Lantos Csaba energiaügyi miniszter lapinterjúban beszélt kinevezésének körülményeiről.

Azzal hencegett a miniszter, hogy nemet is mondhat Orbán Viktornak

Lantos Csaba magabiztosan nyilatkozott. Fotó: future talks

az Indexnek adott interjújában Lantos Csaba erős felütéssel kezdett: „Mondhattam volna nemet Orbán Viktornak” – mondta. Amikor a miniszterelnök megkereste a feladattal, egy hét gondolkodási időt kért. „Ő azt mondta, egy nap. Megalkudtunk három napban, és végül igent mondtam”, hangsúlyozta.

A kormány tavaly novemberben döntött az önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról. Az új tárca létrehozása miatt pedig lemondott Palkovics László, ezáltal pedig megszűnt az általa vezetett Technológiai és Ipari Minisztérium, az energetikán kívül eső feladatai a tárcához jutó Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez, valamint Lázár János és Csák János minisztériumához kerültek.

Új feladatával kapcsolatban Lantos azt mondta:

„Értem ebben a szektorban az üzleti motivációkat, a piaci folyamatokat. Nem gondolom, hogy jómagam a legnagyobb szakértő lennék, de feltehetően nem is ezért esett rám a miniszterelnök választása.”

Lantos valóban nem ismeretlen a magyar energiaiparban. A 444 már 2016-ban cikkezett a MET-cégcsoport véleményes üzleteléseiről, aminek Lantos akkoriban elnöke, majd a MET Holding igazgatóságának elnöke volt.

Kiderült az is, hogy jó barátságot ápol Hernádi Zsolt Mol-vezérigazgatóval, és azt is elárulta, hogy az Energiaügyi Minisztérium költözik majd a régi Mol-székházba írta a 24.hu. Mint mondta:

Amíg még nem voltam miniszter, a magyar állam az akkor éppen költözőben lévő Moltól megvásárolta az Október 23. utcai régi székházat. Mostanra a Mol belakta az új toronyépületet a Kopaszi-gáton, a régi bázis üresen maradt. Az a cél, hogy a teljes kormányzat állami tulajdonú ingatlanokban legyen elhelyezve. Mivel a régi székház üres, és az Energiaügyi Minisztérium most nyolc különböző helyen működik, odaköltözünk, az én irodám is ott lesz.

Forrás: Index, 444, 24.hu
Fotó: Future Talks

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@Maccska: " Nem gondolom, hogy jómagam a legnagyobb szakértő lennék, de feltehetően nem is ezért esett rám a miniszterelnök választása.”
Fő a mindent felülíró, lojális hozzáállás...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
@Nessy: 13.28: Aztán osztott-szorzott és hamar megvilágosodott, hogy mégsem fog ellentmondani! A 4-5-6 millió mégis több, mint a semmi! Pláne, ha egy dacolás után szinte állandónak veheti majd!
nejlontacskó
@Maccska: " Nem gondolom, hogy jómagam a legnagyobb szakértő lennék, de feltehetően nem is ezért esett rám a miniszterelnök választása.”
Fő a mindent felülíró, lojális hozzáállás...
Nessy
@Maccska: Akkor még igen! Ma már nem ajánlatos, sokba kerülne!
Baker
Ez az alkeszek "bármikor abba tudnám hagyni" szövegére emlékeztet.
Macskaszem
Nemet is mondhatott volna, ha mert volna. Csak az a VOLNA ott ne volna.
verőce21
Ja, meg adhattuk volna az ukránoknak is a posztot..., úgyis ők szabályozzák az energiánkat felerészben! :)
justhpeter
Estleg kimaradt volna az osztozkodásból.
jesz
@Macskaszem: nem mondott volna nemet, csak itt hülyíti a népet...három napig nem aludt, nehogy meggondolja magát Orbán, de szerencséjére megkapta az állást...
Most úgy adja elő, mekkora erőcsávó...
Németh István
@nejlontacskó: @Baker: @Macskaszem: @justhpeter: - a nagyképűséget takargató nyilatkozat a Csabalínó részéről! Majd elválik ki-mit tud! Az oroszokra való hivatkozás egy a témához illeszkedő dolog, de ez nem tartozik most ide!
Nem véletlenül mondom a nemzeti akaratot; hogy az usa-nató armadát ki kell vonni Európából >> mert ez is ide tartozik, mint ahogy az is, hogy az Eu.vezetését a sitkóra kell küldeni, mert ez is ide tartozik! AZ ELSŐ LÉPÉS >> A MAGYAR HAZA ELHAGYÁSA RÉSZÜKTŐL!!!
AZTÁN az, hogy az usa és többen úgy látják, hogy a nató-nak semmi keresnivalója nincs Magyarországon azt csak helyeslni lehet! Az országunk alapfenyegetettsége pont a nató részéről áll fenn! Amig hivatalosan bent vannak könnyebb magukat formálni, alakítani >> ÉS AZT IS TESZIK >> terjeszkednek! Ez nekünk nagyon sokba kerül!
HA meg belegondolunk, mi a hasznunk belőlük, semmi, fizetjük a kikalkulált suskát, de milyen védelemben részesülünk; akár bármelyik határszakaszon?? na tessenek mán gondolkozni!
Lepényleső
...ahogy fogyasztható jó étvággyal a gyilkos galóca is,- bár a legritkább esetben végződik "gyomorrontás" nékül,
ami ez esetben helytállóbb mint hinnénk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.