Nem csitulnak a kedélyek Debrecenben a CATL akkumulátorgyár kapcsán. A debreceniek egy része már a beruházás bejelentése után sem örült a gyárnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nagyon paprikás hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében. A helyiek hiába tiltakoztak, katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár.

Ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni közmeghallgatás: Hazaárulónak nevezték a főispánt
Fotó: Telex videó

Az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás.

Az eseményt mindössze egy 160 férőhelyes terembe hívták össze, ami kevésnek bizonyult. Akkora volt az érdeklődés, hogy több mint kétszázaz zsúfolódtak be a helyiségbe.

Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket, a főispánt többször is lehazaárulózták – írja a Telex.hu.

Az akkumulátorgyár építésével kapcsolatban már tartottak közmeghallgatást, két hete kifújolták és percekig nem hagyták megszólalni a kínai akkumulátorgyár képviselőjét.

A CATL-gyár Magyarország történetének legnagyobb beruházása lenne.  A CATL-gyár éves termelése akkora lenne, hogy önmagában is látszana a magyar GDP-n, a kérdés az, hogy milyen áron.

A debreceniek egy része már a beruházás bejelentése után sem örült annak, civil csoportok alakultak ellene és az LMP egy népszavazást is belengetett a témában.

A tiltakozók problémáiról itt olvashat bővebben.

