A minisztérium szerint a nemztközi hitelminősítő továbbra is befektetésre ajánlja az országot, és "csak a veszélyes nemzetközi környezet" miatt változtatták stabilról negatívra az adósbesoroláshoz tartozó kilátást.

Megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását a Fitch Ratings hitelminősítő, a veszélyes nemzetközi környezet miatt ugyanakkor stabilról negatívra változtatta az adósbesoroláshoz tartozó kilátást. A hitelminősítő pozitívan értékeli, hogy a kormány jelentősen csökkenti az államadósságot és az államháztartási hiányt, emellett kiemelik, hogy a magyar gazdaság az év egészét tekintve elkerülheti a recessziót. Magyarország továbbra is befektetésre ajánlott kategóriában szerepel mindhárom nagy hitelminősítőnél – áll a Pénzügyminisztérium (PM) által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Pénzügyminisztérium szerint minden tuti, hiába minősítette le a Fitch Ratings Magyarországot

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Fitch Ratings hitelminősítő péntek éjjel jelentette be, hogy a kedvezőtlen külső hatások ellenére megerősítette Magyarország "BBB" szintű, befektetési ajánlású osztályzatát, míg a minősítői kilátást negatívra módosította a nemzetközi helyzet romlása miatt – emlékeztetnek.

Mint írják, a hitelminősítő kiemeli a magyar kormány hiánycsökkentéssel kapcsolatos elkötelezettségét és tovább javuló államadósságszinttel számol.

"A Fitch úgy látja, hogy Magyarország elkerüli a recessziót: 2022-ben 4,7 százalékos, az idei évben pedig 0,4 százalékos GDP-növekedésre számít. Hozzáteszik: a magyar bankrendszer stabilitása szintén hozzájárult az adósbesorolás megerősítéséhez."

A hitelminősítő az elmúlt évek során pozitívan nyilatkozott Magyarország gazdasági alapjainak erősségéről és ellenállóképességéről, elismerve a koronavírus-válság utáni gyors gazdasági újraindítás eredményeit – hangsúlyozzák.

A mostani kilátásmódosítás azt mutatja, hogy az Európai Bizottság által keltett politikai viták, a háború és a szankciós energiaválság okozta bizonytalanságok a hitelminősítői értékelésekben is megjelennek, kiemelten a régiós országokban – olvasható a PM közleményében.

A Fitch Ratings Csehország és Szlovákia esetében is stabilról negatívra rontotta minősítésük kilátásait, nagyrészt a régiós energiapiaci bizonytalanságok miatt, illetve az alternatív gázforrásokhoz való hozzáférés alapján – fűzik hozzá.

"Magyarország a baloldali kormányzás gazdasági kudarca miatt befektetésre nem ajánlott kategóriába került több hitelminősítőnél is, majd a polgári kormány sikeres gazdaságpolitikájának eredményeként 2016/2017-től kezdődően több felminősítés is történt. Az elmúlt évtized munkájának köszönhető, hogy a világjárvány után és a háború idején is mindhárom nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja Magyarországot" – zárul a PM közleménye.

