Vannak eltérések.

A hvg.hu cikke szerint decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal az állami MVM.

Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtjaKubatov Gábor, az FTC elnöke beszél a Ferencvárosi Torna Club Fradista leszek! című mesekönyvének bemutatóján az FTC-MVM Sportközpont Liget Étteremben 2022. szeptember 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

A kontraktus értelmében évente 1 milliárd forintot, valamint évente nettó 6,6 millió eurót fizet az állami energiacég a Kubatov Gábor fideszes politikus elnökölte tornaklubnak. Ez utóbbi összeg mostani árfolyamon 3,6 milliárd forintot jelent.

A lap megjegyzése szerint a támogatás tényéről már beszámolt a Fradi, az összeget pénteken tette közzé a K-Monitor egy, az MVM-től kapott lista alapján.

A következő évre tehát a cikkek szerint összesen 5 milliárd forinttal segíti meg a Ferencvárost az MVM, miközben az energetikai cég 81,1 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet, és az államtól százmilliárd forintokat kapnak a rezsicsökkentés fenntartására. 

Az állami energiacég korábban 1,3 milliárd forintos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új fővárosi sportcsarnok, az MVM Dome névszponzora lehessen – tette hozzá a hvg.hu.

Mindeközben pedig a kormány rezsicsökkentési felszólítása és az eddig enyhe tél miatt több városnak is sikerült spórolnia a távhő-költségeken. Csakhogy emiatt ezen főképp önkormányzati tulajdonú cégek egy részét az MVM százmilliós kötbérekkel sújtotta az utóbbi napokban-hetekben.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@vacsi: az megvan neked, hogy a 18 fokot, a kormány rendelte el?
Ergo, minden közintézményt takarékosságra utasított, most meg éppen ez a szankciók alapja.
Mennyi vállalatot szeretne még, tönkre tenni a kormány?
Mindet?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
MVM ahol tud segít!!!Persze nem mindenkit csak a kijelölt csókosokat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Következő "támogatott" a CÖF, pár száz millióval!
nejlontacskó
Nyakatekert világot szabadított a nyakunkba, ez a felcsúti faszkalap!!!
vacsi
Na, ez megint egy félrevezető cikk!
Az MVM jogosan sújtja kötbérrel a városi távhős cégek egy részét, ugyanis szerződés szerint lekötötték az előző éviek szerinti gázmennyiséget, de nekiálltak spórolni - ez nagyon helyes, de hol spóroltak?! Pl. az iskolák fűtésén - az iskolákat 18 fokra fűtötték, ami a gyerekeknek, akik 45 percet kénytelenek az órákon ülni, betegség forrása lehet - megfázik pl. a veséje, soha nem heveri ki... Hét végén meg hagyták kihűlni a sulikat, hétfőnként jó néhány helyen 11-12 fokos tantermek várták a gyerekeket. Így sokat spóroltak a leszerződött mennyiségen - csakhogy ez után - a szerződés szerint - kötbért kell fizetni. Ugyanis a leszerződött mennyiséget az MVM-nek talonban kellett tartani. Hol itt a hiba?!
Nessy
@vacsi: Csakhogy az idén havi mennyiséget kellett tervezni! Most nam volt olyan hideg, megtakarítás, kötbér! Következő hónapban hideg lesz, túllépés, kötbér! Eddig fűtési szezonra kellett szerződést kötni. Tehát amelyik hónapban megtakarítottak, a követezőben fel lehetett használni. Majd a szezon végén elszámoltak! Ezzel a havi elszámolással, és kötbérezéssel lehet megkeresni a MVM-nek a támogatásra szánt összegeket! Made Hungary
nejlontacskó
@vacsi: az megvan neked, hogy a 18 fokot, a kormány rendelte el?
Ergo, minden közintézményt takarékosságra utasított, most meg éppen ez a szankciók alapja.
Mennyi vállalatot szeretne még, tönkre tenni a kormány?
Mindet?
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 17:18
Ott a hiba, hogy a közintézmények (pl. iskolák) fűtését kormányrendelet szabályozza, minden felhasználót takarékoskodásra felszólítva. A csavar ott van, hogy az MVM áttért az éves elszámolásról a havira. Eddig a magasabb és az alacsonyabb fogyasztás . kiegyenlíthette egymást, most viszont ez ellehetetlenült. Így eshetett meg, hogy az enyhe télkezdet miatt az alulfogyasztás, várhatóan februártól pedig túlfogyasztás miatt lesz esedékes a kötbér. Ezen az üzleten az állami !! MVM nyer, az önkorik pedig buknak.
Baker
@vacsi: Te idióta barom! Érveket sem érdemelsz.
vacsi
@Nessy: Igen, ezt én is tudom. Havi bontásban természetesen nehezebb tervezni, de nem megoldhatatlan. A saját háztartásomban én is azt teszem - eddig sikerrel.
vacsi
@Mirabilis: Azt Te csak hiszed, hogy ömlene! Akkor mást találnának ki...
Yeromos
Azt a mocskos fradit amelyben csak migránsok játszanak. Lassan már nincs benne magyar játékos. Ezek a migránsok fontossabbak ezeknek a tetveknek mint az iskolák fűtése.k
