„Szükségem van az önbecsülésemre” – újabb tanár búcsúzik a budapesti Karinthy Gimnáziumtól.

Azok után, hogy tavaly decemberben polgári engedetlenségben való részvétel miatt hat tanárt is kirúgtak a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból, most újabb pedagógus távozik az intézményből – írja a 24.hu.

Önszántából mondott fel a Karinthy egyik tanára, ezt üzeni diákjainak: "ha valahol nem becsülnek meg, ha megaláznak, mert azt hiszik, megtehetik, akkor ne tűrj csendben"

Berta Beáta kollégáival ellentétben saját elhatározásából távozik. Az erről szóló posztjában azt írta, 23 év tanítás után azért döntött így, mert úgy érzi, a „rendszeren belül” már semmit nem tud tenni az ügyükért, kívülről talán még igen.

Felmondásának okai között említi posztjában a kollégái kirúgását, a januárban belengetett teljesítményalapú bérezést és a polgári engedetlenséget egészen augusztus elejéig büntethetővé tevő, éjjel kihirdetett rendeletet.

Ezek egyértelművé tették számomra, hogy az oktatásirányítás semmit nem hallott meg a tanárok egy éve (igazából sok éve) tartó küzdelméből, amelyet a saját és diákjaink méltóságáért, az oktatásban szükséges, az emberséget és az eredményességet célzó intézkedésekért folytatunk

– fogalmazott.

Berta Beáta úgy gondolja, elment a falig. B terve egyelőre nincs, eddig nem is gondolt rá, hogy kellene, mert a tanítás töltötte ki az életét, mostanra viszont úgy érzi, hogy ebben ellehetetlenült.

Leadni az anyagot lehet, de tanítani, nevelni, példát mutatni a diákoknak ilyen körülmények között nem tudok, mert ehhez szükségem van az önbecsülésemre is

– foglalta össze helyzetét, majd úgy folytatta:

A döntésemben megnyugodtam, mert azt gondolom, a tanítás leginkább példaadás, és most már azt a példát tudom mutatni, amelyet a legfontosabbnak tartok: ha valahol nem becsülnek meg, ha a véleményed nem számít, ha megaláznak, mert azt hiszik, megtehetik, akkor ne tűrj csendben, hanem állj fel, menj el onnan.

Decemberben, amikor egy nap leforgása alatt nyolc fővárosi pedagógusnak is megszünették rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonyát, a Karinthy Gimnáziumból hat tanárt küldtek el. A történtek után az Egységes Diákfront a Belügyminisztérium épülete elé szervezett tüntetést, ahol a karinthys tanárok bejelentették, hogy határozatlan idejű engedetlenségbe kezdenek.

Forrás: 24.hu, Facebook

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: A hozzászólásaidból is látszik, hogy nem Berta Beáta tanárnőhöz jártál, hiszen ha azt mondom, világít a negro a szádban még akadémikusnak hinnének, akkora tahó vagy. (Vigyázz, emiatt nehogy irigy legyen rád a kolostormalac).
Ha csak véletlenül tévednél be egy iskolába az iskolaőr még az udvari budit sem engedné neked megközelíteni, nemhogy egy tanterembe belépni. Igaz, arra sosem volt igényed. Viszont ma minden propeller olvasó észlelhette miért is vagy te Orbán híve. Megérthették, hogy nano méretű IQ-val más nem is lehetnél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Őrnagy: te szerencsétlen marha, fideszék elöl menekül minden normális ember! több ezer orvos akar fölmondani és lassan a tanárok is elszivárognak..., maradnak a seggnyaló buta ökrök,mint te!
csak úgy....
@Őrnagy: te elmebeteg, te sorosozáson és a bunkóságaidon kívül semmire sem vagy jó a fidesznek! te csak egy buta fideszproli, akit még a fideszben is lenéznek!
csak úgy....
@Őrnagy: a guta téged fog megütni te buta proli, ne kíméld magad! :)
mitöl lettél te egy ekkora seggfej ? túl sok lehetett a fidesz-ruszki propaganda és a kannás!
ómió
Akkor, azért, lassan, de "kopik" a bolsija!
Nessy
@Őrnagy: KSH adatok. Oktatási helyek (iskolák) száma a felső oktatás nélkül.
2005. év 2 253 340 2010. év 2 390 597
vacsi
Azzal teljesen egyetértek, ha valaki a munkahelyén nem érzi jól magát, úgy érzi, nem becsülik meg, az mondjon fel - de a sztrájkkal nem tudok egyetérteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.