A közútkezelő szerint elfogytak a parkolóhelyek a népszerű turistahelyen. Budapesten a Libegő nem közlekedik a kedvezőtlen időjárási helyzet miatt.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint jelentős torlódások alakulhatnak ki a kedvelt kirándulóhelyeken, mivel a rég várt hóesés után sokan autóval indulnak neki az útnak – írta meg a társaság közleményére hivatkozva a hvg.hu.

Magyar Közút: Dobogókő megtelt, a szabálytalanul parkoló autósok nehezítik a hóeltakarítást

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO/Jerzy Gorecki

A Magyar Közút a közleményében arra is kitért, hogy Dobogókőnél a parkolóhelyek már reggel 8 órára megteltek, így sok autós szabálytalanul, a forgalmat is akadályozva állt meg az oda vezető országos utakon. 

A közlemény szerint a térség közútjainak burkolata végig jól járható, sónedves, viszont a szabálytalan autósok miatt az utak járhatóságának biztosítása is veszélybe kerül, mert a Közút munkagépei nem férnek el a szabálytalanul parkoló autók miatt szűkebbé vált mellékutakon. Péntek este a síkosságmetesítés is több órát csúszott, mert több kilométeres dugóban voltak kénytelenek vesztegelni a munkagépek.

A Magyar Közút ezért arra kér mindenkit, hogy aki teheti, tömegközlekedéssel menjen fel Dobogókőre.

Fakidőlés veszélye miatt a rendőrség már péntek este több utat lezárt a Bükkben, de ugyanígy tettek a Mátrában is a Kékestetőre vezető mellékúttal – írtuk korábbi cikkünkben.

A hvg.hu cikke szerint az erdészetek az intenzív havazásban és a várható erős széllökésekkel érintett térségekben nem ajánlják a fakidőlések és ágleszakadások veszléye miatt a túrázást. A kirándulást tervezőknek érdemes elindulás előtt az Útinform honlapján tájékozódni a közlekedési helyzetről.

A Budapesti Közlekedési Központ a BKK Info Facebook-oldalon szombat délelőtt közölte, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a zugligeti Libegő nem közlekedik – olvasható az MTI hírében, amely szerint az intézkedés visszavonásig érvényes.

Forrás: hvg.hu, mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.