Forrás: Telex
Fotó: Telex

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Egy normális országban először van ugyi a közmeghallgatás és utána vagy kiadják az engedélyt, vagy nem. Nálunk már rég kiadták és a közmeghallgatás csak alibi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Na ugye, hogy ugye. Bravó.
Nagy a NER demokrácia.
KisTehen
de brüsszeltől tudjuk, hogy ez NEM REPREZENTATÍV fújólás
KisTehen
ahogy hallom ... már nem az a gond, hogy az árkokban nincs víz
lusta
Egy normális országban először van ugyi a közmeghallgatás és utána vagy kiadják az engedélyt, vagy nem. Nálunk már rég kiadták és a közmeghallgatás csak alibi.
Terminátor
Európai cégek beruházásait kellene erőltetni inkább, de ha azok már nem akarnak jönni?
A nagy keleti prcizitás nem mindenhol látszik.
A ferdeszeműek Gödön is kiásták a csatabárdot.
A melósokat Szlovákiából hordják buszokkal, mert a magyart már fumigálja.
Akkor minek is ez nekünk?
KisTehen
@lusta: ezen már túl vagyunk ... a libsik későn kaptak észbe ... ezért van most ez a cirkusz
KisTehen
@Terminátor: európa épp szívatja magát ... költöznek át at usá-ba ...
KisTehen
@Terminátor: mert az usában van nyersanyag, energia
Macskaszem
A gagyi nemzethy konzultációba elfért volna egy kérdés erről is.
Bár abban rendszerint eldöntött dolgokról konzultálnak utólag, és az eredmény, meg az eredménytelenség is le van tojva magasról, mert amit a zsírdisznó kitalál a beteg agyában, az fog történni.
Nyírfa
Az, hogy a kormány nem veszi figelembe sem a helyi lakosok véleményét, akaratát, sem a környezetvédelmi szempontokat, olyan újabb bukás az európaisággal szemben, amely teljességgel hiteltelenné teszi a fideszt, Nagy szerencsénk lesz, ha csak a fideszt, és nem az egész országot.
Remélem, ez az eset kijózantja a debrecenieket, és nem szolgálják tovább elvtelenül Orbánékat.
Emlékezzetek arra, hogy azzal riogatta a kormány a budapestieket, hogy Debrecenbe tesznek át fontos kormányzati és művészeti intézményeket. Hát, csak tessék. De, ahhoz ragaszkodom, hogy a központban az aksigyár álljon.
No, ennyire gondolták komolyan. Mint bármit, amihez hozzá nyúlnak.
KisTehen
@Macskaszem: minek? az EB megmondta, hogy nem reprezentatív
KisTehen
@Nyírfa: a németek egy falut törölnek el a föld színéről, hogy egy cég lignitbányát nyithasson ... várj kitalálom ... ez európai
Philip Marlowe
Hú ba+! Nagy a baj! Már vidéken sem akarnak dolgozni?
magyar1
@KisTehen: Valamivel fűteni kell ha nem akarnak orosz gázt.
Néro2
A főispánnak már a neve is egy kész árulás. Hazaáruló meg nem lehet az ilyeneknek nincs hazájuk csak a kasszájuk van.
magyar1
@KisTehen: Mondjuk érdekes, hogy a németek szénbányát nyitnak (környezetvédelem szempontjából:) míg nálunk megengedik az akkumlátorgyár nyitását az elektromos autókhoz - nem?
Vagyis minket köteleznének az elektromos szarok használatára (nyilván ezért akar a kormány gyárakat nyitni) ők meg követik az ősi szmoggal járó fűtés elősegítését.
rokker33
Eddig mindig azért sírnak mert nincs munkahely teremtve! Most lenne egy baxott nagy gyár több 1000 embernek lesz munkája és mégsem tetszik nekik semmi!Ha gyárat nyitunk az a baj, ha bányászni akarunk az a baj az autógyár az túl megterhelő az akku gyár környezet szennyező, akkor mégis mit csináljanak? Ingyen nem adnak pénzt azt felejtsék el a debreceni munkakerülők!!!
rokker33
És csodálkoznak az emberek, hogy a kormány nem ül le a néppel konzultálni! Minek hogy fél percenként bebüfögjèk a hülyeséget?? Az ilyen csürhét kikell tiltani az összes konferenciáról!
Horizont
@Philip Marlowe: @rokker33: Szerintetek ez erről szól, hogy nem akarnak dolgozni??? Tudhatnátok ha nem orbán seggében tobzódnátok, hogy nincs munkaerő.
Hozzák őket Ázsiából. Hol éltek ti? Ehhez se lesz munkaerő.
rokker33
@Horizont: megértem! A magyarnál lustább trehányabb mohóbb és megbízhatatlanabbat nem tudok említeni! Nálunk az étteremben havonta jönnek mennek az emberek. Mindig az a kérdés merül fel,hogy mikor lesz fizetés emelés és mikor mehet haza,pedig nem dolgozott még 2 hetet sem!Sok ember ment el pedig csak asztalt kellett törölni meg tányért hordani és az sem tetszett nekik...Akkor miért alkalmazzanak magyarokat,ha csak panaszkodni tudnak? Tuti első 1=2 évben magyarokat vesznek fel, csak úgysem fognak 2=300 ezerért dolgozni a keletről jött embereknek meg elég 200e is és nem panaszkodnak mint a magyarok!Nagyon sokat kell tanulnunk a nyugati/keleti munkaerők 100x jobbak...sajnos...
Németh István
@lusta: @rokker33: @Horizont: @Philip Marlowe; Nagyon helyes az az önismereti, és önminősítő meglátása a > rokker33 professzornak, hogy a > "magyarnál lustább trehányabb mohóbb és megbízhatatlanabbat nem tudok említeni!" ez feltétlen igaz arra a népségre amelyből mint ócska cigány maga is származik! Igen sajnos azok ismagyarok, s pont úgy teszik a formá-jukat mint ahogy leírta! Azt már elfelejtette, hogy volt egy kormányzati felmérés, hogy hol volna célszerű a gyárat felépíteni! Mivel a biztonságtechnika, a környezetvédelem kifejezetten e téren is érvényesülő szigorú szabályainak betartásával valósúl meg > nincs mitől tartani!!! >> vagy netán valaki arra gondol, hogy a szén, érc a gondolati akaratból kerűl a felszínre, majd feldolgo-zásra, esetleg az áramot az Istenke kűldi ajándékként? A bugrisoknak persze ez magas, pláne ha a balliberális, a kormányzati tevékenységet mindenben akadájozó, gátló barmok szavait hallgatják, mi több meg is hallják! A moslékoknak egyértelmű célja mindíg is > az újkeresés (liberalizálás) álarca mögött a rombolás, polgárok mindenképpeni kényszerhelyzetbe taszítása volt és ma is az a cél >> hogy uralkodni, nyerészkedni tudjanak >> érdekes, hogy elfelejtették a gyurcsány-bajnai időszakot!?!?! > amikor már a valaguk kezdett kifordúlnia gatyából!
DE REMÉLHETŐLEG ők is tudják, hogy az usa-nató bandának el kell takarodni Európából, és az Eu. aljas korrupt, háborúsbűnös vezetésének a börtönbe kerülése elsődleges tényező!
csak úgy....
@rokker33: szóval te köpködöd a honfitársaidat!? teljesen ellabancosodtál.. :)
Shikari
Az ellenség által felheccelt primitív taknyokat egyszerűen ki kell zavarni egy ilyen komoly megbeszélésről.
A paraszt állat istállóba való, nem közneghallgatásra.
Csizmás Kond
...nyugodjatok le, ez az egész cirkusz nem a debreceniek véleménye hanem csak néhányuk felbujtatott munkája. Tulajdonképpen fogalmuk sincs hogy az egész gyár kárt fog-e okozni vagy hasznot hoz, de mivel a zuniónak nem tetszik a keleti nyitás hát találtak megfelelő rikkancsokat hogy kössék az ebet a karóhoz...
ómió
Túl nagy volt az "efftárskoncentráció"?!
Shikari
Nem értem, hogy a felheccelt, primitív taknyokat miért nem a rendőrök vezették el? Minden ordibáló, felforgató kimerítette a garázdaság tényállását. Fogdába és rabosítani, ismerjük már meg a magyarsàg ellenségeit!
Yoda69
Remelem radobbenek a debreceniek hogy a fideSS es kupaklala a fasz rossz oldalara allitotta oket. A kovetkezo szavazason lesz eselyuk hogy azt tegyek amit a Jaszberenyiek, es elkuldjek a bus picsaba ezeket a moszkovita eloskodo tetveket.
csak úgy....
@Shikari: @ómió: @Csizmás Kond: benneteket sem az eszetekér szeret a zasszony! :)
Yoda69
@csak úgy...: Tulertekeled őket. Ezeknek a fergeknek nincs asszonyuk, hanem egymassal buzulnak. sikari kifejezetten a szopofantom durbincsra izgul.
fergeteg
Idióták ! Munka sem kell tahó hurkások???
fergeteg
Túrjátok csak a földet,egyetek főtt hurkát !
Rockxy
"Hazaárulónak nevezték a főispánt"
igen, mert főispi a hazaáruló.
már egy sörgyár is mérhetetlen (de nem mérik, mert még kiderülne valami!) környezetszennyezést okoz!
és akkor egy akksigyár?
evacica
Na a nagy fideszes fellegvár megtapasztalhatja milyen is ez a fidesz meg a drága jó vezér! Remélem elzavarják 2024 be a büdös francba Kossástól Orbánostól ezt a bagázst akik csak a saját zsebüket nézik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.