Orbán Balázs, aki egyben a miniszterelnök politikai igazgatója, arról beszélt, hogy a nyugati országokban az ottani média legkevesebb 70-80 százaléka van nemzeti tulajdonban.

Orbán politikai igazgatója elárulta: Ezért akarja uralni a kormány a médiát is

A 2010 előtti Magyarországon ez az arány kevesebb mint 24 százalék volt, ami „borzalmas kiszolgáltatottságot” jelentett, és mostanra került 50 százalék fölé mondta, arra is kitérve, hogy Magyarországot elsősorban a nyugati liberális oldalról olyanok miatt kritizálják, ami ott „egészen természetes.”

A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot

- hangsúlyozta a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke az MCC második nemzetközi médiakonferenciájának nyitónapján, szerdán Budapesten.

Felsorolása szerint magyar alapítványok, egyesületek, magánszemélyek, köztük konzervatívok, szocialisták, liberálisok, és magyar egyházak, valamint a magyar állam is a médiatulajdonosok közé tartozik, ami véleménye szerint egyúttal

természetes és jó médiapiaci átalakulás.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Pontosan tudjuk, hogy mire kell nektek a média: hazugságra, hazudozásra és hazugságra. Meg még egy kis hazugság a tetejére cukor helyett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Pontosan tudjuk, hogy mire kell nektek a média: hazugságra, hazudozásra és hazugságra. Meg még egy kis hazugság a tetejére cukor helyett.
ittott
már megint egy okostoLYás. erről szól a diktatúrák története. mondjuk azt. az emberiség története. évszázadokon keresztül a templomokban zajlott butítás. most is részesei a hatalomnak.
drrotf
Bár eddig is tudtam, hogy az uralkodó párt uralni akarja és akarta az emberek gondolkodását, mert ilyen gazdasági eredménytelenség, sikertelenség urán csak így szerezhettek újból kétharmadot!Ez egy fideszes " öszödi beszéd" volt.Bevallotta a pártigazgató úr, hogy most már a hatalom az embereken teljes uralmat akar, még a gondolkodásukat is el akarja foglalni, uralkodni akarnak az emberek gondolatain!Mindössze ezzel az a baj, hogy ezt közpénzéből azaz minden adózó magyar ember pénzéből akarják megtenni , nem pedig a párt pénzét használják erre.Úgy gondolom, hogy a FIDESZ jogellenes módon használja az állam , a köz pénzét a párt céljaira,mert a közpénz nem az emberek gondolkodása feletti uralom megszerzésére , megteremtésére való , hanem a közfeladatok ellátására, és ez skandalum, ez felháborító!
szegfue
Van képük leirni, hogy "...A média stratégiai ágazat és szuverenitási kérdés, mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot..." Bár kivételesen ez igaz, mert a médián keresztül van ennyi gondolkodásra képtelen, stupid ember M.o-n.
Peller Anikó
@drrotf: Fel - hatalommal való visszaélés, a közpénzek elherdásása, népbutítás, rablás.

