Lehet, hogy később lehiggad, de egyelőre úgy áll a dolog, hogy Schiffer András nem ül le többé vitázni Puzsér Róberttel.

A felek munkaadójuk, a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában ütköztették álláspontjaikat, de a vita a másfél órás adás alatt többször is személyeskedésig fajult.

Míg Puzsér egyértelműen nyugatpártiként definiálta magát, Schiffer Magyarország kompország szerepét hangsúlyozta. A beszélgetés fő vonala természetesen az orosz-ukrán háború körül húzódott, Puzsér itt az európai érdeket úgy értelmezte, hogy 

az a népek szabadságában, és nem a földgáz árában fejeződik ki.

Az európai érdek nem egy gazdasági érdek, mondta Puzsér, aki szerint nem az Egyesült Államok fenyegeti az európai országok szabadságát, hanem Oroszország.

Puzsér szemére vetette Schiffernek azt az elhíresült mondtát, miszerint Sanna Marin finn miniszterelnök "háborús uszító", mert tárgyalások helyett az oroszok kivonulását követelte Ukrajnából. Schiffer álláspontja azóta sem változott, bár természetesen ő is elismeri az oroszok agresszori mivoltát, bizonyos realitásokkal és a dolgok bonyolultságával magyarázta véleményét.

A vita az adás vége felé, úgy 1 óra 7 perc körül fajul el igazán, ekkor szembesíti Puzsér Schiffert azzal, hogy minden fórumon Orbán Viktor ellenfeleit (NATO, EU, ellenzék) minősíti és bírálja. Schiffer egyébként bevallottan NATO-ellenes, kampányolt ellene, és a magyar csatlakozás ellen szavazott.

Schiffer András erre válaszul arról beszélt, hogy a rendszerkritikát a globális kapitalizmussal szemben értelmezi. Ennek pedig ezer szálon függvénye a magyar burzsoázia is.

Puzsér arról is szólt, hogy nem tudja nem látni, mire használja ez a rendszer Schiffert.

A "használ" szót Schiffer kikéri magának, és sokadjára vádolja azzal Puzsért, hogy ordít (egyébként ebben a műsorban pont nem volt ez rá jellemző) és személyeskedik.

Puzsér állítja, Orbán összes ellenlábasának a hitelesítését végzi Schiffer például a köztévében, és persze, hogy így szívesen adnak is neki műsoridőt.

Schiffer leszögezi:

Nem vagyok hajlandó aszerint megszólalni, és aszerint méricskélni a mondandómat, hogy bárki igényeit kielégítsem.

Megjegyzi, ellenzéki politikusokat nyilvánosan soha nem bírált, és mindig elmondja, mi a meggyőződése.

Puzsér szerint nem véletlen, hogy Schiffer András véleménye ennyiszer egyezik Orbán Viktoréval. Ezt azzal magyarázza, hogy az Orbán-rendszer gravitációs tere pályára állítja értelmiségiek tömegét, akik alkalmazkodnak a rendszerhez.

A vita végén Schiffer András – aki többször is hazugsággal vádolta Puzsért – kijelentette, hogy nem ül le többet vitázni Puzsér Róberttel.

Forrás: Youtube

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Schiffernek nincs elég munkája az ügyvédi irodájában??? Kellenek neki a pofonok?? Mindig is fidesz párti volt, mindegy milyen színekben!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Minden pofon jó helyre megy,egyiket sem sajnálom. Inkább az a kár,hogy a párbaj kiment a szokásból. Akkor legalább egy hülyével kevesebb lenne.
Jozefina
Schiffernek nincs elég munkája az ügyvédi irodájában??? Kellenek neki a pofonok?? Mindig is fidesz párti volt, mindegy milyen színekben!!!
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt min a rendszar amit támogat.
És van a Schiffer aki ezt még képes ötvözni is.
Sámannus
@Őrnagy: Márpedig ez kel, mert a föld nem bír el több trágyát mint ami köztük van.
Csizmás Kond
" Az európai érdek nem egy gazdasági érdek, mondta Puzsér, aki szerint nem az Egyesült Államok fenyegeti az európai országok szabadságát, hanem Oroszország."
Nakéremszépen. ilyen amikor valaki a propagandát fújja. Honnan tudhatná Puzsér, hogy miből is indult ki az egész cirkusz ? Az hogy az orosz lerohanta ukrajnát bizonyosértelemben van alapja, ugyanis az orosz politikanem akart egy natót, egy hátulról vezértelt uniót mégközelebb engedni magához, viszont az úgynevezett unió amerika árnyékából nemhogy a sajátját védte volna mint putyin, hanem épp az ellenkezőleg nyomorba döntötte a saját területét, azzal a balfasz dumával hogy így az orosznak árt.
Peller Anikó
@sgl: "Schiffer egy sunyi alattomos gerinctelen rohadék"

Ezt hogy érted? Most sunyi alattomos vagy gerinctelen rohadék? Esetleg sunyi, alattomos és gerinctelen rohadék.

