Vannak eltérések.

A hvg.hu cikke szerint decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal az állami MVM.

Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtjaKubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a Ferencvárosi Torna Club Fradista leszek! című mesekönyvének bemutatóján az FTC-MVM Sportközpont Liget Étteremben 2022. szeptember 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

A kontraktus értelmében évente 1 milliárd forintot, valamint évente nettó 6,6 millió eurót fizet az állami energiacég a Kubatov Gábor fideszes politikus elnökölte tornaklubnak. Ez utóbbi összeg mostani árfolyamon 3,6 milliárd forintot jelent.

A lap megjegyzése szerint a támogatás tényéről már beszámolt a Fradi, az összeget pénteken tette közzé a K-Monitor egy, az MVM-től kapott lista alapján.

A következő évre tehát a cikkek szerint összesen 5 milliárd forinttal segíti meg a Ferencvárost az MVM, miközben az energetikai cég 81,1 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet, és az államtól százmilliárd forintokat kapnak a rezsicsökkentés fenntartására. 

Az állami energiacég korábban 1,3 milliárd forintos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az MVM Dome névszponzora lehessen – tette hozzá a hvg.hu.

Mindeközben pedig a kormány rezsicsökkentési felszólítása és az eddig enyhe tél miatt több városnak is sikerült spórolnia a távhő-költségeken. Csakhogy emiatt ezen főképp önkormányzati tulajdonú cégek egy részét az MVM százmilliós kötbérekkel sújtotta az utóbbi napokban-hetekben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@vacsi: az megvan neked, hogy a 18 fokot, a kormány rendelte el?
Ergo, minden közintézményt takarékosságra utasított, most meg éppen ez a szankciók alapja.
Mennyi vállalatot szeretne még, tönkre tenni a kormány?
Mindet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@nejlontacskó: csakhogy én nem vagyok bezárva egy nejlonstaniclibe mint te, vagy éppen mint a tacskedli a lábak közt settekedem, hanem nyiltan mondom a véleményemet! Érted-e buggyant-agyú a bezárt staniclibe - a blökiddel! @Mirabilis: Az a helyzet, hogy szerintetek nyilván az Orbán Viktor a felelős mert behuggyoztatok, beszartatok! Mert hogy ugyan az az elméletetek szerint > mindenért az Orbán Viktor a felellős!
No azért csak gondolkozzatok, hogy ha már a focit hoztétok fel példának, az un külföldi, akár színesbőrű játékosok, nagyrészt azért vannak nálunk is a pályán, hogy nem csupán a bőrük színével tegyék színesebbé, élvezetesebbé a játékot, hanem az eszükkel, tehetségükkel, a lábukkal, esetleg a sajátos játékstílusukkal stb. És tudjátok miért; azért hogy tespedő picsátokat felemlve kimejetek egy-egy sporteseményre és még élvezzétek is! Pesze ezzel az adózás alpját növelő bevételt is szerzzen az ország! Nem rémlik valami, hogy ez üzletpolitika is!? Aztán van sikerélmény és van bukta, mikor, hogy >> ez adja az izgalmakat, az adneralin szintedet mondjuk neked is baromka! A magyar focisták is kimennek külhonba, ott más körűlmények közt más fajta ismeretet szippantanak magukba, miként a jó szakemberek ha kimennek és visszahozzák magukat; többel mással, esetleg hasznosabbal feltöltve! Mi ebben akivetni való!
ebbe semmi de abban igen hogy aművek egyrésze egy nag ganaj, mert nem fizeti be akötelezvényeit! Miként néhány állampolgárunk sem! pedig ha dolgozik, be tudná fizetni a saját akár meggondolatlanúl magas fogyasztásait! pl. nem kéne a bor-alkoholgőzőzös, bagós szellőztetés, stb.
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. buzival gyarapodott korrupt, háborús bűnös vezetése ballagjon a sitire!
SÍva
Nagyon jó! Tehát hiába itélem el a sok kétballábas focistát és nem drukkolok egy csapatnak sem mégis támogatom a fradit, meg azokat is akik feldobják a kampót a drótra! Azért fizetünk horribilis összegű számlát, hogy támogatás címén adja a csapatnak. Ennyi pénzért olyan jól kellene játszani, hogy legalább az élvonalba tartozzanak!
nejlontacskó
@Németh István: hanyatlasz Pista, a sittnél kihagytad, Magyarország hazug, korrupt, tolvaj vezetését!
Yeromos
@Mirabilis:16:01 Nem elsősorban azzal van bajom, hogy "idegen légiósok" játszanak a magyar klubbokba. Valóban az európai nagy csapatok is összevásárolt játékosokból állnak (ami szerintem nem jó így kialakult egy fudbal elit) A problémám az , hogy magyarországon közpénzből finanszírozzák azeket a játékosokat a klubokat. És az utánpótlás nevelés meg sehol nincs. Lásd puskás akadémia a ki közel 20 év alatt egyeten nemzetközi szintű játékost nem termelt ki a ráfordított milliárdokból.
Jozefina
Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtja. A leg nagyobb szemétség, amit megtehet!!!
Közben: „Elhangzott: ha nem írom alá ezt a szerződést, akkor kikapcsolják az áramot”
Valahol be kell kaszírozni a Fradi horror támogatását!!??
24.hu/fn/gazdasag/2023/01/26/aram-aramar-arampiac-aramszolgaltato-mvm-next-e-on-audax-energia-energiapiac-rezsi-rezsiszamla-aramtozsde-fixar/
Mi ez, ha nem Orbán maffia állama??!! Szégyen!!!
kissé felnőttem
ötmilliárdal segitik a fradit mi meg adjuk nekik a pénzt ne osztogassák el aztán megélnek a fradi meg irány a kőbánya csákány lapát vagonba kézzel ám 39 tehervonatnyít , a munka nemesit ugye? itt a lehetőség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.