„Szükségem van az önbecsülésemre” – újabb tanár búcsúzik a budapesti Karinthy Gimnáziumtól.

Azok után, hogy tavaly decemberben polgári engedetlenségben való részvétel miatt hat tanárt is kirúgtak a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból, most újabb pedagógus távozik az intézményből – írja a 24.hu.

Önszántából mondott fel a Karinthy egyik tanára, ezt üzeni diákjainak: "ha valahol nem becsülnek meg, ha megaláznak, mert azt hiszik, megtehetik, akkor ne tűrj csendben"

Berta Beáta kollégáival ellentétben saját elhatározásából távozik. Az erről szóló posztjában azt írta, 23 év tanítás után azért döntött így, mert úgy érzi, a „rendszeren belül” már semmit nem tud tenni az ügyükért, kívülről talán még igen.

Felmondásának okai között említi posztjában a kollégái kirúgását, a januárban belengetett teljesítményalapú bérezést és a polgári engedetlenséget egészen augusztus elejéig büntethetővé tevő, éjjel kihirdetett rendeletet.

Ezek egyértelművé tették számomra, hogy az oktatásirányítás semmit nem hallott meg a tanárok egy éve (igazából sok éve) tartó küzdelméből, amelyet a saját és diákjaink méltóságáért, az oktatásban szükséges, az emberséget és az eredményességet célzó intézkedésekért folytatunk

– fogalmazott.

Berta Beáta úgy gondolja, elment a falig. B terve egyelőre nincs, eddig nem is gondolt rá, hogy kellene, mert a tanítás töltötte ki az életét, mostanra viszont úgy érzi, hogy ebben ellehetetlenült.

Leadni az anyagot lehet, de tanítani, nevelni, példát mutatni a diákoknak ilyen körülmények között nem tudok, mert ehhez szükségem van az önbecsülésemre is

– foglalta össze helyzetét, majd úgy folytatta:

A döntésemben megnyugodtam, mert azt gondolom, a tanítás leginkább példaadás, és most már azt a példát tudom mutatni, amelyet a legfontosabbnak tartok: ha valahol nem becsülnek meg, ha a véleményed nem számít, ha megaláznak, mert azt hiszik, megtehetik, akkor ne tűrj csendben, hanem állj fel, menj el onnan.

Decemberben, amikor egy nap leforgása alatt nyolc fővárosi pedagógusnak is megszünették rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonyát, a Karinthy Gimnáziumból hat tanárt küldtek el. A történtek után az Egységes Diákfront a Belügyminisztérium épülete elé szervezett tüntetést, ahol a karinthys tanárok bejelentették, hogy határozatlan idejű engedetlenségbe kezdenek.

