A parlament honlapján megjelent a hivatalos dokumentum arról, mi áll a 2022-es választások pártfinanszírozásairól szóló jelentésben, amit elvileg 2052-ig titkosítottak.

Feloldották a 2022-es választásokon történt jelentés titkosítását, a Márki-Zay vezette ellenzéki tömörülés közel 2 milliárdot kapott
Fotó: 123RF.com

A Blikk is megírta a múlt héten, hogy a fideszes Kocsis Máté kérvényezte a titkosítás feloldását, így fény derül arra, mi áll a 2022-es választások pártfinanszírozásairól szóló jelentésben, amit elvileg 2052-ig titkosítottak. A nemzetbiztonsági bizottság ülésén meg is született a döntés, az adatok pedig a mai napon nyilvánosságra kerültek.

Az egységes ellenzék külföldi kampánytámogatásának áttekintése című dokumentumot a Nemzeti Információs Központ tette közzé az országgyűlés honlapjánFeloldották a 2022-es választásokon történt jelentés titkosítását, a Márki-Zay vezette ellenzéki tömörülés közel 2 milliárdot kapott

Az adatokból kiderül, hogy az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pedig pénzmosás és sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást. Az elsődleges vizsgálati adatok megerősítették, hogy az Action For Democracy (AD) nevű szervezet összesen 1.848.603.106 forint támogatást utalt ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM, a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki tömörülés) számlájára, nyolc alkalommal.

Ebből az összegből az MMM 2022. március-július között mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a Dat-Adat csoportnak. Az AD a már ismert összegen és felhasználón kívül további három magyarországi jogi személynek is utalt jelentősebb összegeket. Az Oraculum 2020. Kft. 1 milliárd forintot, a már említett Dat-Adat csoporthoz tartozó Dat-Adat Professional Kft. 148 millió forintot, a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. 3,5 millió forintot kapott az amerikai civil szervezettől.

Az eddig feltárt információk szerint az AD több mint 3 milliárd forint (az utalás napján számított árfolyamokkal 3 014 643 717 forint) összegű támogatást juttatott a magyarországi civil szervezetnek, illetve az említett vállalkozásnak. Mivel a politikai pártoknak nyújtott bárminemű külföldi támogatás mint Magyarországon, mind az EU vezető tagállamaiban tiltott, és költségvetésüket folyamatosan ellenőrzik, tudatos lehetett a külföldi támogatás ezen csatornáinak használata, ami összetettebbé teszi az ügy nemzetbiztonsági vetületét.

Arról, hogy mire tér ki még a jelentés, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Blikk.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kapták és nem lopták! -persze ezt a különbséget nem érti,nem érzékeli a fideszbirka...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@KisTehén: Miféle szőkítésre gondolsz? Csak nem ilyen málna? Aranymálna?

www.youtube.com/watch?v=k2sZhr2Z744
rokker33
@nyuggerpasi: ha nem párt, akkor hogyan akartak indulni a választáson? @lusta: azt tudod hogy civil szervezet is indulhat önállóan a választáson, vagy bekell jegyezni mint pártot? Csak azért kérdezem mert én ezt nem tudom.
Törölt Nick
@rokker33: Az MMM nem párt, és nem indultak, sőt nem is akartak indulni a választáson. MZP egyszál maga indult a miniszterelnöki székért. Mért ugatsz, ha fingod sincs semmiről?
nyuggerpasi
Dehogy akarnak az ellenzéki pártok rendszer és kormányváltást! Felelősség nélkül is van havi 2 millájuk a Parlamentben szájkaratézásért. Az országra és népére tesznek ők is nagy ívben. Tisztelet a kivételnek,aki amúgy állatorvos.
Terminátor
@KisTehen: Ezt az olajszőkítést azért nem nagyon boncolgatnám helyedben.
Nehogy még a regnáló kormányban is legyen érintett!
Minden esetre nagyon meglepő, hogy a politikai életben valaki nem lop, hanem kap, de ez a valaki hazaáruló bűnös. Tehát, lopni köll!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.