A Dunántúl keleti felén inkább havas esőre és esőre lehet számítani. A Dunától keletre viszont ki is tisztulhat az ég és a nap is süthet.

Vsárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúlon borult lesz az ég, és ott továbbra is kell havazásra, a Dunántúl keleti felén már inkább havas esőre, esőre számítani.

Kiadták a figyelmeztetést a Dunántúl nyugati és déli részére, fél nap alatt akár 5 centinél is több hó is hullhat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon a tovább folytatódó havazás változó intenzitású lesz: a Dél-Dunántúlt a déli órákig, míg az Észak-Dunántúlt késő délután hagyhatja el a csapadékzóna. A csapadékzóna távozásáig területi átlagban további 2-5 cm hóréteg gyarapodás várható, a hegyekben ettől nagyobb mennyiség is kialakulhat. Az Alpokalján az erős északi, északnyugati szél hordhatja a havat.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy és Baranya megyékre, ezekre a területekre ugyanis 12 óra alatt akár az 5 centimétert is meghaladó hómennyiség hullhat.

A Dunától keletre viszont a reggeli, délelőtti órákra megszűnik a csapadék, és már nagyobb területen és határozottabban csökken a felhőzet, kisüt a nap. Estére, késő estére a nyugati megyékben is megszűnik a havazás. Az északi, északkeleti szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon időnként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában 5 és 10, a Dunántúlon 0, +4 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap estétől az előrejelzés szerint keleten is újra megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Nyugaton fokozatosan megszűnik a havazás, majd némi szünet után hajnaltól a Dél-Dunántúlon elered az eső, Zalában havas eső, hó is lehet. Az északi, északkeleti szél élénk, a Dunántúl nyugati, délnyugati részein erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható.

Hétfőn az ország délnyugati felén vastagabb, északkeleti felén vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet. Az ország délnyugati felén több helyütt várható eső, az Alpokalja hegycsúcsain néhol vegyes lehet a halmazállapot), másutt számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délután 3, 12 fok valószínű, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Túlzás
Nem várható katasztrofális időjárás!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.