A Miniszterelnökséget vezető miniszter a felvidéki látogatása során a magyar kultúra napja alkalmából interjút adott a dunaszerdahelyi ma7 portál Nézőpont műsorának – ezt szemlézte most az ATV.

Gulyás Gergely megszólalt Magyarország EU-tagságával kapcsolatban
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. január 12-én. MTI/Bruzák Noémi

A „magyar egyedülállásról”, annak kapcsán, hogy hol van Magyarország helye Európában – Gulyás Gergely kijelentette: “ott van, ahol tagok vagyunk”. A rendszerváltozás egyik célkitűzése az volt, hogy legyünk az Európai Unió és a NATO tagjai.

Gulyás szerint bármennyi csalódás is ér minket az EU-ban, jobb alternatívát ma sem látunk.

Magyarország helyét értékfelfogás és világnézet szempontjából egyértelműen Közép-Európában találjuk, azon országok között, akik a kommunizmus alatt, a második világháborút követőn sokat szenvedtek

- fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Budapest és Brüsszel között húzódó vitákat azért nehéz rendezni, mert Brüsszel a jogállam alapelveit már régen feladta, kizárólag hatalmi jellegű küzdelmek vannak mondta.

Ez a legnagyobb veszély az Európai Unióra nézve

- tette hozzá, ugyanis ha nem tudjuk a jogot és a szerződést közös alapszabálynak elfogadni, illetve ha ehhez nem tartja magát mindenki, különösen a Bizottság, a szerződések őreként, “az maradandó, helyrehozhatatlan károkat okozna az EU-ba.

Tudomásul lehet azt venni, hogy az egyetlen megoldás az, hogy egy politikai közösség, egy egységes belső piac működhet eredményesen akkor is, ha a társadalmaik nagyban különböznek egymástól

- mondta a miniszter a toleranciáról.

Forrás: ATV

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha akarnának sem tudnának kilépni az EU-ból!!! Oroszország és Kína biztosan nem engedi Orbánnak, hogy ezt megtegye, hiszen Magyarországon keresztül jutnak be az EU-ba!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@sgl: Egy nagy .asszal a seggében és jó fizetésért láttam én már papot háborút is megáldani!
Nessy
Drága Gulyás! Van képe a jogállam alapelvelveit számon kérni Brüsszeltől, amikor az (i)gazságügyi miniszterünk még definiálni sem tudja? Pártunk és kormányunknak itthon már sikerül lassan teljesen lebontani! A többi dajkamesét inkább hagyjuk!
Eladott Ország
Az EU már akkor egy működőképes szervezet volt Európai Gazdasági Közösség , azaz közös piac (1957) néven, amikor mi még a ruszkiknak vodkáért adtunk el terményeket, és jól meg voltak nélkülünk is. Egyébként mi akartunk a nyugathoz tartozni, és nem, a nyugat akart Orbánhoz tartozni, és most is mi rinyálunk az EU adófizetők pénzéért, és nem fordítva. Orbány elvtárs mióta egy illibbant idióta ditátorrrá avanzsált, vált terhessé neki az EU. Úgy gondolja, hogy az EU adja a lóvét, aztán ő majd elkölti a göcsörtös lábu pulyáira, meg az oligarchiáira, az EU-nak meg kus. EU működött nélkülük is, sőt az EU elődje a Szén és Acélipari Köszösség, már akkor működött amikor a csuti Putyin sem volt, Gulyásnak meg még a szülei sem voltak. Én úgy látom, hogy aki az EU szétverésére törekszik, az a sunyi felcsúti mini Putyin. Nem lennék most a nyugati „imperjalisták helyibe”! Magyarország sírásója Orbán és szektáka! Gulyás nyilatkozata egyértelműen arról tanúskodik, hogy a fidesz a kilépés felé viszi az országot. Akkor aztán jöhet az igazi, díszpártok nélküli egypártrendszer, és ismét diktatúrát fog építeni az ország. Szomorú, hogy még 3 évtized sem jutott szabadságban ennek a jobb sorsra érdemes országnak. Ezzel kívánják megoldani a kivándorlás okozta munkaerő hiányt, hiszen, ha nem vagyunk már EU-tagállam, akkor nincs szabad munkavállalás más országokban, így megtörténik a röghöz kötés. És akkor Kövér László "a kelet-európai munkás kevesebb bérrel is beéri" víziójú fidesz-paradicsoma megvalósulhat. Már most is egy autoriter rendszer épül, de nyílt diktatúrát nem építhet az EU keretein belül. Ezért hajtanak a kilépésre, mert akkor már nincsenek akadályaik a közpénzek elsíbolásának sem.
szaboria1
@KisTehen: Romániának milyen határai vannak tudod e?
A fekete tenger miatt kell vétózni mert ha Ő is csatlakozhatna akkor a törököknél állomásozó több tizezer migráns egyből elindulna.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 09:27 ☻ Osztrák vétó Schengen bővítésére: a románok fizetnek a magyarok hibáiért? Sőt Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője jelentette ki:
"Nem Romániát és Bulgáriát kell hibáztatni, nem ők nyitják meg a kaput a migránsok előtt, hanem Magyarország és Orbán Viktor kormányfő. Támogatjuk Romániát és Bulgáriát."
24.hu/kulfold/2022/12/15/schengeni-ovezet-romania-veto-ausztria-eu-hatar-migracio/
Jozefina
Ha akarnának sem tudnának kilépni az EU-ból!!! Oroszország és Kína biztosan nem engedi Orbánnak, hogy ezt megtegye, hiszen Magyarországon keresztül jutnak be az EU-ba!!!??
Fenyöfa58
@Őrnagy: @KisTehen: VEGYÉTEK BE A BOGYOITOKAT VOLT OKNIS MENEKŰLTEK !!! HŰLYE BIRKÁK !!!
telegdilaci
@Eladott Ország: Bezzeg a Magyar kormány minden jogállamiságot betart, szerintem ha most kérnénk az Eu-ba a felvételünket esélyünk sem lenne ezzel a hozzá állással,amit a jelenlegi kormányunk képvisel!
gina
Te elmebeteg meleg, már megint ugatsz hülyeségeket, érthetetlen hogy ez a sok primitiv 1 Bites követö még mindig megeszi ezt a sok hazugságot.. minden szuper itt,, csak a legnagyobb infláció 24,5 % van,, minden rohad de hirdeti ez a banda a sok jót, tünjenek már el a süllyesztöbe ezek a hozzá nemértö tolvajok,mindenki hibás csak ez a szemét kormány nem,,
jáger laszló
Guge +nyilatkozott!!
Brüsszel már feladta a jogállamiság elveit
A legnagyobb veszélyt jelenti Európa számára!!!???Hát elég nagy hülyeséget nyilatkoztál drága geri
jobb lett volna,ha csendben maradtál volna!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
A "kommunizmusnak" mondott rendszerben aki élt,az tudja ha szenvedett,sokat-kevésbé?
Nem volt jó,de ennyire aljas mint ez a "keresztényinek" mondott gyülekezeté...?
(Talán nem meglepő módon ugyan olyan embertípus verődött idővel az élre akkor is mint most,nem is ritka
esetben ugyan azok,akik akkor az mszmp környékén voltak elkötelezett fiatalok,s most a fydesben nagyok?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.