Pedig nem tetszik nekünk.

Szijjártó: Magyarország nem vétózza meg az Ukrajnának szánt EU-s fegyverpénztMTI/KKM

Szijjártó Péter az EU-s külügyminiszterek brüsszeli találkozójának szünetében kijelentette, hogy a magyar kormánynak ugyan nem tetszik, hogy az EU-s tagállamok még több pénzt adnak fegyvervásárlásra Ukrajnának, „de a döntést nem akadályozzuk meg”.

A 444.hu szemléje szerint ezzel megszületett az elvi megállapodás, hogy az úgynevezett Európai Békekeretből további 500 millió eurót kap Ukrajna, amelyekből fegyvereket vásárolhat. A keret nem az EU költségvetéséből való, azt a tagállamok kormányközi megállapodás alapján töltik fel.

A magyar kormány azt sem akadályozta meg, hogy további 45 millió eurót adjanak a tagállamok ukrán katonák kiképzésére – bár a konkrét programokban a magyar honvédség nem vesz részt.

Korábban külföldi források alapján elterjedt a sajtóban, hogy a magyar kormány megvétózhatja a félmilliárd eurós fegyverkezési támogatást, ám ezeket a híreszteléseket Szijjártó hazugságoknak nevezte.

Minden jel szerint a magyar kormány tartózkodni fog a szavazáskor, hétfőn még csak a politikai megállapodás született meg az ügyben.

Szijjártó azt mondta, hogy a magyar kormány a béke pártján áll, és a békével összeegyeztethetetlen minden fegyverszállítás. Arra nem tért ki, hogy a nyugati fegyverszállítások leállítása az oroszok győzelmét hoznák, azaz az így elért béke lényegében orosz katonai győzelmet jelentene.

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Magadban pofázol, hülyegyerek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
pötyi, akkor ráadásnak odaadhatnátok nekik ezt a buta @KisTehen: t
ez a here itt, csak elbaxxa a ti munkaalapú társadalmatokat !
simmering73
@KisTehen: Magadban pofázol, hülyegyerek?
Nessy
@csak úgy...: Et egy gyenge elméjű kis/nagy marha! Csak pár szót egyszerre megjegyezni, és így egy mondatot három hozzászólásban tud csak leírni!
csak úgy....
@KisTehen: boci,te valóban azt hiszed magadról,hogy itt te vagy a leg okosabb fideszes ?
azt elbaxtad, mert az a tibi! :) -ö még tanár is vót...
csak úgy....
@Fenyöfa58: fölösleges, a kényszervágás kíméletesebb..
Eladott Ország
@KisTehen: Kaméleon ember... a nem kevert faj
pbs.twimg.com/media/Fm-6ismXkAAFO0g?format=png&name=small
Orosz qrvák ahogy elképzeled és orosz qrvák valójában!
pbs.twimg.com/media/FnBYpySX0AMKtXz?format=jpg&name=900x900
Ez még mindig tűpontos leirata annak a kottának, amiből Orbán játszik. Akik kicsit jobban érdeklődnek a magyar politika iránt, azok mind jól tudják, hogy a mangalica kolostormalac, Putyin kottából játszik. Orosz recept...
twitter.com/i/status/1617087687936163840
jáger laszló
,
Akkor támogatja magyarul mondva!!
Csakhogy mindenki értse!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Egyébként az EU tagállamok a fidesz nélkül is folyósítanák a további 500 millió eurós támogatást Ukrajnának, és leszarják az illiberális, ruszkik seggét nyaló maffiaállamot! Már nem vagytok beszámíthatóak, elmebetegek, idióták vagytok és a magyar népet járatjátok csak le, szarháziak! A gecit és bandáját már régen kiírták Európából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.