Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként körözik azt az öt hónapos csecsemőt, aki a Magyar Nemzet értesülése szerint jogtalanul vett magához egy külföldi pár. A gyermek egy örökbefogadási eljárásban, de valószínűleg szabálytalanul került egy brit–afgán nemzetiségű párhoz.

Egy csecsemőt köröz a rendőrség, aki egy furcsa örökbefogadás után tűnt el, egy brit–afgán pár vette magához – De hogy kerültek az örökbefogadók hosszú listájának elejére? Fotó: Pixabay cco

December 21-én tűnt el az öt hónapos csecsemő, aki jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel a rendőrség honlapján. A Magyar Nemzet rendőrségi forrásokból úgy tudja, a kislányt egy külföldi pár – brit férj és afgán feleség – vitte el Ócsáról, a hivatásos nevelőszülőktől. Azóta ismeretlen helyre távoztak, nem tudják elérni őket.

A rendőrség oldalán található körözési adatokból kiderül, az augusztusban született Szabó Kitti eltűnése miatt a Pest vármegyei kapitányság folytatja az eljárást, a csecsemő jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel.

Miután a kislányról édesanyja lemondott, a gyámhivatal kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat. A Magyar Nemzet azt írja, valószínűleg eljárási hiba történhetett, a hivatalos eljárás még nem zárult le, mert nem hallgatták meg az örökbefogadókat, akik így szabályellenesen vehették magukhoz a csecsemőt, akinek az eltűnését a Fővárosi Kormányhivatal gyámhivatala jelentette be.

A Magyar Nemzet szerint a pár ellen még nem adtak ki körözést, de kérdéseket vet fel az is, hogy kerültek az örökbefogadók listájának elejére, miközben körülbelül hatszáz gyermektelen házaspár vár jelenleg arra, hogy örökbe fogadhasson egy 3 évnél fiatalabb gyermeket.

A lap egyelőre hiába kereste kérdéseivel a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot (Tegyesz), amely a törvényi szabályozás szerint a házaspárok alkalmasságáról (egészségügyi, pszichológiai vizsgálat, környezettanulmány alapján) dönt.

Magyarországon az örökbefogadás intézményét szigorú törvényi szabályozás rendszerezi, számos feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy a jelentkezők családjukba fogadhassanak egy gyermeket. A házaspárok alkalmasságát a lakhely szerint illetékes Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat (Tegyesz) állapítja meg: egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálat, környezettanulmány vár azokra, akik adoptálni szeretnének egy gyermeket. A KSH adatai szerint 2021-ben 1700 gyermek várta, hogy örökbe fogadják, ebből összesen 995 örökbefogadást engedélyeztek. Közülük 356 gyermek még nem töltötte be a harmadik életévét.

Forrás: Magyar Nemzet, 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Esetleg valakinek gyarapodott egy bankszámlája valahol... egy igaz magyar fehér keresztény leendő anyát eladtak egy kevert fajú családnak ahol az "anya" afgán? Skandallum!!! Viccen kívül,hogyan történhetett ez meg? Max. reménykedhetünk,hogy jobb élet vár majd rá ott ahová került.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Esetleg valakinek gyarapodott egy bankszámlája valahol... egy igaz magyar fehér keresztény leendő anyát eladtak egy kevert fajú családnak ahol az "anya" afgán? Skandallum!!! Viccen kívül,hogyan történhetett ez meg? Max. reménykedhetünk,hogy jobb élet vár majd rá ott ahová került.
jáger laszló
Babaszöktetés!!!??
Lehet,hogy a kiskorú lány is benne volt a leányszöktetésben mivel nem tiltakozott!!!???
Ez is 1 lehetséges feltételezés ,habár nem igazán életszerű!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
"hogy kerültek az örökbefogadók listájának elejére, "
Nem az a kérdés, hogy az elejére hogy kerülhetett egy brit-afgán pár, hanem az, hogy magyar gyerek örökbefogadásánál egyáltalán, hogy jöhettek szóba. Nekem úgy tűnik, hogy eladták a gyereket...
neverland
A rendőrség egyes vezetői bűnösek. Olyan bűnökkel terheltek, ami egy hétköznapi embernél szóba sem kerül.
És ők... ÉS ŐK vádolnak minket, és tartóztatnak le kihágásért...
neverland
Rosszul álltál meg a pirosban :)

Aszt a kurva!

Mi folyik itt?

Egy gengszter kormány egy rendőrállamot hozott létre.
Egyes rendőrök megmentenek másokat?
Csak teszik a dolgukat. Amiért leszerződtek, amit vállaltak.

Egy elbutult béna agyhalott rendszer, amit orbán és a maffia állama létrehozott Magyarországon - a saját gazdagodásukra.

Érted ezt te faszparaszt - a te adódd ellopásából és az EU-s pénzek ellopásából lesz hihetetlenül gazdag a fidesz-maffia.
Ezzel örök időkre (a pénz hatalom) bebetonozva a hatalmukat, amivel szétverik és Európában a legutolsók közé taszítva Magyarországot.

MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI - te büdös paraszt fideszes?
Van az pillanatnyi előny (csirkefarhát ócsóbb), ami ezt igazolja?

Nem hiszem el, ami itt folyik.
Ez csak egy lázálom, amiből felébredek majd egyszer.
Galway
@vacsi: Valószínű, hogy akként, hogy jelen helyzetben nem világos, ki is a mocskosabb?! A rendszer, amely addig szórakozott volna a szegény roma kislánnyal, amíg elvadultsága és származása okán, hatévesen már nem kell senkinek, vagy a tisztviselő, aki vagy pénzért vagy ingyen (még azt is el tudom képzelni, hogy jóságból) rövidre zárta a nemzeti gyerekbántalmazásként működő "gyerekvédelmi" ügyet! Az "afgán"- brit (lehet, hogy bevándorló) meg lehet ember, ha nem is Orbanisztánban!
neverland
Én magam ölöm meg a gyerek gyilkost.

Az orbán-kormány dugig van gyerek gyilkosokkal.
neverland
Kaletát én magam ölöm meg - ha úgy adódik.
Az vesse rám az első követ...
neverland
Fel sem tudom fogni azt a tengernyi gonoszságot, amire képesek az emberek - ez őrület!
vacsi
@Galway: Igen, ez is lehetséges... és még sok minden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.