Az ország kivéreztetése, az idősek megtaposása sőt kivégzése (50 ezer!), a tanárok kinyírása, minél több ostoba nyomorult annál könnyebben szavaz a fideszgecikkre. ÉÉÉs, egy csomó emberszabású megél belőle, mint például a mi kis romángeci trolljaink.
csak úgy....
fidesz a fö fö néphülyítö! -sokakon meg is látszik a hatása..,ugye shikari tibi!? :)
nejlontacskó
@KisTehen: hát ja ... csak a rossz oldalra fogod a dolgot 16:56
Az megvan, hogy a sajtóperek, kilencven százaléka a kormányzati média elmarasztalásával végződik?
nejlontacskó
@KisTehen: látom, nem érted, nem baj... nem kell mindenkinek értenie :)
Ha közmű, akkor a köz javát, a köz céljait kell, Magyarország, pontosabban a Fidesz-Kdnp horda esetében, csak kellene képviselnie!
Sámannus
Ezért uralkodik putyin az országban, mert már a kupikban is bekamerásztak mindenkit. Ezért kellett az ügyészségnek is állítólag a nertársak fényképeit törölni, mert nem keresztyényi házaséletet élnek leginkább.
Eladott Ország
Nostradamus megjósolta a sárga veszedelmet, de senki nem gondolta, hogy ez a marha színtévesztő volt! Natancssárga, baszod narancssárga! Az a baj, hogy Orbán csak az erő nyelvén ért. És rájött a Nyugat, - mondhatjuk, a saját kárán megtanulta -, hogy bármi kis engedményt is tesz, ez a szociopata azt gyengeségnek veszi; megalázza őket, beléjük rúg. És sajnos, az van, hogy nem szabad neki engedni. Európát már teljesen széttrollkodja. A sátánista pátriárkát védi. Az ukránokat alázza. Az utóbbi években nyilvánvalóan a fasizmus felé fordult, és az EU meghekkelésén fáradozott. A Balkánon kavart, úgy kellett leállítani. Putyin szekerét tolta és tolja ma is, cinikus szövetségben. Olyan ez, mint amikor valaki megpillant egy kis új barna foltot az arcán a nyaralás után, de elhanyagolja, majd elmúlik. De napról napra növekszik a melanoma. És jön a kellemetlen műtét, sokkal kellemetlenebb, mintha azonnal cselekedett volna. Így hanyagolta el az EU is Orbán trollkodásait. Most jön a kellemetlen beavatkozás, mert már a lét a tét. Nem kell félni, nem fog fájni, de kicsit csípni fog. Orbán szája szélén ott bal oldalon alul,már sok idő óta van egy sötét folt. Talán az állandó szotyirágástól. De valószínűbb, hogy a grazi elektrosokk kezeléskor a szájába rakott nyelvpecek.
uploads.disquscdn.com/images/e9dddbf90b5ca83dd39325b3f879c534720e70a0d5ad290115734109482573dd.jpg?w=800&h=922
teuton
@Maccska: Analfabeta! Az, hogy az ellenzek több 100 sajtopert nyer evente a kormanymedia ellen, az csak azt jelenti, hogy az ragalmaz es hazudok, KÖZPENZEN! A büntetest is persze közpenzböl fizetik, kormanyzati reklamkent kapjak. DE!!! Az elvesztett sajtoperek nem bizonyizek a diktatura nemletere, csak szepsegtapasz, a jelentösebb ügyekben nincs nyomozas es büntetes, lasd ELIOS, Völner, migransok elutasitasa, birok kirugasa, rendöri tulkapaspasok, stb.
justhpeter
Én még mindíg a gazdasági leépülésre szavazok. A ciklusból még három év van hátra, tehát még él a remény, hogy ez a csürhe a 12 évet nem tudja egalizálni három év alatt. Ha pedig 2025 végén megint a választási osztogatással indítana, az már csak egy erősen csökkent alapról indulhat majd, vagyis nagyot üt majd a kormány helyzetén.
nejlontacskó
@Maccska: a helyzettel te is, tökéletesen tisztában vagy, ezért a ferdítés marad neked fegyvernek.
Használod is, bár, nem sok eredménnyel...
jáger laszló
Így máris tisztább a helyzet
a Kormány kimondta
Akié a média azé a hatalom
Már nem is tagadják és további média koncentrációra törekednek!!
csak ennyi
barátilag
J.L:
simmering73
Elől megy a szamár, körben csahos ebek,
Vastag bőrükön már fertőződött sebek.
Közben a nyáj pusztul, a rét füve szárad,
A sok birka pedig már útközben elfárad.
A cél még messze van, ők soha el sem érik,
Csak mesében léteznek a dús füvű prérik.
Rájönnek majd ők is, hogy a nyáj vezére
Nemhiába mondta: figyeljünk kezére.
A sok birka végre térjen az eszére
És nagyon figyeljen VEZÉRE KEZÉRE!
Észre fogja venni: amíg szavát issza,
Erős kötőféken viszik Ázsiába vissza!”
olkt.net/azsiaba-vissza/
csak úgy....
"...mert aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot."
Az országot (fideszül: a hazát) nem uralni kellene, hanem szolgálni...
(softspoon/444)

"De gondolom, amikor valaki lefasisztázza ezt a szerencsétlen, frusztrált senkit, akkor bezzeg vérig sértődik..." (Szánó Miklós/444)
human
"Magyarországot elsősorban a nyugati liberális oldalról olyanok miatt kritizálják, ami ott egészen természetes."

Ez a szokásos erős csúsztatásuk. Rengeteg törvényüket ezzel próbálják védeni. Egy példa, hogy miért képmutatás ez a védekezés. Például más országban is van ügyészség. Csakhogy más országban működik is az ügyészség. Tehát hiába tűnik egyformának ami nem egyformán működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.