Ja értem már, egy sunyi alattomos gerinctelen rohadék. Ezzel nem értek egyet.

Mert kimaradt az aljas.
drrotf
Az aki nem veszi észre, hogy az Orbán rendszere a NER milyen eredménytelenséget hozott az uralkodása 12 éve után az egy vak ember!Az ország olyan szegénységbe került ennek a rendszernek a működése alatt amilyenben még soha sem volt.Hátulról a másodikok lettünk az EU-ban!Nem tudunk már legalább egy jó éve az inflációs spirálból felemelkedni és ez a folyamat a környező országokban közel nem olyan mértékű mint nálunk..A forint romlása is rekordokat ér el, ami nem tesz jót sem a gazdaságnak sem az embereknek, s erről maga Orbán korábban azt nyilatkozta , hogy a kormány a felelős.Persze akkor még Gyurcsány volt a kormányfő.Az a gazdaság politikai elv pedig, hogy a kormány alacsonyan tartja a béreket és így a bérünk az egyik legalacsonyabb Európában, s úgy gondolja hogy ezzel teheti vonzóvá az országot a befektetők számára, nem jelent mást a jövőre nézve mint azt hogy az ország vezető változatlanul mély szegénységben akarják tartani az országot, az európai fejlettebb országokhoz való felzárkózás csak egy csalóka ábránd!Ehhez jön még az is hogy a Munkatörvény Könyve a munkáltatóknak ad nagyobb hatalmat mint az eddig volt!Aki az ilyen politikát elfogadja és támogatja, az legalább ne hirdesse már hogy a magyar emberek mellett áll, mert az ilyen politika tönkre teszi a magyar emberek jövőjét!Még akkor is így van ez ha a rezsicsökkentéssel akarja fényezni magát, mert a rezsi csökkentés nem más mint a felmerülő költségek szétterítése a fogyasztóknál, az szolgáltatások ára nem a valós költségeket mutatják, van aki a hasra ütéssel megállapított árakkal kevesebbet fizet és vannak akik sokkal többet!Arról már nem is kellene beszélni, hogy a rezsi szolgáltatók időközben meg mind tönkre mennek , mert a a beszedett díjak nem fedezik a működés- üzemeltetés és a fejlesztések költségét és évente jelentős dotációt igényelnek ahhoz hogy valamilyen szinten működni tudjanak.Arról pedig még egy szó sem esett hogy az összevonások az államigazgatásban és az államhatalmi ágakban micsoda bajokat...
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Shikari: @Őrnagy: benneteket össze kéne kötni és bebaxni egy bolondokházába! -vagy a dunába...
karma1
Hmmm... Amikor ket szaralak akarja bebizonyitani a masikrol, hogy a masik meg szarabb... Hat ez szar ugy! Rangassak csak bele egymast meg jobban a mocsarba - odavalo mindketto!
C_3PO
Schiffer az egyetlen opponens, akit a baloldalnak is el kell fogadnia! Mivel nincs más saját jelöltjük!
Csizmás Kond
...és amerika azzal a hittel, hogy egy csapásra két legyet üt (európát és oroszországot ) nagyon elbaltázta, ugyanis a zuniót mint szövetségesét tönkretette de az orosznak lehetőséget adott, hogy ne csak a korlátolt európai fogyasztásra termeljen hanem korlátlanul, mert keletre, kínába, indiába és még sokfele mindent el tud adni...
...ilyen egy igazi barátnak álcázott kígyó...vagy ahogy még mondják eb kutyával könnyen barátkozik...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...miért ? csak nem unod a többieket akikkel bent vagy ?
kereső
@C_3PO: Az egyetken opponens? Ami tulajdonképpen azt jelenti- Schiffer nem baloldali, Schiffer nem jobboldali, Schiffer próbálja eladni magát "középutasként"- de az sem.Mert mindegy mit mond- a végén mindig az jön ki az egyenlegből, hogy ő tulajdonképpen teljesen egyetért orbán /a fideSS politikájával. A baloldalnak mit is kéne elfogadnia ebből? A NATO ellenességet, ami Schiffernél egyértelmúen a "nyugat" ellenességet is jelenti?? Mégis mit?
nemkati
Az illiberálfasiszták szerint mindenki liberálfasiszta, aki nem dícséri éjjel-nappal 0rbánt és ocsmány rendszerét.
C_3PO
@kereső: Bizony! Kénytelen a baloldal őt elfogadni, mert többet nem megyek akkor szavazni! Húsdarálóba való jelöltek...
karma1
@C_3PO: Mondd, te porokat szedsz a szemedre, hogy ilyen klasszul vak vagy? A sajat nagynenje, a kancsimarcsi SE akar rola hallani sem, a politikajarol meg plane nem!

