A köznevelési államtitkár január 26-ra hívta össze a sztrájkbizottság következő ülését – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

Közleményt adott ki a Belügyminisztérium: Összehívta a sztrájkbizottságot Maruzsa Zoltán
Fotó: Maruzsa Zoltán, a PÉNZ7 projektvezetője, köznevelési államtitkár a programsorozatot megvalósító szervezetek budapesti sajtótájékoztatóján 2022. november 25-én. Ebben a tanévben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséért megvalósuló PÉNZ7 tanóráinak pénzügyi témája a "Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság", a vállalkozói témája a "Gondolkozz és vállalkozz!". MTI/Kovács Attila

A Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete részére megküldött meghívóban az államtitkár felhívta a szakszervezeti vezetők figyelmét arra, hogy

a január 23-ától meghirdetett országos sztrájknapokon a köznevelési intézményekben az intézményvezetők és a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatások teljes körű biztosításáért mindent megtesznek.

Hozzátette: a helyi sztrájkbizottságot, illetve sztrájkszervezőt terhelő kötelezettségek betartása a tanulók érdekeinek védelmét kell szolgálnia, a gyermekek semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek.

Forrás: MTI/OS

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Faxkalap a gyerekek miattatok szenvednek hátrányt már 12 éve.
A hülye dumádat meg etesd birkáiddal azok vevők rá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Faxkalap a gyerekek miattatok szenvednek hátrányt már 12 éve.
A hülye dumádat meg etesd birkáiddal azok vevők rá.
jáger laszló
A bm gőzerővel dogozik!!!
Ismét1eztetnek
immár sokadjára...
csak ennyi
barátilag..
J.L.
Nessy
Maruzsa elmondja a kormány, Pintér véleményét, oszt jó napot! Érdemi kérdésekre érdemi válasza nem lesz, nem lehet. Azért jönnek össze, hogy ne legyenek széjjel, mondták régen az ilyen prücsök herélésre! (felesleges, értelmetlen megbeszélésekre)
amortizáltok
kit érdekel egy olajszőkitő aki kisirta a teljes egészségügy takarítását magának a sleppje meg dolgozgat ? ő kelme meg bezsebelheti a vagyonbevallásában 1 milliárdos a kintlévőséget ? hát éhen mégsem halt 33 ingatlanáról már szó sem esik, max a vén Vartburgjáról meg a be nem jelentett munkásairól? ugye? elmegy a főhadnagy 20- on év után azt kiderűl hogy jószerivel nem is volt bejelentve CSAK A HARMADÁRA SEM? akkor, ITT IRÓDOTT nem kitaláció.
drrotf
Én azt remélem, hogy a kormány és főként Maruzsa eljutott odáig, hogy a pedagógusokkal a sztrájkról érdemben tárgyalni kell, ugyanis a pedagógusok az állami iskolákban az állam és a kormány alkalmazottai, és mint munkáltatónak kutya kötelessége biztosítani a folytonos nyugodt munkavégzés feltételeit!Ha egy munkahelyi vezető nem tárgyal az alkalmazottakkal vagy képviselőivel, akkor egyrészt nem a jogszabályoknak megfelelően végzi a munkáját, másrészt nem biztosítja jelen esetben a tanulók jogainak érvényesülését, a nyugodt tanuláshoz való jogot, harmad részt mindig annak kell megteremteni a tárgyalás lehetőségét aki hatalmi helyzetben van, és itt nem vitás hogy az állam, a kormány van hatalmi helyzetben amit eddig nem kezelt megfelelően, mert arrogáns módon járt el azokkal szemben akik jogainak érvényesülése érdekében szembe szálltak a munkáltatóval!
justhpeter
Van aki még hisz neki ? Aki igen, kresse fel orvosát, gyógyszerészét !
ómió
Törvényességet kérni!? Efftársaktól!? Ne vidd túlzásba!
Toller Béla
A vizipacik ne hívják össze a szakszervezetek sztrájkbizottságait ! Nem decens !
kereső
Na, de most komolyan? A hatalom hivja össze a "sztrájkbizottságot"??? Azt nem a sztrájkot kezdeményezőknek kellene? Vagy már a sztrájkbizottság is a kormány égisze alatt múködik?
Nessy
A következő problémás csapat az egészségügyi szakdolgozók! Rá ébredtek, hogy a kormány alaposan átvágta őket! Pedig már így is egyre nagyobb a hiány!
Havanagi
Orbán rendületlenül kitart a célja mellett.Emlékezzünk rá,hogy Simicska az akkori Orbán tervekre mondott nemet,azt mondta,hogy ebben ő nem fogrészt venni.-Igy szakítottak.Tehát,ha a nagy barát így vélekedett,nagyon aljas terve lehetett már akkor a dagadtnak,és ez egyre jobban körvonalazódik:hűbéri társadalom demokrácia helyett.Egyre jobban szorul a hurok a magyar társadalmon köszönhetően a hazaáruló birka népnek, aki ezt hagyja,sőt támogatja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.