Madách Imre 163 évvel ezelőtt megírt művében, Az ember tragédiájában előrevetítette a mai világunkat, benne "valamennyiünk félelmét és reményét" – mondta a szokatlanul szőrös fizimiskával pódiumra lépő Kövér László házelnök pénteken Balassagyarmaton, a Madách Imre születésének 200. évfordulóján tartott Nógrád vármegyei Madách-ünnepségen.

Kövér László homofób viccel ízléstelenkedett Madách Imre születésnapján
Fotó: MTI/Komka Péter

Ünnepi beszédét úgy folytatta: napjainkban Madách csak amiatt vonná össze a szemöldökét,

"hogy Ádám és Éva az emberiség fennmaradását biztosító egymásnak rendeltségét a mai nyugati kultúrában micsoda hévvel igyekeznek átírni Ádám és Béla kapcsolatára".

Madách minden egyéb tekintetben pontosan megírta a lényeget mai világunkról, az emberi lélekért zajló szakadatlan küzdelemről, a jó és a rossz, a fény és a sötétség, a hit és a tagadás, végső soron Isten és a sátán között – fűzte hozzá.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: Madách Imrére azért vagyunk büszkék, mert egyetemes értékű és örök érvényű művet ajándékozott nekünk és a nagyvilágnak, főműve a világirodalom egyik legmélyebb filozófiai költeménye.

Kövér László a mai ember tragédiájának azt nevezte, hogy a lelki és szellemi merényletekhez korábban soha nem látott hatékonyságú eszközök állnak rendelkezésre. Mint kifejtette, a Földön élő több mint nyolcmilliárd emberből ötmilliárd csatlakozik az internethez és átlagban naponta több mint hat órát tölt a digitális világban.

"Úgy is mondhatnánk, az emberiség lassan, de biztosan a fizikai világból a virtuális világba menekül, hasonlóan, mint ahogy Madách Ádámja menekült az űrbe"

- fogalmazott. Az emberiség számára páratlan esély, ha ez a digitális rendszer a közjót és a közérdeket szolgálja a fizikai világban, és rettenetes veszély, ha – miként ez látszik – mindezt magánérdekek vonják uralmuk alá.

A házelnök arról is beszélt, hogy a demokratikus legitimitással nem rendelkező magánhatalmak pénzügyi és technológiai fölénybe kerültek, és új hatalmi világrendet akarnak szabni. A közhatalmat képviselő államok és a kevesek érdekeit szolgáló magánhatalmak új erőegyensúlya nélkül a nyugati világban napjainkban tapasztalható lelki, szellemi, gazdasági és politikai válságok a jövőben tovább fognak mélyülni.

"A 20. század borzalmain túllépni akaró Ádám számára, úgy tűnik, a 21. sem tartogat mást, mint újabb illúziók elvesztését, az eszmények sárba tiprását, és a rációba kapaszkodó remény megcsúfolását" – mondta, hozzátéve: de mi itt, Madách hazájában ismerjük a titkot: megmaradásunk záloga mindmáig a küzdeni akarás és a Mindenható kegyelme volt.

