Nem csitulnak a kedélyek Debrecenben a CATL akkumulátorgyár kapcsán. A debreceniek egy része már a beruházás bejelentése után sem örült a gyárnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagyon paprikás hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében. A helyiek hiába tiltakoztak, katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár.

Ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni közmeghallgatás: Hazaárulónak nevezték a főispánt
Fotó: Telex videó

Az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás.

Az eseményt mindössze egy 160 férőhelyes terembe hívták össze, ami kevésnek bizonyult. Akkora volt az érdeklődés, hogy több mint kétszázaz zsúfolódtak be a helyiségbe.

Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket, a főispánt többször is lehazaárulózták – írja a Telex.hu.

Az akkumulátorgyár építésével kapcsolatban már tartottak közmeghallgatást, két hete kifújolták és percekig nem hagyták megszólalni a kínai akkumulátorgyár képviselőjét.

A CATL-gyár Magyarország történetének legnagyobb beruházása lenne.  A CATL-gyár éves termelése akkora lenne, hogy önmagában is látszana a magyar GDP-n, a kérdés az, hogy milyen áron.

A debreceniek egy része már a beruházás bejelentése után sem örült annak, civil csoportok alakultak ellene és az LMP egy népszavazást is belengetett a témában.

A tiltakozók problémáiról itt olvashat bővebben.

Forrás: Telex
Fotó: Telex

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Egy normális országban először van ugyi a közmeghallgatás és utána vagy kiadják az engedélyt, vagy nem. Nálunk már rég kiadták és a közmeghallgatás csak alibi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Shikari: @ómió: @Csizmás Kond: benneteket sem az eszetekér szeret a zasszony! :)
Yoda69
@csak úgy...: Tulertekeled őket. Ezeknek a fergeknek nincs asszonyuk, hanem egymassal buzulnak. sikari kifejezetten a szopofantom durbincsra izgul.
fergeteg
Idióták ! Munka sem kell tahó hurkások???
fergeteg
Túrjátok csak a földet,egyetek főtt hurkát !
Rockxy
"Hazaárulónak nevezték a főispánt"
igen, mert főispi a hazaáruló.
már egy sörgyár is mérhetetlen (de nem mérik, mert még kiderülne valami!) környezetszennyezést okoz!
és akkor egy akksigyár?
evacica
Na a nagy fideszes fellegvár megtapasztalhatja milyen is ez a fidesz meg a drága jó vezér! Remélem elzavarják 2024 be a büdös francba Kossástól Orbánostól ezt a bagázst akik csak a saját zsebüket nézik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.