Nagyon kínos történetnek tartja a korábbi adatvédelmi biztos, ami az Erasmus+ és a Horizont program körül folyik – számolt be róla a Hírklikk.

Nem Brüsszel tol ki a fiatalokkal, hanem az Orbán-kormány – Ha „navracsicsok” és „stumpistvánok” kikerülnének a kuratóriumokból akkor se lenne jobb a helyzet
Kép: YouTube

Majtényi László szerint a kormány egyik hazugsága, hogy új követelése lenne az Európia Bizottságnak az, hogy vonják ki az aktív politikusokat az alapítványi egyetemekké változtatott intézmények kuratóriumából. 

Régen bejelentette az unió, hogy az akadémiai szabadság, a tanszabadság, az egyetemi autonómia értékeinek magyarországi megsértése azzal a kockázattal jár, hogy ezeket az uniós együttműködéseket a magyar kormány elveszítheti

– emlékeztetett az egykori ombudsman.

Erre a kormány cinikus válasza, hogy nem baj, majd mi kifizetjük. Ezzel azonban az a baj, hogy a te, meg az én, és a másik kilenc és fél millió magyar ember adójából fizetik ki. Nem a kormány fizeti ki, hanem mi, bár azért még mindig jobb, ha ezt fizetjük ki, mint a stadionok építését.

A szakértő szerint ha az unió megtiltja az egyetemi oktatóknak a külföldi egyetemekkel, a külföldi egyetemi műhelyekkel való együttműködést, akkor bármit fizet a magyar kormány, nem fogják fogadni a magyar kutatócsoportokat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nem Brüsszel tol ki a fiatalokkal, hanem a magyar kormány.

Hozzátette, kárvallottak a diákok és az egyetemi oktatók, és azok is jajonganak, akik egyetemi vezetőként, továbbá akik „rajongva és némi készpénzért, támogatták az alapítványi átalakítást, és azok a HÖK-ös diákvezetők, akik ugyancsak mellette voltak.”

A problémát egyáltalán nem oldja meg, ha „navracsicsok” és „stumpistvánok” kikerülnének a kuratóriumokból, mert a politikai helyzet ettől egyáltalán nem változik meg

– emlékeztetett Majtényi László.

A Klikk TV műsorát itt nézhetik meg.

Forrás: Hírklikk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@m73: Csak annyi hogy megmondta az igazat,ezt viszont az agymosott szektatagok akiket hazugságokkal lehet befolyásolni nem viselik el!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Terminátor
@m73: Cicuskám!
Én reménylem, mindezek ellenére, lessz jobb a helyzet, akár még Majtényiéknek is!
De, ha csak magyarországnak, nekem az is elég!
Nessy
Mindenki nyugodjon meg! Van új, "szakértő", felsőoktatásért felelős álomtitkárunk! Lest itt kérem akkora fejlődés! Legfeljebb nem pozitív, hanem negatív irányba! Irány, irány! A negatív eredmény is eredmény! Nézőpont kérdése!
lusta
@Nessy: Sajnos ilyen szagértőkkel van tele a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk.
A fideszes Dancsó József parlamenti képviselő (2012) egy bizottsági ülésen azt mondta, hogy "a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív".
jáger laszló
Idén már jó lesz!???
0-1% a várható GDP növekedés!!
államadósság meghaladja majd az 50ezer milliárd forintot,infláció pedig jóval 10% fölött lesz!!
Verhetjük a fenekünket a földhöz +lássátok hölgyeim és uraim!!!
A tanárok is várhatják a fizetés emelést!!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
lusta
@sgl: És természetesen Magyarország előre megy a körforgalomban.
Lepényleső
...és bizony akiket kineveltek,azoknak az igazságról csak úgy mesélhetnek,mintha a lónak regélnének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.