Forrás: MTI

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Sz@r ügy. Az mindenesetre látható, hogy soha sem olvastt egyetlen egy madách múvet sem. az Ember tragédiájá meg számára a szomszéd gondjaként jelenik meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ez beszél akinek a bazsúrjával szopatnak egy egész országot beleértve az eresztyény tákolmányos asztalval, aminek klavija csak ciril billentyűzettel volt?
Nessy
Sok mindent nem értett meg a Tragédiából Kövér elvtárs! Vagy szándékosan félre magyaráz!
nejlontacskó
Hallottam egy Fidesz huszárról, aki azt merte írni az alaptákolmányba, hogy az apa férfi, az anya nő!
Aztán pont egy fidereszes cáfolt rá erre a hitvallásra Brüsszelben, egy már már, olimpiai mutatvány keretei között...
Meg sem lepődnék, ha a melegeken élcelődő Kövér Lackó több f@szt fogott volna eddig, mint kilincset!
simmering73
Ez az elmebeteg is előkerült. Pont úgy néz ki, mint akit három hete keresnek kétségbeesetten az ápolók a pszichiátrián.
jáger laszló
Legszívesebben átírná Madáchot 1 házmesteri tragédiává!!!???
Na ez ami nem megy még a fidexen belül sem!!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
lusta
Sz@r ügy. Az mindenesetre látható, hogy soha sem olvastt egyetlen egy madách múvet sem. az Ember tragédiájá meg számára a szomszéd gondjaként jelenik meg.
namihami
Csak vicc volt! Olyan igazi, fidesz-szintű humor!
Ezt tudják...
Nessy
@namihami: Nem adhat mást, csak mi lényege!
Gyurka80
@m73: TE csak 3x buzisztál. Tudatalattid működik buzeráns.
Nyírfa
Huh, de elhanyagolt hatást kelt. Egy nagy műanyagszatyor, és hitelesen alakíthatná a hajléktalant.
Arra, amit beszél, Gyurcsány után szabadon: lárifári.
Néro2
Ez az Edgár öltönyös fityma lény az ember (rek) tragédiája.
Mondjuk nagypapi büszke lenne rá.
Pálinkás Pál
ezt a tajparasztot formalinba kéne dugni, és elrettentésként mutogatni a jövő nemzedékeinek...
simmering73
@Shikari: 21:53 Nézzél csak szét a fidesz házatáján.
simmering73
"Bármennyire próbálok a humoromnál maradni, nekem valahogy nem tűnik viccesnek, hogy a 21. században egy papíron európai uniós ország három közjogi méltósága egyikének a szájából apróbb megszakításokkal homofób és mindenfélefób szar ömlik.
Nem, a szakáll nem takarja el az erkölcsi rothadást. Akkor sem, ha nyilvánvalóan sokkal jobban és tartósabban megtérül normává emelni az egysejtűekre kalibrált, primitív, kocsmai gyűlölködést, a legfelső szintekre emelni a lábszagú, undorító, kirekesztény viccelődést, mint húsba vágó dolgokról beszélni. Például elmagyarázni, hogy milyen jövőt érdemes tervezni és minek egy olyan nemzetikereszténynek nevezett ideológiai moslékkal 13 éve hülyített országban,
– ahol a havi nettó minimálbér 77 ezer forint,
– ahol a 25 százalékos infláció két és félszerese az uniós átlagnak,
– ahol a háborús-szankciós-inflációs összefosás legvérzivatarosabb évében a „rezsivédelem” jegyében összevissza fércelt RENDELETI költségvetésbe azt írták bele, hogy 600 milliárd forint jut sportra, miközben a családbarát kamupropaganda nagyobb dicsőségére 30 év alatti anyáknak szaros 5 milliárd jut, de hátha így is rendületlenül szülik az unokákat a fent megnevezett morális hulladéknak"
kolozsvaros.com/2023/01/21/arra-buszkek-amiert-masok-szegyenkeznek/
Nyírfa
@simmering73: 08.27