Forrás: 24.hu, Facebook

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: A hozzászólásaidból is látszik, hogy nem Berta Beáta tanárnőhöz jártál, hiszen ha azt mondom, világít a negro a szádban még akadémikusnak hinnének, akkora tahó vagy. (Vigyázz, emiatt nehogy irigy legyen rád a kolostormalac).
Ha csak véletlenül tévednél be egy iskolába az iskolaőr még az udvari budit sem engedné neked megközelíteni, nemhogy egy tanterembe belépni. Igaz, arra sosem volt igényed. Viszont ma minden propeller olvasó észlelhette miért is vagy te Orbán híve. Megérthették, hogy nano méretű IQ-val más nem is lehetnél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
Felforgató szarházy csürhe, lehet a hülye libsi punci példàját követni! Takarodhattok!
m73
@Shikari: takarodj a büdös kurvaanyádba szarházi bugris! A kurvaanyádat!:-) tik tak készülj köcsög tik tak
Fenyöfa58
@Shikari: Agyhalott KECSKEBASZÓ ELŐRE AZ ORBÁNYI BIRKA FARHÁTRA !!!TOLVAJ FIDESS_es banda !!!
Fenyöfa58
@Shikari: Fidesz ===FIZETETT DEGENERÁLTAK SZÖVETSÉGE !!! tolvaj banda !!
Shikari
@Fenyöfa58: Idióta! Kétszer futottál neki, hogy a lóképű picsa védelmében őrjöngj egy kicsit! Hát ennyit is értek, primitív proli patkányok!
Shikari
@Virág Árpád: Ezeket az agresszív mocskokat mindig vissza kell rugdosni az anyjukba, mert csak abból értenek!
Fenyöfa58
@Shi AGYHALOTT, FIZETETT KIPCSAK KECSKEBASZÓ ,! vár az ős HAZÁD !!! A RUSZKI TAJGA !!!
Őrnagy
Hm. Tanítani nem kötelező, van más munka is. Akinek nincs kedve tanítani, vagy nem úgy képzeli el a tanítást, mint amilyenek a lehetőségek hozzá, az ne tanítson. Én senkit nem ítélek el, mert másként képzeli el, hogy milyennek kellene lenni e az oktatásnak, mert én soha nem akartam tanítani. Hívtak ugyan az egyetem után, de nem volt kedvem hozzá. Jobb ha egyetértés van az oktatni akartók és a kormányok között bárki is vezeti a kormányt, de ez nem mindig jön össze. A baj ott kezdődik, ha erre a vitára rátelepszik a politika egy része, és az egész vitát a saját hatalmi vágyainak a szolgálatába próbálja terelni. Az ilyen rátelepedés rendkívül káros az országra és az oktatásra nézve.
justhpeter
@Shikari: A hozzászólásaidból is látszik, hogy nem Berta Beáta tanárnőhöz jártál, hiszen ha azt mondom, világít a negro a szádban még akadémikusnak hinnének, akkora tahó vagy. (Vigyázz, emiatt nehogy irigy legyen rád a kolostormalac).
Ha csak véletlenül tévednél be egy iskolába az iskolaőr még az udvari budit sem engedné neked megközelíteni, nemhogy egy tanterembe belépni. Igaz, arra sosem volt igényed. Viszont ma minden propeller olvasó észlelhette miért is vagy te Orbán híve. Megérthették, hogy nano méretű IQ-val más nem is lehetnél.
Shikari
@justhpeter: Tudod, ahogy szólnak hozzám, olyan stílusban válaszolok. Ez nem újdonság.
Ami ezt a nőt illeti, egy politikai hiszti tanúi vagyunk, amikor a tehetetlen libsik büntetni akarják a magyarokat, mert nem kellenek. Visszafelé sült el. Tisztul a tanári kar az ilyen felforgató uszítóktól és ez a magyarság érdeke.
Eddig aránylag normálisan szóltál, azért beszélek így veled. Ha nem szoksz le a személyeskedésről és a sértegetésről, nem fogom vissza magam!
Csak szólok, mielött meghatódnál a képzelt szellemi fölényedtől, amiben magad sem hiszel!
Nessy
Úgy meg fog tisztulni a tanári kar, hogy a szükségesnek a lele szaktanár se lesz! Tudásalapú társadalom lebutított, félelembe tartott emberekből! Igaz, az összeszerelő, mérgező gyárakba ideális munkaerő lesz, óccccón! "Ez a gazdaságunk vonzereje. ami miatt idejönnek a multi cégek!"
Ezt valamelyik hazánk nagyja mondta nem is olyan régen! Hosszú távon katasztrófa ez a gazdaság politika!
Őrnagy
@Shikari: A kretén gyűlölködőket nem szabad kímélni! Kölcsön kenyér triplán visszajár.
KisTehen
@Fenyöfa58: szénfiú, ne égesd már itt magadat
Őrnagy
@Nessy: A Gyurcsány kormány alatt több mint 3000 iskolát zártak be, és 30.000 pedagógust bocsájtottak el! Csak hogy legyen összehasonlítási alapod két visítozás között.
Shikari
@Őrnagy: Szopatom a libsiket minden nap. A fele már epeömlést kapott.
csak úgy....
lassan se doki se tanár de az idióták még mindíg lipsiznek!
@Shikari: te elmebeteg, te magadat szopatod! :)
m73
@Őrnagy: mi van barom? magaddal beszélgetsz?:-)
m73
@Shikari: itt te vagy szopatva kisköcsög:-)
Őrnagy
@húgyagyú m73: Azt csak egy USA fasszopó húgyagyú libsi büdösbogár csinálja, én ilyesmivel nem foglalkozok!
Őrnagy
@csak úgy...: Pontosan tudja mindenki, hogy egyértelmű libsi kormányzati gyakorlat és program a kórház bezárás, iskola bezárás és tömeges pedagógus elbocsájtás! Miről hazudozol itt te kretén, pöcegödörből előbújt USA fasszopó libsi büdösbogár?
csak úgy....
@Őrnagy: te szerencsétlen marha, fideszék elöl menekül minden normális ember! több ezer orvos akar fölmondani és lassan a tanárok is elszivárognak..., maradnak a seggnyaló buta ökrök,mint te!
Őrnagy
@csak úgy...: Bújj vissza szaros gyurka seggábe barom!
csak úgy....
@Őrnagy: te elmebeteg, te sorosozáson és a bunkóságaidon kívül semmire sem vagy jó a fidesznek! te csak egy buta fideszproli, akit még a fideszben is lenéznek!
Őrnagy
@csak húgy...: Kíméld magad gyagyás büdösbogár! Látom már kerülget a gutaütés!
csak úgy....
@Őrnagy: a guta téged fog megütni te buta proli, ne kíméld magad! :)
mitöl lettél te egy ekkora seggfej ? túl sok lehetett a fidesz-ruszki propaganda és a kannás!
ómió
Akkor, azért, lassan, de "kopik" a bolsija!
Nessy
@Őrnagy: KSH adatok. Oktatási helyek (iskolák) száma a felső oktatás nélkül.
2005. év 2 253 340 2010. év 2 390 597
m73
@Őrnagy: te olyan hülye vagy,hogy észre sem veszed ezt csikari a fideszék mocskos komcsia:-)tik tak kecskebaszó tik tak
vacsi
Azzal teljesen egyetértek, ha valaki a munkahelyén nem érzi jól magát, úgy érzi, nem becsülik meg, az mondjon fel - de a sztrájkkal nem tudok egyetérteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.