Ez páratlan mértékű drágulás: 2,7-szer akkora, mint az EU-s átlag. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat közzétette a 2022. decemberi inflációs adatokat. Azt már tudjuk, hogy a magyar infláció tovább emelkedett a novemberi 23,1 százalékról 25-re, ami így az uniós átlag két és félszerese. De mi a helyzet az élelmiszerek árával? Sajnos nincs jó hírünk, az is tovább emelkedett Magyarországon, és egy ársapka bojtjából kikandikáló fonalszálnyival maradt csak 50 százalék alatt, 49,6 százalék. Nem is csoda, hogy a Gazdasági Versenyhivatal megvizsgálja, nem a kiskereskedők hajtották-e fel az élelmiszerárakat az égig. Ez az adat sem mutat túl jól az uniós országokat összehasonlító grafikonon: Amint az látszik, az EU tagállamaiban sem fenékig tejfel minden, és bár az uniós átlag nem ugrott 2,4 százalékpontot, mint a magyar, de 17,9-ről 18,2-re nőtt. A legjobb értékekkel Luxemburg (11,1), Írország (12,1) és Ciprus (12,2 százalék) büszkélkedhet, míg a legrosszabb...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Jozefina
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hát erre legyen büszke valaki Orbánon kívül, hiszen neki sok bevétele van a magas inflációból!!! Magas árak, mégtöbb ÁFA bevétel... Kell a pénz bármi áron is!!!??
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt min a rendszar amit támogat.

Megírta a Mandiner , hogy igy van jól mert ezzel előre megyünk nem hátra.
Igaza is van hiszen így a lista első helyén vagyunk .Az első meg nagyon fontos szó a Nemzethy Siker Siker és Siker fityma orkok országában.
alavju
Sámannus
Ezt is a legszegényebbek fizetik meg ganyéjok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.