Az fogadja el ezt a szarkeverot, akinek ket anyja van es mindketto Geza!
Peller Anikó
@C_3PO: Akkor elvesztettünk egy debilet. Egyébként ha eddig a stifferrre szavaztál akkor a fideszre szavaztál. Nem kár érted.
karma1
puzser a masik tetu, a kedves felesege is csak a gyurcsanyozasbol el meg a neten, - a fideszt meg baromira szormenten kezeli, nehogy mar megsertodjon valamelyik sertes odafont a karmelitaban
csak úgy....
@Csizmás Kond: téged unlak,te buta elmebeteg!
ómió
És Puzsér efftárs efftársiassága nem lógott ki!?
kereső
@C_3PO: Miért kénytelen? Indokolnád? Egyébként meg az a véleményem, hogy ma Magyarországon nem az a "mérvadó", hogy valaki baloldali, jobboldali, vagy éppen liberális. Az a mérvadó, hogy valaki demokrata-e, vagy sem., becsületes-e,gerinces -e vagy sem. Schiffer olyan semmijen- elvek nélküli a gerincét meg leadta a ruhatárban. Élő példája ennek a "globalista nagytőke" ellenessége- amely kimerül a nyugati globalista nagytőke ellenességben, de egy szava nincsen a legnagyobb globalista - és újgyarmatositási törekvésekkel rendelkező kinai állami nagytőkére. Pedig az veszélyesebb, mint a nyugati "globalista" nagytőke.
Peller Anikó
@Philip Marlóvé: A skizofréneknek is vannak gondolatai, meg neked is.

Nincs bennük köszönet.
csak úgy....
@Shikari: honnan tudod,hiszen te még az életedben soha nem gondolkodtál!
tibim,te mindent egy kaptafára csinálsz.
jáger laszló
Schiffer inkább maradjon az ügyvédi irodájában és ott ossza az észt és ne itt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Én sem kedvelem puzsért, de schiffert illetően igazat adok neki. Tény, amiket elmond róla.
NKF
A Schiffernek még esze is van,hát Puzsérról nem mondhatnám! Az emberi jellemét meg
becsülöm!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy titkos zsidósimogató lettél? -te tán még buzi is? ;)
nem rég még köpködtél a "zsidó" schifferre...
Yoda69
siffentyu, megis miert lenne Magyarorszag komporszag? Eleg szomoru hogy elsoszamu vezetoje egy rohadt kettosbeszedu pavatancos senki, de attol az orszag meg nem valik azza. A nep egyertelmuen nyugat es Unio parti. Csak nehany moszkovita szarrago probalja az ellenkezojet beallitani itt a propin is.
human
Schifferrel valami történt fejben. Nagyon félrement a gondolkodása. Agyik elhíresült kijelentése volt szerinte a Finn miniszterelnök legalább akkora háborús uszító, mint Putyin. És itt a "legalább" kifejezés az ami aztán tényleg rámutat, hogy fejben valami nagy filmszakadása van ennek az embernek.

