A Magyar Közlönyben kedden késő este jelent meg a kormányrendelet, minek értelmében az építési közbeszerzések győztesei beépíthetik az áraikba az orosz-ukrán háború miatti anyagár-emelkedést.

Fideszes figyelmesség szegény oligarcháknak: új eljárás nélkül emelhetik meg az építési közbeszerzések árait

Ezentúl árat emelhetnek, mert "veszélyhelyzet". Forrás: Pixabay

Mindezt pedig anélkül tehetik, hogy emiatt új közbeszerzési eljárást kellene lefolytatni – látta meg a hvg.

A rendelet értelmében csak akkor lehet módosítani a szerződést új pályázat nélkül, ha szolgáltatás, árubeszerzés és építési vagy szolgáltatási koncesszió esetén az eredeti szerződés értékének kevesebb, mint 10 százalékára nő az ár, építési beruházásnál pedig az eredeti szerződéses érték 15 százalékánál nem szabad tovább emelkednie.

A rendelet szerdától érvényes – írja a 24.hu.

Forrás: hvg, 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Jól van akkor, megnyugodhatok végre. Már kezdtem azt hinni, hogy a háborús inflációt megérzik a végén, a Tiborczok, meg a mészárosok is.
Rázza a lábát a kormány, de valljuk be, jól jött nekik ez a nem háború konfliktus.
Ezzel aztán a forint gyengülésétől, a tanárok kirúgásáig mindent, meg lehet magyarázni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eladott Ország: Zavaros aggyal te turkálsz itt a lipsi "irodalomban..."!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 15:06 ☻ A tények azok makacs dolgok. Csak az elmeteg bűnöző és politikai prostituált román cigányod vezette be a veszélyhelyzetet Európában, meg a te agyadban van veszélyhelyzet fideszes baromfi! Így rendeleti úton tud kormányozni a gadadt geci a bandájával! Ezt még Rákosi elvtárs sem merte megtenni, hogy b@sznátok meg a redvás qrva anyátokat rohadt parazita, szekta!
Eladott Ország
@KisTehen: ma 15:32 ☻ Ezt én kérdezhetném tőled, polgári ökörkörös idióta phaszpajtás ! Nem járok az orbánjugendi, fidelitas, nemzethy'-mélykeresztény, konzervatív agyhugyképző egyetemre. Egyébként keresnek a Futrinka utcában. Tudja honnan jön a szarszag? – A Lendvay utcából, ott csinálnak pöcegödröt az országból.
uploads.disquscdn.com/images/bff5992e3d6480ecde813039661ff095515add60268b98febe3f102f99313dcf.png?w=800&h=631
Bérmunkásokat keresünk napi 8 órában! Jelentkezni „üres a határ de pánikra szükség van”jeligével lehet a fidesz Lendvay utcai székházában!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273557051_482335693513390_5262881019711786198_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=WO68wvYX2yMAX-q7QSb&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDbqrrrmQtIM1DDkEbCPktSf1PVAzlf2wg-TQ365Dn0Iw&oe=63D5BF4F
Clavigo
@KisTehen: @verőce21: A trollpénzt nem emelik.. Ti megint ráb@sztatok..
Eladott Ország
@lusta: ma, 15:01 ♦ Ha az EU következetes, ennek a mafiaállamnak nem adnak egy eurócentet sem. "Kutyából nem lesz szalonna". Orbán rendszere irreverzibilis! A homályos nevű magyar Integrációs Hatóság (elnök Biró Ferenc) nem ítélkezik majd korrupt személyek felett nincs jogosítványa sem ítélkezni sem konkrétan eljárni a korrupt személyekkel vagy vállalkozásokkal szemben. Azaz: feladata továbbra is az eddig ismert állami hivataloké marad, amiknek függetlensége – kétes. Bíró úrnak már voltak olyan kijelentései, ami alátámasztja, hogy ő is csak a csúti geci és bandája beépített embere, seggnyalója, qrvája. Ugyanis Bíró Ferenc szerint: „Nem a rendszer korrupt, hanem az egyének” – mentegeti a NER-t az új hivatal, az Integritás Hatóság elnöke. Adtunk a szarnak egy pofont!
lusta
@Eladott Ország: Megint be fog indulni a brüsszelezés, ugyanis az uniós ellenőrök beindultak az uniós pénzek a jogállamiságért műsorszámmal. Azt nem fogják hozzátenni, hogy mindez rajtunk kívül még az olaszokat, görögöket, bolgárokat, románokat és a lengyeleket fogja érinteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.