kibelezve oda hordják és készítik konyhakészre, nyúzzák, stb. a tetőn a lapostetőn, érted > mi több bádog házikót készítettek és még ott füstölik is husféléket! Aztán most kapaszkodj meg, akik ezt csinálják nem az úrhatnám, újgazdag vadász polgártársaink, hanem egyszerű vadászni, a szabadban erdőt járni, szertő és járó állampolgárok > lakatos, bádogos, festő, autószerelő, villanyszerelő, segéd-munkás emberek, akik nem lumpen részeges bamok! Van ám ilyenis, ne magadból indúlj ki!
De bízzál abban, hogy ez az adottság még jobb lesz, ha > az usa-nátó kitakarodik Európából, és az Eu. korrupt. háborúsbűnös vezetése elmegy a börtönbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.