Nessy
@vacsi: Akkor ügyes vagy! Tudtad előre, hogy a november december sok év átlagában a legmelegebb lesz! Én bizony nem számoltam, hányszor, és mennyi időre kapcsolt be a konvektor.
Németh István
@nejlontacskó: többek közt elsősotban az olyan bamokét mint a tied te pöcs!@Yeromos: és a kurva anyád te állat, nem a nemzeti válllogatottról van szó, meg különben is!@m73: a fogyasztók általában rendre fizetnek, a távhő lenyeli a suskát, kell a vezetőknek a lé!
Mit kell ezzel a hülye média hírrel foglakozni az a szarkeverők híresztelése! Pont ugyan az, hogy >> a gáztározók üresek! (varnyú elvtárs módi szerint, a kurva anyját! Miért nem tudják 30 évre ítélni!?
De a lényeg az usa-nató takarodjon Európából az Eu. korrupt, buz , háborúsbűnös vezetése takarodjon a sitire!
nejlontacskó
@Németh István: most, hogy végre lemásztál anyádról, az intelmeit is, igazán megfogadhatnád.
Például azt, hogy részegen ne ülj a gép elé, mert az egész világ tudtára hozod, hogy mekkora barom vagy!
Németh István
@nejlontacskó: csakhogy én nem vagyok bezárva egy nejlonstaniclibe mint te, vagy éppen mint a tacskedli a lábak közt settekedem, hanem nyiltan mondom a véleményemet! Érted-e buggyant-agyú a bezárt staniclibe - a blökiddel! @Mirabilis: Az a helyzet, hogy szerintetek nyilván az Orbán Viktor a felelős mert behuggyoztatok, beszartatok! Mert hogy ugyan az az elméletetek szerint > mindenért az Orbán Viktor a felellős!
No azért csak gondolkozzatok, hogy ha már a focit hoztétok fel példának, az un külföldi, akár színesbőrű játékosok, nagyrészt azért vannak nálunk is a pályán, hogy nem csupán a bőrük színével tegyék színesebbé, élvezetesebbé a játékot, hanem az eszükkel, tehetségükkel, a lábukkal, esetleg a sajátos játékstílusukkal stb. És tudjátok miért; azért hogy tespedő picsátokat felemlve kimejetek egy-egy sporteseményre és még élvezzétek is! Pesze ezzel az adózás alpját növelő bevételt is szerzzen az ország! Nem rémlik valami, hogy ez üzletpolitika is!? Aztán van sikerélmény és van bukta, mikor, hogy >> ez adja az izgalmakat, az adneralin szintedet mondjuk neked is baromka! A magyar focisták is kimennek külhonba, ott más körűlmények közt más fajta ismeretet szippantanak magukba, miként a jó szakemberek ha kimennek és visszahozzák magukat; többel mással, esetleg hasznosabbal feltöltve! Mi ebben akivetni való!
ebbe semmi de abban igen hogy aművek egyrésze egy nag ganaj, mert nem fizeti be akötelezvényeit! Miként néhány állampolgárunk sem! pedig ha dolgozik, be tudná fizetni a saját akár meggondolatlanúl magas fogyasztásait! pl. nem kéne a bor-alkoholgőzőzös, bagós szellőztetés, stb.
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. buzival gyarapodott korrupt, háborús bűnös vezetése ballagjon a sitire!
SÍva
Nagyon jó! Tehát hiába itélem el a sok kétballábas focistát és nem drukkolok egy csapatnak sem mégis támogatom a fradit, meg azokat is akik feldobják a kampót a drótra! Azért fizetünk horribilis összegű számlát, hogy támogatás címén adja a csapatnak. Ennyi pénzért olyan jól kellene játszani, hogy legalább az élvonalba tartozzanak!
nejlontacskó
@Németh István: hanyatlasz Pista, a sittnél kihagytad, Magyarország hazug, korrupt, tolvaj vezetését!
Yeromos
@Mirabilis:16:01 Nem elsősorban azzal van bajom, hogy "idegen légiósok" játszanak a magyar klubbokba. Valóban az európai nagy csapatok is összevásárolt játékosokból állnak (ami szerintem nem jó így kialakult egy fudbal elit) A problémám az , hogy magyarországon közpénzből finanszírozzák azeket a játékosokat a klubokat. És az utánpótlás nevelés meg sehol nincs. Lásd puskás akadémia a ki közel 20 év alatt egyeten nemzetközi szintű játékost nem termelt ki a ráfordított milliárdokból.
Jozefina
Évente 5 milliárddal segíti a Fradit az MVM, miközben a városi távhős cégek egy részét százmilliós kötbérrel sújtja. A leg nagyobb szemétség, amit megtehet!!!
Közben: „Elhangzott: ha nem írom alá ezt a szerződést, akkor kikapcsolják az áramot”
Valahol be kell kaszírozni a Fradi horror támogatását!!??
24.hu/fn/gazdasag/2023/01/26/aram-aramar-arampiac-aramszolgaltato-mvm-next-e-on-audax-energia-energiapiac-rezsi-rezsiszamla-aramtozsde-fixar/
Mi ez, ha nem Orbán maffia állama??!! Szégyen!!!
kissé felnőttem
ötmilliárdal segitik a fradit mi meg adjuk nekik a pénzt ne osztogassák el aztán megélnek a fradi meg irány a kőbánya csákány lapát vagonba kézzel ám 39 tehervonatnyít , a munka nemesit ugye? itt a lehetőség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.