Forrás: mti.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszéknél a rakás szar is sikernek számít! :) az szerencséjük,hogy nagyon buták és hiszékenyek a híveik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
fideszéknél a rakás szar is sikernek számít! :) az szerencséjük,hogy nagyon buták és hiszékenyek a híveik!
Horizont
Ezek nem normálisak. Teli szájjal röhögnék rajtuk ha nem lenne véresen komoly.
13 év után még mindig a baloldali kormányzásnál tartanak amikor világgazdasági járvány tört ki a világon végigsöpörve. Szarul kormányoznak, rémesen kommunikálnak.
A pöcegödör szélén egyensúlyoznak és ha csak maguk esnének bele szavam se lenne, de ezek a rohadékok magukkal rántanak minket is. A 3 millió barmot is.
simmering73
A pénzügyminisztérium díszes celofánba csomagolta a szart.
Yoda69
A VB-t is mi nyertük, nem az Argentinok. A fideSS-barmoknak mindent be lehet adni. Becumizzak mint egy fel eves csecsemő
Eladott Ország
Aki eddig még nem halt bele a kormányzati sikereinkbe, az már tartson ki. Kanyarban előzünk. 0rbán már jó ideje időhúzásra játszik. Ez egész politikájának sarokköve, erről szól a "pávatánc" is. Senki nem szolt a Fitchnek, hogy középhatalom vagyunk és Európa motorja meg zászlóshajója? Én mondjuk nem packáznék egy regionális középhatalommal a 'Fics’ helyében, de ők tudják. A doktorminiszterelnökúr' megrendelésére pedig egyszámjegyű lesz az infláció is, megmondta már a belarusz Lukasegg' is! Mindenki minket irigyel! Beérett Soros, Brüsszel, Zelenszkij és a Gyurcsány vezette dollárbaloldal aknamunkája. Ha nincs a Fitch-nél ez a negatívra rontott kilátás, akkor az év végére legalább 280-ig erősödött volna a forint. Így sajnos a csirkefarhátról is le kell majd venni az árstoppot, meg a Vodafone üzleteket sem tudjuk átmatricázni, inkább csak lekaparjuk a "Vodaf" szótagot, és akkor még marad pénz a libanoni templomfelújításokra is. Na, még egy pulykatáncot! ...Egész jó, de ettől sokkal rottyantottabb a gatyája...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F64.media.tumblr.com%2F9a37e078840e1eabb3bf2fea2a988b49%2F694b208c261cd482-8f%2Fs640x960%2F2360f5604a3f75b4e1a07cbb9567eba8487f474d.png&key=o8lE1FQvvlxna3lW2K-9Xg&w=800&h=842
Nessy
Ha kormányozni nem is, de mesélni az tud pártunk és kormányunk! Aki ezeket a meséket elhiszi, szamarabb a lónál!
Maccska
Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.
Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk*rtuk. Nem kicsit, nagyon.
Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.
Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.
Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.
És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.
Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a sz*rból visszahoztuk a kormányzást a végére.
Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.
Maccska
A hitelminősítő pozitívan értékeli, hogy a kormány jelentősen csökkenti az államadósságot és az államháztartási hiányt, emellett kiemelik, hogy a magyar gazdaság az év egészét tekintve elkerülheti a recessziót.

MINT ÍRJÁK, MAGYARORSZÁG TOVÁBBRA IS BEFEKTETÉSRE AJÁNLOTT KATEGÓRIÁBAN SZEREPEL MINDHÁROM NAGY HITELMINŐSÍTŐNÉL.

A Fitch Ratings hitelminősítő péntek éjjel jelentette be, hogy a kedvezőtlen külső hatások ellenére megerősítette Magyarország „BBB” szintű, befektetési ajánlású osztályzatát, míg a minősítői kilátást negatívra módosította a nemzetközi helyzet romlása miatt. A hitelminősítő kiemeli a magyar kormány hiánycsökkentéssel kapcsolatos elkötelezettségét, és további javuló államadósságszinttel számol.