Ezt mi sem írhatnánk szebben.
karma1
Ennek a hadaro's, kapkodos, szemmel lathatoan idegbeteg suttyonak baromira nem all jol a viccelodes, plane, ha ezt a sutkat egy olyan emberrel kapcsolatos unnepleskor suti el, aki hazank egyik legnagyobb iroja, koltoje volt!
Aki egy ilyen alkalommal kepes ennyi baromsagot osszehordani, az kepes felkerni tancolni az ozvegyet is egy temetesen...
Emmersson71
Kövér elvtárs rossz neveket mondott!
Nem Ádám és Béla, hanem Gergely és József :P
ómió
Miért, efftársak!? Ádám és Béla "kapcsolata" már homofób lenne!? Mit szólnának ehhez a nyugati efftársaitok?
amortizáltok
kisz kábés ávos kávés Mi meg szavaljuk el a Himnuszt ? majd ha leléptek a sittre még a Szózatot is,
amortizáltok
vegyetek neki egy borotvát már olyan akár a bányarém kisz kösz eltárs
gina
Várt valaki mást egy öltönybe burkolózott panelprolitól???
gina
@Pegero: Már megint itt rontod a levegöt sz@r arab...??
Ditrich
Csendben megkérdeném ettől a páviántól mikor olvasott olyat a bibliában hogy nem kell segíteni a rászorulókon? És ha már a mindenhatóra mer hivatkozni mi van a NE LOPJ PARANCSOLATTAL? Azt nem kellene betartani?
csipetke
Valaki talán mást várt ettől a szőrös majomtól?Hiszen fidesznyik, neki miért lenne több esze, mint a többieknek?Orbán híres arról,hogy félhülyékkel veszi magát körbe,hátha akkor ő sokkal okosabbnak tűnik. Mellesleg a fiatal pasiknak jól áll a borosta, de az ilyen öregedő vén majmokon igen mulatságos. Ha nem lenne rajta öltöny, elkezdenének gyűjögetni neki, mert olyan,mint egy vén homeless.
Sámannus
@ómió: Látom cuncimókus te még nem voltál nagy fidernyák ungabungán. Minyimum egy hétig spermát foschnál.
surdilloFUJT
@Ditrich: Aki idiótának szüéetett,és még kérkedik is vele!,úgyis hal meg!!!
ómió
@Sámannus: Amikor Gréczy efftársad megengedte, hogy leszopjad őt, te úgy jártál?
dr. prédikátor
PÁPAI KANÁSZ !!!ILYENKOR A SZJER MEG A KALETA MEG A TÖBBI FITYMASZOS BUZIKRÓL POFÁZOL ÚGYE!!!
Gyurka80
@csipetke: Bezzeg böszmeferi kormánya csupa okos emberből állt.Száguldott a pannon puma és csődbe vitték az országot!
Nessy
"Ádám és Béla" Kövér elvtárs sok minden megtörténhet még az eljövendő évszázad folyamán! Madách korában a lombik bébik a klónozás, a gén sebészet még ismeretlen fogalmak voltak. Isten is büszke volt az ember teremtésére! Lucifer figyelmeztette: Ha az ember ezt egyszer ellesi, vegykonyhájában maga is megteszi!
csipetke
@Gyurka80: 10:48 Annyira snassz már ez a böszmézés-Gyurcsányozás. Nem tűnt még fel,hogy már lassan 13 éve a maffia ül a nyakunkon,és sajnos sokkal rosszabbul áll az ország, mint a rendszerváltás óta bármikor. Erre telt orbán tehetségéből, hogy Európa majd'legutolsó szegényországa lettünk. Sajnos már Bulgária is meg-megelőz bennünket
Clavigo
@Gyurka80: Aha...Szajjer haverod melyik " szerepbe " öltözött- vetkőzött be..? Ádám volt ,,vagy Éva..? ( vagy béla ?).Ez a kövér nevű tuskó az egyik legalja súrmó senki a fitymaszban... a 19 - es vörös katona nagyfater,a komcsi faterjával együtt.. ( kíváló pedigré ..) Milyen szép lenne,,ha ezt a szutykot is " megcsípnék " ,,bevajazott seggel,,valamelyik ereszcsatornán ..:)
kulabombaafityiszre
Szakált növeszt kövér,csak aztán semjén nehogy letámadja mint anno az szdsz-t,hiszen akkor ezt mondta:"aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze"...Ahogy nézegetem elég sok szakállas emberke van a fideszben.
division
@Nessy: Szerintem nem is látta Kövér, így nem volt mit megértenie belőle. Az ilyen művek meghaladják a képességeit.
Nessy
@division: Ez volt az érettségi tételem! Zichy Mihály rajzaival van meg a könyv. Négyszer láttam, négy Luciferrel. A mű főszereplője alapjába véve Lucifer. Major maga volt a rosszindulat. Ungvári bölcs szeretettel vezette Ádámot. Kálmán György egy kamara darabban a tiszta ész, és logika. Alföldi nem rosszindulatúan, de kicsit cinikusan oktatta Ádámot! Tragédia, nézd komédiának, és szórakoztatni fog legott!.
Bocs a nosztalgiázásért!
Gyurka80
@csipetke: Böszmeferi tehetségéből meg arra telt, hogy csődbevitte az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.