Egészen másképp látja a magyar felsőoktatás helyzetét az akadémiai kutatóhálózatban foglalkoztatottakat tömörítő szervezet, Akadémia Dolgozók Fóruma, mint Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter teszi.

Hiába Csák János miniszter hurráoptimizmusa, az alapítványi fenntartású egyetemek színvonal csökken
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (b) és Csák János kulturális és innovációs miniszter szavalja a résztvevőkkel közösen a Himnuszt a magyar kultúra napján a Pannon Egyetem veszprémi aulájában 2023. január 22-én. MTI/Vasvári Tamás

Csák vasárnap nyilatkozta azt, hogy óriási javulást lát az alapítványi fenntartásban működő egyetemeknél. A miniszter a publikációk, a hazai és külföldi hallgatók számában és a nemzetközi rangsorokban elért helyezésekben látja az előrelépést, szerinte mindhárom területen „gyors és előremutató eredmények születtek”.

Akadémia Dolgozók Fóruma még aznap Facebook-bejegyzésben reagált, melyben azt írják, hogy az

„adatokból kiderül, sehol nem látható az óriási javulás semmilyen mutató tekintetében, egyes egyetemeknél ugyanakkor kifejezetten visszaesés mutatható ki. Egyértelmű, az egyetemek alapítványba szervezése semmiképpen nem sikertörténet. Az EU-s támogatások elapadása és a nemzetközi kapcsolatok ebből következő sérülése miatt egyértelműen kudarcról beszélhetünk.”

A szervezet közölte is a Magyar Tudományos Művek Tárában (MTMT) fellelhető adatokat a publikációkra vonatkozóan (a 2022-es adatok vélhetően nem véglegesek):

Hozzáteszik, a TIMES Higher Education (THE) rangsor szerint is csak SOTE és az Óbudai Egyetem esetén látható javulás, számos egyetem esetén visszaesés tapasztalható.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edebácsi
Más a mérce, elvtársak! A világ a szabad, logikus gondolkodást díjazza, a fideszes gondolkodás pedig a vezérhez való loyalitást, a nyájszellemet, a felsőbbségnek való alávetettséget díjazza. Ebben viszont tényleg a NER-egyetemek eredményesebbek.
Edebácsi
Más a mérce, elvtársak! A világ a szabad, logikus gondolkodást díjazza, a fideszes gondolkodás pedig a vezérhez való loyalitást, a nyájszellemet, a felsőbbségnek való alávetettséget díjazza. Ebben viszont tényleg a NER-egyetemek eredményesebbek.
justhpeter
Azaz az adatok alapján a felsorolt egyetemek márelérték a NER-szintjét. Igaza van Csák miniszternek.
namihami
Nyugi mindenkinek! A Fidelitasos(!!!) szakember már ott áll a vártán. Majd az államtitkárlány kihúzza kátyúból a felsőoktatást (is).
És azok már bizonyitottak. De még hogyan és hányszor!
Nessy
@namihami: A sor végére is kellenek egyetemek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.