Szerintük nem lesz recesszió
A Fitch úgy látja, hogy Magyarország elkerüli a recessziót: 2022-ben 4,7 százalékos, az idei évben pedig 0,4 százalékos GDP-növekedésre számít. Értékelésükben hozzáteszik: a magyar bankrendszer stabilitása szintén hozzájárult az adósbesorolás megerősítéséhez. A hitelminősítő az elmúlt években pozitívan nyilatkozott Magyarország gazdasági alapjainak erősségéről és ellenálló képességéről, elismerve a koronavírus-válság utáni gyors gazdasági újraindítás eredményeit
sgl
@Eladott Ország: A pávatáncot akkor kezdte a geczi, amikor 2011-ben órákra volt az ország az államcsődtől, - bevallotta zárt körben egyike sperma őszödi beszédeinek, - csak ez a balfasz ellenzék nem is tud róla, vagy mé kussol??_ visszahívta az IMF-t amit nagy büszkén kirúgott, aztán elkezdett hazudozni, majd hirtelen elöntötte a világpiacot az olcsó pénz és piacit vett fel dupla kamattal, mert azt nem ellenőrzik, ellopható, csak visszafizetni kell időben.
Akkor jelentette ki PÁVATÁNCOL, AZÉRT NEM DÖNT AZ IMF HITELRŐL.
ómió
Hát, a "Fitches" efftársak se kutyák! Rosszabbak!
verőce21
@csak úgy...: (08:58) te akkora marha, hogy Vereckénél a felmenőidet még hajtották kolompszó mellett...!
Maccska
@sgl: 2011 ben Orbán és Matolcsy profi módon megoldotta a problémát.
Az szenzációs volt.Tanítani fogják.
jáger laszló
A pénzügyben nagy az ego,de nincs miért!!!
Csupán piár!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nyírfa
Varga, ha esténként hazaszédeleg, nem mer a tükörbe nézni, mert , ha meglátná magát, le kéne köpnie.
csak úgy....
@verőce21: marha, az a ti csordátok volt! :) az én családomnak semmi köze vereckéhez , mi nem bugris nomádok voltunk,mint a te kétes pereputtyod !
csak úgy....
@Nyírfa: lényeg,hogy a kuka híveknek tetszik az összehazudozott sikertörténet!
a buta magyar nem igazán igényes a valósággal szemben...
Nyírfa
@csak úgy...: Az igénytelenség a vesztünk.
csak úgy....
@Nyírfa: és a buta hiszékenységük!
Nyírfa
@Nessy: @csak úgy...: Azt hiszem, egy tőről fakad az igénytelenség, a vakhit, a butaság: nem merünk felnőni, felelősséget vállalni magunkért, ezért inkább bevállaljuk az infantilizmust, amit aztán rogyásig próbálunk kompenzálni.
csak úgy....
@Nyírfa: de miért van az,hogy mindíg csak a magyarok a leg becsaphatóbbak?
európában, amit 0rbán müvel, arra egyetlen nép sem lenne vevö, -talán 1x 4 ére kipróbálná, de az után soha többé! nyugat különösen allergiás az 0rbán féle korrupt politikusokra.
Maccska
@csak úgy...: A fajtád is becsapható.
Elhittétek hogy Isten nektek adta azt a tenyérnyi sivatagot.
Vagy te olyan okos vagy hogy inkább nálunk vendégeskedsz?
csak úgy....
@Maccska: mit hadoválsz itt össze-vissza, te nagyon hülye? :) már teljesen elment az eszed?
balos
@Maccska: Szeretném jelezni,miközben ide hánysz otthon a geciék kirabolják a kamrát!A vagner zsoldosok,meg körbe adják az asszonyt!
Jozefina
Valaki hazudk !!!
"A hitelminősítő a döntést a globális okok mellett azzal indokolta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikáját nagyban befolyásolják a politikai megfontolások. Hozzátették:
a magyarországi infláció a legmagasabbak között van a cég által államadós-besorolásokkal ellátott összes gazdaság között.
A cég elemzői szerint az ársapkák nem bizonyultak hatékonynak, növelték viszont az államháztartás költségeit, miközben a monetáris politika transzmissziós funkciójának érvényesülését hátráltatják a jelzáloghitelekre meghirdetett, célzott kamatsapkák. A Fitch Ratings előrejelzése szerint

idén a magyar GDP alig 0,4 százalékkal nő majd, miközben az infláció 17,6 százalék marad."
444.hu/2023/01/21/negativra-modositotta-a-magyar-allamadossag-osztalyzatot-a-fitch-ratings
Nyírfa
@csak úgy...: 11.08

