Egyes hegyvidéki szakaszokra péntek estétől nem engedik fel a járműveket a rendőrök.

Fakidőlésekre számítanak a szakemberek a Bükkben, így Miskolc irányából a rendőrök nem engednek fel járműveket egyes hegyvidéki szakaszokra – közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken késő este.

Fakidőlés veszélye miatt több utat is lezártak a rendőrök a Bükkben és a Mátrában

Havas táblák Kékestetőn 2023. január 16-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Komka Péter

A közlemény ismertetése szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a fakidőlések veszélye miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezetett be Miskolc irányából a 2505-os számú úton a város határától Lillafüred felé vezető szakaszon. A rendőrök szintén lezárták a Bükkszentlászló felé vezető 2519-es számú utat Mexikóvölgynél. Heves megye irányából pedig Felsőtárkánynál zárták le a 2505-ös számú utat.

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a vármegyében, a hegyvidéki szakaszokon is, ahol olyan mértékben átázott a talaj, hogy pénteken több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést.

A rendőrség felhívja a természetjárók figyelmét, hogy a fakidőlések miatt jelenleg a Bükkben fokozottan veszélyes az erdei túrázás.

Az Útinform szombat reggel 7:25-kor közölt összesítése szerint a Mátrában is hasonló a helyzet, ott "vasárnap 19.00 óráig szintén lezárták a 24-es főútról leágazó kékestetői bekötőtőutat a személyforgalom elől. A lezárt 3 km-es szakaszra csak a megkülönböztető jelzést használó járműveket illetve az autóbuszokat engedik át."

Forrás: police.hu, mti.hu, utinform.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.