A mai gyerekek nagy része már azelőtt lát pornót, mint hogy elkezdene szexuális életet élni, így a pornó végzi a – teljesen torz – szexuális felvilágosítást. A gépies, erőszakos szex és a trauma lett a norma, ami egy egész nemzedék szexuális szokásait írja át úgy, hogy az aztán köszönőviszonyban se lesz a valósággal. A helyzet elég sötét, de lehet tenni ellene. Elsőre mellbevágó adat, hogy akár egy 9-11 éves gyerek is találkozhat pornóval a neten, a középiskolások között pedig már szinte alig van olyan, aki ne látott volna pornográf tartalmat. A rossz hír az, hogy a pornó nemcsak egyéni szinten romboló és káros, hanem egy egész nemzedék szexuális szokásait írhatja át úgy, hogy az aztán köszönőviszonyban se lesz a valósággal. Vagy ha úgy vesszük, új valósággá válik. A jó hír az, hogy hiába elkerülhetetlen, hogy úthengerként dübörögjön be egy kamasz életébe, lehet tenni a rombolása ellen még olyankor is, ha már megtörtént a baj. Két pszichológussal mélyedtünk el a témában.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Jozefina
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gyermeket nevelő szülöknek mindenféleképp érdemes elolvasni! Mindig lehet tanulni valamit! Nem lehet okosnak lenni e témában! A megelőzés sokat számít! Mind az otthoni, mind az iskolai nevelésben, felvilágosításban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.