Az LMP a végrehajtói kar vezetőjének leváltását sürgeti.

"Miért védi a Fidesz a korrupt fővégrehajtót?" – Varga Juditnak is keményen nekimentek a Völner–Schadl durva korrupciós ügyben az újabb kiszivárgott hangfelvételek után

Varga Judit és Völner Pál. Fotó: MTI/Soós Lajos

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt vezetőjének, Schadl Györgynek a leváltását sürgette ismét az LMP országgyűlési képviselője szerdán.

Keresztes László Lóránt – aki az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke is – a Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatban azt mondta, a Fidesz-KDNP képviselői nem tarthatják pozícióban a korrupt fővégrehajtót.

Az Igazságügyi Minisztérium budapesti székháza előtt az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypárti képviselők novemberben megakadályozták, hogy az Országgyűlés elfogadja indítványát, amely lehetővé tette volna Schadl György leváltását a végrehajtói kar elnöki posztjáról.

Elmondta,

írásban megkérdezte a végrehajtókat is, miért nem váltják le a több mint egy éve letartóztatásban lévő vezetőjüket, a válaszból kiderült, "a karnak esze ágába sincs leváltani".

A képviselő szerint joggal és okkal sérti a magyar társadalom igazságérzetét az, hogy egy ilyen súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolt ember még mindig ebben a fontos tisztségben van.

Keresztes László Lóránt közölte, ismét benyújtotta a parlamentnek indítványát, miszerint korrupcióval vádolt személy ne lehessen a végrehajtói kar vezetője.

A politikus arról is beszélt, hogy a kormánynak és Varga Judit igazságügyi miniszternek meg kell törnie a hallgatást az ügyben. Az igazságügyi tárca vezetőjének egyebek mellett választ kell adnia arra, találkozott-e Schadl Györggyel, illetve kikről beszélt Völner Pál volt igazságügyi államtitkár akkor, amikor azt mondta: ha elkezd beszélni, több embernek meginog a széke – tette hozzá.

Ahogy ma korábban megírtuk, a Völner-Schadl ügyben újabb nyomozati hanganyag szivárgott ki. Ebben Schadl és Völner arról is egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
egymás mocskos mancsában! színes szélesvásznu fidesz film
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Jucikát is +hallgatják februárban a Pegazus ügyben és majd okosabbak leszünk,ha dalol a madárka!!!
Addig kibírjuk féllábon is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
dr. prédikátor
AZ EGÉSZ FITYMASZ KORMÁNY ÉRINTETT, EZÉRT VÉDIK A SZEMETEKET!!! A POLT POT FÉLE MAFFIAÜGYÉSZSÉG NEM VÉLETLENÜL/TÖRVÉNYTELENÜL/ SEMMISÍTETT MEG KOMPROMITTÁLÓ BIZONYÍTÉKOKAT!!!
Aki Én
@verőce21: ,,Miért védik a lipsik, a levitézlett Fletót és bandáját...?"

Ki védi? Ha bűnös bármiben (nyilván van amiben az), akkor kinek lenne dolga és kötelessége számonkérni, ha nem a 4. kétharmados gazdádnak?
Egyébként Gyurcsány nincs 15. éve. Helyette vannak durvább aktualitások.
Te tényleg ennyire buta vagy?
ómió
Annyira "védi", hogy bíróság előtt áll!? Amúgy, mennyire kéne, efftársak!?
Jozefina
Völnert már kirúgták a minisztériumból, Schadl és Jucus tartja a frontot, pedig mindháromnak már rács mögött kellene lennie!!! Lépéshátrányban van az ügyészség, ami nem csoda!!!?
roccobaba
Nagyon eccerű, hogy miért.
,,Ő is a mi kutyánk kölyke" elv alapján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.