A Dunántúlon tovább folytatódik a havazás változó intenzitással: a Dél-Dunántúlt vasárnap délután, míg az Észak-Dunántúlt vasárnap estefelé hagyhatja el a csapadékzóna – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.Több megyére veszélyjelzést adtak ki a jelentős havazás miatt
Fotó: MTI/Vajda János

Az éjféli órákig a Dunántúl déli, majd északi felében jellemzően lepel~3 cm, de Baranya, Somogy, Zala megye térségében 5 cm (hegyekben ezt meghaladó) mennyiségű (nedves) hó is összegyűlhet. Az éjféli óráktól a csapadékzóna távozásáig területi átlagban további 2-5 cm hóréteg gyarapodás várható. Az Alpokalján az erős északi, északnyugati szél hordhatja a havat.

A meteorológiai szolgálat Zala, Somogy és Baranya megyére elsőfokú veszélyjelzést adott ki szombatra az 5 cm-t meghaladó hótakaró miatt:

Több megyére veszélyjelzést adtak ki a jelentős havazás miatt

Az Északi-középhegységben éjfélig nagyjából lepel – 1-2 cm körüli hó hullhat, majd vasárnap a reggeli órákban átmenetileg gyenge ónos eső sem kizárt. Vasárnap hajnal, reggel az Alföldön (főként a déli felén) zivatar is kialakulhat – olvasható az előrejelzésben.

Forrás: met.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szerintem mind meghalunk ..2-5 cm.hó.(??)
jáger laszló
Jelentős havazás!!??
Ez enyhe túlzás!Ezt a Közút seperc alatt az árokba félresöpri!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.