Nagy változásokat vezetnek be.

A kibocsátott kártyák darabszámától függően a fővárosi kerületekben átlagosan legalább 2,5-12, a vármegyeszékhelyeken 2,5-15, a kisebb településeken pedig 3,5-60 automatát kell működtetniük a bankoknak. 

Mindenkit érintő szigorítás jön! Így változik a bankkártyákkal rendelkezők élete

Fotó: GUILLAUME SOUVANT / AFP

Az mfor.hu írta meg, hogy az új jegybanki szabályozás többek között meghatározza, hogy hány ATM-et kell fenntartaniuk a bankoknak.

Ezt két paraméter határozza meg, egyrészt a kibocsátott bankkártyák száma, amely négy kategóriába sorolja a bankokat. A 600 ezernél kevesebb, a 601 ezer-1,2 millió, az 1,2-2,4 millió, valamint a 2,4 milliónál több bankkártyát kibocsátó pénzintézeteket különbözteti meg. 

Azok a bankok, amelyek teljesítik a limiteket, engedményt kapnak az új szabályok szerint, azaz, ha egy banknak a három településtípus közül kettőben már jelenleg is több ATM-je van az előírtnál, akkor a harmadiknál 25 százalékkal csökkentheti az automaták számát – áll a cikkben.

Forrás: mfor.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
Na vajon ki fogja megfizetni az automatak felallitasanak többletköltsegeit???
Nessy
@teuton: Úriember biztosra nem fogad!
namihami
@teuton: @Nessy: Biztosan a bank! Vagy mégsem?!?!
Rockxy
a címben mást ír a firkász, mint ami a szövegben van
Csizmás Kond
Az automata kikeresi az árát...sőt, nem azért üzemeltetik be hogy valakinek könnyebb legyen hanem azért hogy minél többször használd ami ugye pénzt jelent.
Emmersson71
@Shikari: Az elnéptelenedő községek és falvak ugyanúgy szopóágra kerülnek.
Emmersson71
Az újonnan telepítendő automaták helyét a kerületekben, településeken érdemes volna a lakossággal egyeztetni!
Juhász István
Bankkártyákról...Nekem is van. Sőt, megvan az OTP Direkt- em is. Éppen ezért, a napi vásárlásaimat NEM A BANKKÁRTYÁMMAL végzem, mivel jelentősen MEGEMELI az SMS tipusú VISSZAJELZÉS ára a költségeimet. Márpedig az OTP Direkt-re SZÜKSÉGEM VAN. Jelen helyzetben a kártyahasználatom jóval az 1.000 ft. alatt van. Korábban amikor kártyával bonyolitottam szinte minden vásárlást, ez az összeg elérte a havi 3- 3.5 ezret is.
tothjani
Elmebeteg nép vagyunk, nálunk is utalják a fizetést a paraszt rögtön rohan és veszi fel készpénzben, mert nem képes megtanulni hogyan kell bankkártyával fizetni, de közben büszkén lobogtatja az Iphone-t.
Lassan bevezetjük a kötelező KP használatot, ami ellen anno ezek rohadékok is kikeltek mert ugye nehezebb ellenőrizni az embereket.
Galway
@tothjani: Képzeld el, mennyi időbe telhet megtanítani, hogy az iPhone-t vitetésre is lehet(ne) használni!
teuton
Tipikus Abszurdisztan! A kormany megadoztatja a bankokat, a bankok visszahozzak a penzt a kuncsaftoktol... NALUNK ingyenes a bankszamla (vezetes, utalas, penzfelvetel, MINDEN!), söt bizonyos bankok 50 euro kezdötöket adnak ajandekba, ha valaki ott nyit szamlat. A Mastercard hitelkartya is ingyenes, 6 het utan kell csak kiegyenliteni a költeseket, kamatmentesen. A munkanelküli is kap 1000 euros hasznalatra...
szaboria1
@Juhász István: Én már még bank kártyák megjelenése elött otthagytam az OTP. ét állandó emelései miatt.
Más banknál csak az SMS-ért fizetek az is csak havi 750.-ft 1996 óta nem fizetek számla vezetési díjat. Holott amióta van a csoportos beszedés azt is a bankom intézi térítés nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.