Meggyőződésem, hogy az ok, a tisztázatlan ősmúlt olyan identitásproblémája a magyarságnak, amely hősködésbe, magamutogatásba,túlkompenzálásba, vágyálmok kergetésébe hajtja. Nem kicsit skizoid állapot lett az eredménye a pogány hitre felvett keresztény páncélzat, a vándorlás, a szabadság után a letelepedés egy olyan világban, amely merőben idegen lehetett a bevándorló eleinknek.
Nagy homály ül a magyarság tudatán, kik is egyáltalán a magyarok, hányféle nép, törzs keveredése vagyunk. Olyan ez, mint egy örökbefogadott gyermek gyökértelensége, aki egész életében kutat a szülei után, akkor is, ha mindent megkap ahhoz, hogy egészséges felnőtt váljon belőle.
Nézd meg, rajtunk kívül egyetlen népnek sincs gondja a múltjával, ez különösen igaz a tőlünk nyugatabbra élőkre.
Több önismeret, az ezzel járó önbizalom, önérvényesítő képesség segítene, hogy ne követeljük permanensen másoktól a tiszteletet, hanem tanuljuk meg tisztelni végre a saját életünket. Persze, az sem ártana, ha értenénk a tisztelet mibenlétét.
Maccska
@balos: akkor menj haza és tegyél ellene.
Alfa
@csak úgy...: de miért van az,hogy mindíg csak a magyarok a leg becsaphatóbbak?
Mert zakkant hülyék... nézd meg az ide írogató fidesz-ner szektás egy bytes barmokat... és vond le a konzekvenciát...
Alfa
@Alfa: és ezt tudja a főgeci korrupt keresztény-fasiszta orbán,és a fidesz-ner szekta , ezért veszik a népet hülyére
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:53 ♦ Lecseréli a hiteleinket Matolcsy magasabb kamatozású 20-30 év futamidejű hitelekre, nem most fog nőni nagyot a hiány és az adósságunk mert a következő 30 évre szétterítik. A következő generációk fogjak nyögni a kormányunk lopásait és az Orbán család meggazdagodását. 130 % államadósság-növekmény 2010 óta nem elég nagy? A GDP harmada, 15.500 mrd deficit 2020-2022 években nem elég nagy? A rekord infláció nem elég nagy? A rekord forintgyengülés nem elég nagy? A rekord deficit nem elég nagy? A rekord kamatok nem elég nagyok? Hogy semmi se elég az elégedetlen gondolkodóknak?! Ez csak a szerény kezdet, lesz meg rosszabb is. Az elmúlt 12 évben több hitelt vett fel, a fideszmaffia mint előtte 70 évig az összes kormány, és 12 év alatt soha nem látott EU támogatás jött be, évente a GDP 3-5%-a és még csak ennyivel sem nőtt a GDP. Hol a különbözet?! ELLOPTÁK! KB 20 EZER MRD-OT! ÉS EZ A KRETÉN ELLENZÉK KÉPTELEN AZ ILYEN MEGDÖBBENTŐ ADATOKAT A VÁLASZTÓVAL KÖZÖLNI!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fassets.4cdn.hu%2Fkraken%2F7qnRADqiRcqDUyHQs-lg.jpeg&key=e75b-5eyePPNnDVHvPQREw&w=800&h=622
Konkrétan nagyon nagy a baj, a despota kirabolta kifosztotta elbutította az országot és a lakosságot . Az a csoda hogy nincs 2 millió ember az utcán. Orbán: Egy a fontos a hatalom
uploads.disquscdn.com/images/2042659a9d6261bbd899ed7dcdd2b29c978aaae65434e7ad3120d471c84fc375.jpg?w=800&h=360
gina
Fidesz mocskok és a sok elmebeteg agytalan hivök hiszik is ezt a sok hazug szöveget, minden jó minden szép csak megdöglik a nép a terhekbe, mikor lesz elegük az embereknek ebböl a szemét kormányból és élösködő OV diktátorból??? Gyurcsány hazug szövegét elitélték ,de hogy OV és bandája 12 éve csak hazudik az nem számit, ez az OV szekte jó munkát végzett, a gyülölet minden napi ...
gina
@Maccska: Elmebeteg egy szektahivö, ilyen agyi nullák kellenek ennek a szemét kormánynak, vak és süketek IDIÓTA... látszik mindenben OV és bandája igaza te vak görény !!!
amortizáltok
@Alfa: mert pénz beszél akkor a kivülállóknak mi maradt?
100 tévácsatornából 99 az ő kezükbe van
100 hírből 99 hazugság
100 vádaskodásukból 99 nem állja meg a valóságo
t, Nézd meg Hadházitól meg a Gyurcsány puszta nevétől már előre félnek. ez élteti csak őket.pénzt vagyont annyit halmoztak maguknak mint annó a legnagyobb Perzsa király. akkor mikor rughatunk labdába? Na ?
verőce21
@csak úgy...: te olyan okos vagy, hogy a fejedet tálcán kellene mutogatni...!
drrotf
Ha minden tuti a minisztérium szerint , akkor ezt a leminősítést is mi akartuk, és a fideszes észjárást követve ez a leminősítés a magyar gazdaság dicséretét jelenti, csak hát a magyarok nagy része még mindig azt szeretné hogy régi módon dicsérjék azt a teljesítményt amivel kullogunk az EU-ban!Ha a GDP 4,7%-os emelkedést mutatott 2022-ben, akkor a kormány tartozik a nyugdíjasainak 10 ezer forinttal mert a szabály az hogy ahány százalékkal haladja meg az évi GDP a 3,5%-ot, annyiszor 20 ezer forint nyugdíjprémiumot fizet a "jól megbecsült " nyugdíjasainak,Ennek ellenére a kormány csak 10 ezer forintot fizetett nyugdíjprémiumként ami azt jelenti, hogy csak fél százalékkal haladta meg a gazdaság teljesítménye a 3,5%-ot!Számoljon el a kormány a nyugdíjasaival, és fizessen annyit amennyit a törvényben lefektetett!Senki nem szegheti meg a törvényt következmények nélkül!
verőce21
Amióta megérkezett a "ficcs" elmarasztaló gazdasági kilátás jelentése, 396-ról 391-re erősödött a forint az euróval szemben...!
Soha rosszabb kilátásokat...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.