De mondott olyat is, hogy a tényellenőrző oldalak a szabadság legnagyobb ellenségei. Aki esetleg nem tudná a tényellenőrző oldalakat azért hozták létre, hogy az álhíreket utánajárással, bizonyítékokkal, hivatkozott anyagokkal lebuktassák. Például a 444-en működik a Lakmusz tényelelnőrző oldal. Ott nem csak fideszes álhíreket cáfolnak meg, de az ellenzéki oldalon megjelenő álhíreket is megcáfolják utánajárva a tényeknek. (Ez a független újságírás kedves fideszesek!)
Aki Én
@Maccska: @Őrnagy: szerintetek, agyhalott csicskák szerint mindenki liberalfasiszta, aki helyesen látja orbánt.
C_3PO
@kereső: Schiffer becsületes ember! ENNYI!
C_3PO
@Peller Anikó: Schiffer a következő választáson is veszít! ENNYI!
surdilloFUJT
@C_3PO: @C_3PO: Mit szívtál,hogy a rókát nyuszinak látod???
terlasz
@karma1: " Amikor ket szaralak akarja bebizonyitani a masikrol, hogy a masik meg szarabb."
Kb. én is ezt akartam itt megjegyezni. Köszi a segítséget! ;)
jáger laszló
Sértődött ügyvéd!!!??
Ilyen állatfajról még nem is hallottam!!
Ha ilyen érzékeny a lelkem akkor menjen inkább az apácák közé...
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
C_3PO
@teuton: Felébredtél téli álmodból? ENNYI?!
C_3PO
@surdilloFUJT: Nálam nem fekete-fehér kérdése! ENNYI!
kereső
@C_3PO: HA!! feltéve és megengedve, hogy Schiffer becsületes ember, akkor miért nem jelentette már fel orbánt hútlen kezelésért, sikkasztásért, hivatali hatalommal való visszaélésért- az elios 13 milliárdja, az egyházaknak ellenőrizetlenül adott százmmilliárdok, az egyetemek vagyonának magánositása, a sport(FOCI) ész nélküli száz milliárdokkal való támogatása- amely jelen esetben magán!!!tulajdonban lévő egyesületeket jelent, a stadion épitések, az élő természeti környezet pusztitása, hatvanpuszta...etc, ha Gyurcsányt fel tudta jelenteni egy meg sem valósult gazdasági esemény miatt- amelyből ráaadásul Gyurcsánynak semmiféle anyagi!!! haszna nem származott volna.
És miért nem jelentette már fel orbánt a TAO ellopása, az oktatás teljes tönkre tétele, az eü káosz miatt?? Megmondom- mert egy gerinctelen x@ralak, aki eljátsza a nagy független "lehet más a politika" -t, miközben alkotmánybirói székre ácsingózik. A tisztességéről meg ne is beszéljünk- , mert ami nincs, arról nem is érdemes.
C_3PO
@kereső: Schiffer el tudja érni azt, hogy ne legyen FIDESZ 2/3! Csak ő! A többi 3/4-et csinál, ha így haladunk!
kereső
@C_3PO: Osztán mivel tudja elérni? Ott volt 2014,2018- amikor elérhette volna. Akkor meg miért is nem?
C_3PO
@kereső: Ami késik, nem múlik! Bár ha te sem hiszel benne, maradj az ELLENZÉKI ÖSSZEFOSÁS-nál!
teuton
@Őrnagy: Na akkor ki itt a gyülölködö??? Mert ezt irod:
"A liberálfasiszta éjjel nappal gyűlölködő agyhiányos barmok szerint aki nem hajlandó a nap 24 órájában átkozódni és gyűlölködni a fideszre és Orbánra, az Orbánpárti! Még azok is, akik mellesleg nem szeretik Orbánt se, csak joggal viszolyognak a pöcegödőrből folyamatosan gyűlölködő tengeren túlról irányított (de az irányítás nélkül is vállalhatatlan Isten barmai) liberálfasisztáktól."
teuton
@C_3PO: Schiffert lelepleztek mint tegla, kilepett, szet lett verve az LMP mint a Jobbik, most megprobalja hatulrol "segiteni" obancod, mint mikor vedöügyved dolgozott neki...
teuton
@C_3PO: Ennyi az indoklasod?? Ja, többre neked nem futja...
C_3PO
@teuton: Mit kell itt indokolni??? Annyi sallangot írsz, hogy már beteges! Akár egy hittérítő...
teuton
@C_3PO: Teged karakterenkent fizetnek, nem a karaktereder!? Irod: Annyi sallangot írsz, hogy már beteges! Akkor EZ mi töled??? "Ami késik, nem múlik!"
C_3PO
@teuton: Nálad ez a fizetett ügynök (halála) téma gyakorta megjelenik!!! Bár, ugye, mindenki magából indul ki!
teuton
@C_3PO: Irod: "Ez már fóbia!" Valamint: "Bár, ugye, mindenki magából indul ki!" Akkor itt ki indul ki magabol??? Latom, a logika sem az erösseged, de teged sem azert fizetnek...
C_3PO
@teuton: Sok a panel nálad ! Ráadásul ismétled önmagad! Veszélyes!!!
teuton
@C_3PO: Ha nem vetted volna eszre, TE ismetelgeted magad, söt, allandoan ellentmondasz önmagadnak. EZ veszelyes!!! Egyebkent pedig ilyen a nivom alatti szocsatara semmi szüksegem, sorolj be a papagajkommandosokhoz!
Aki Én
Puzsér nem beszél a levegőbe. Mindenre van egy jó válasza, amibe beleáll. Leiskolázta a lelkibeteg komcsi dédunokát.
Megint qrvára igaza volt, tényekkel alátámasztva. Ez a fenti csicskák hüppögő felháborodásából is látszik.
C_3PO
@teuton: Azt majd a szakember megteszi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.