Kincses Gyula felszólította a küldötteket.

Megalázó, kiszolgáltatott helyzetben az orvosok, a MOK-elnök nyomásgyakorlást sürgetMTI/Lakatos Péter

Figyelemfelhívást tett közzé honlapján a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége nevében Kincses Gyula elnök a küldöttek számára – vette észre a 24.hu. Azt kéri, hogy február 4-én mindenképp menjenek el az Országos Küldöttgyűlésre. A levélben arról írt: 

ahogy attól előre tartottak, az új törvény és rendeletek következtében az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek, sérül az autonómiájuk.

Kincses meg is fogalmazta, hogy mi mindent tapasztaltak máris az új intézkedéseknek „köszönhetően”.

A fekvőbeteg ellátásban dolgozó kollégáktól a megyei kórházhoz csatolás után a korábbi pótlékokat elvonták. A kórházátalakítás után az új intézményben a besorolási illetmény alacsonyabb lett, míg másokkal a statim átvezénylést lehetővé tévő szerződésmódosítást íratnak alá. Olyan eset is előfordult, hogy egy nyugdíjba készülő háziorvos tulajdonát képező praxist betöltésre hirdették meg a kolléga tudta nélkül (az OKFŐ oldalán is hirdetve). Emellett a sajtóban szaporodnak az orvosokat negatív hangvétellel említő cikkek.

A MOK teljesen tévesnek tartja ezt az irányt, mert az állami egészségügy további leépüléséhez vezet, rendkívül hátrányosan érintve a betegellátást. Cselekvésre van szükség, amihez az Önök véleménye és felhatalmazása szükséges

– fogalmazott Kincses.

Forrás: 24.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
Meg aztán Völner felesége is, akitől csak úgy elvitték a Porschét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Nessy: roppant durván hangzik,de elsősorban orbán nyugger szavazóit érinti,...ők pedig ezt akarják...
Nessy
@Pálinkás Pál: Tévedsz! A tumoros betegek, a balesetet szenvedők, a kezdődő hypertonia, az első infarktus, bizony inkább aktív korúak! A depresszió, egyéb idegrendszeri problémák sem a 70 felettieket érinti zömében! Tudom, hogy elved az, miszerint az öregekért nem kár, úgyis megfognak hakni. De nekem bizony 80+ per pillanat nincs a bakancslistámon az exitus.
justhpeter
@Nessy: Teljesen igazad van, ha az exitusszal csak akkor számolsz, amikor már minden tervedet megvalósítottad, tehát azt kell utoljára hagyni. Különben is Rád kell a legjobban vigyázni, mert belőled csak 1 van. Miután a matekom szerint az életed 2/3-át letudtad a hátralévő egyharmadra hosszú, egészségben eltöltött életet kívánok.

Hogy az orvosokról is essen szó @Pálinkás Pál: 15:16: javaslatát támogatom, még akkor is, ha egy hónapra vagyok egy ütemezett műtéttől.
Pálinkás Pál
@Nessy: te beteg vagy ezzel az " az öregekért nem kár, úgyis megfognak hakni " dumával...ez nem az én mániám, amig a világ elhunytjainak kb 95 %-a öreg...addig nekem ne mondj hüleséget...
Nessy
@Pálinkás Pál: Nem arról van szó, hogy meg fognak halni. Az a születésünk pillanatában kódolva van. Csak nem mindegy mikor! Ez nem mánia! Egy orvos az idős beteget is ha gyógyítható, gyógyítja, és nem legyint rá, hogy úgyis meg fog halni. Mentségemül szolgáljon az egészségügyi múltam. Tudod, a halál nem hülyeség!
Pálinkás Pál
@Nessy: két malomban őrlünk...a halál inkább az öregeket fenyegeti,..ha összeomlik az eü. zömében ők fognak hullani, mégis erre szavaztak,...sajnálnom kéne őket?...de ha ennyire érzékeny vagy ,pontosítok, felőlem nyugodtan felfordulhat bárki,akár öreg,akár fiatal, aki a fideszre szavazott..nekem egyik sem fog hiányozni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.