Vannak eltérések.

A hvg.hu cikke szerint decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal az állami MVM.

Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtjaKubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a Ferencvárosi Torna Club Fradista leszek! című mesekönyvének bemutatóján az FTC-MVM Sportközpont Liget Étteremben 2022. szeptember 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

A kontraktus értelmében évente 1 milliárd forintot, valamint évente nettó 6,6 millió eurót fizet az állami energiacég a Kubatov Gábor fideszes politikus elnökölte tornaklubnak. Ez utóbbi összeg mostani árfolyamon 3,6 milliárd forintot jelent.

A lap megjegyzése szerint a támogatás tényéről már beszámolt a Fradi, az összeget pénteken tette közzé a K-Monitor egy, az MVM-től kapott lista alapján.

A következő évre tehát a cikkek szerint összesen 5 milliárd forinttal segíti meg a Ferencvárost az MVM, miközben az energetikai cég 81,1 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet, és az államtól százmilliárd forintokat kapnak a rezsicsökkentés fenntartására. 

Az állami energiacég korábban 1,3 milliárd forintos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az MVM Dome névszponzora lehessen – tette hozzá a hvg.hu.

Mindeközben pedig a kormány rezsicsökkentési felszólítása és az eddig enyhe tél miatt több városnak is sikerült spórolnia a távhő-költségeken. Csakhogy emiatt ezen főképp önkormányzati tulajdonú cégek egy részét az MVM százmilliós kötbérekkel sújtotta az utóbbi napokban-hetekben.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@vacsi: az megvan neked, hogy a 18 fokot, a kormány rendelte el?
Ergo, minden közintézményt takarékosságra utasított, most meg éppen ez a szankciók alapja.
Mennyi vállalatot szeretne még, tönkre tenni a kormány?
Mindet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SÍva
Nagyon jó! Tehát hiába itélem el a sok kétballábas focistát és nem drukkolok egy csapatnak sem mégis támogatom a fradit, meg azokat is akik feldobják a kampót a drótra! Azért fizetünk horribilis összegű számlát, hogy támogatás címén adja a csapatnak. Ennyi pénzért olyan jól kellene játszani, hogy legalább az élvonalba tartozzanak!
nejlontacskó
@Németh István: hanyatlasz Pista, a sittnél kihagytad, Magyarország hazug, korrupt, tolvaj vezetését!
Yeromos
@Mirabilis:16:01 Nem elsősorban azzal van bajom, hogy "idegen légiósok" játszanak a magyar klubbokba. Valóban az európai nagy csapatok is összevásárolt játékosokból állnak (ami szerintem nem jó így kialakult egy fudbal elit) A problémám az , hogy magyarországon közpénzből finanszírozzák azeket a játékosokat a klubokat. És az utánpótlás nevelés meg sehol nincs. Lásd puskás akadémia a ki közel 20 év alatt egyeten nemzetközi szintű játékost nem termelt ki a ráfordított milliárdokból.
Mirabilis
@Yeromos: tegnap 07:46 "puskás akadémia a ki közel 20 év alatt egyeten nemzetközi szintű játékost nem termelt ki a ráfordított milliárdokból" És még mindig orbánra szavazol majd? Arra a faszra aki elherdálja a pénzedet?
Jozefina
Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtja. A leg nagyobb szemétség, amit megtehet!!!
Közben: „Elhangzott: ha nem írom alá ezt a szerződést, akkor kikapcsolják az áramot”
Valahol be kell kaszírozni a Fradi horror támogatását!!??
24.hu/fn/gazdasag/2023/01/26/aram-aramar-arampiac-aramszolgaltato-mvm-next-e-on-audax-energia-energiapiac-rezsi-rezsiszamla-aramtozsde-fixar/
Mi ez, ha nem Orbán maffia állama??!! Szégyen!!!
kissé felnőttem
ötmilliárdal segitik a fradit mi meg adjuk nekik a pénzt ne osztogassák el aztán megélnek a fradi meg irány a kőbánya csákány lapát vagonba kézzel ám 39 tehervonatnyít , a munka nemesit ugye? itt a lehetőség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.