Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeaténekes. Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára közölt rendőri dokumentumokat, amelyek az ő jelentései alapján készültek.

Orbánéktól kapott lovagkeresztet, most kiderült, hogy III/III-as ügynök volt a híres zenész

Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára szerdán délelőtt tett fel a Facebook-oldalára egy dokumentumot arról, hogy Dinnyés József mit mondhatott állambiztonsági tartótisztjének 1983-ban. Mindezt annak apropóján, hogy mindez 40 éve történt.

Ebből az derül ki, hogy Dinnyés Zsolt (helyesen Dinnyés József) petíció aláírásáról tájékoztatta az állambiztonság egyik tisztjét. Megemlítik benne Kocsis Zoltán zongoraművészt is.

A közlés szerint 1976 és 1979 között "Deák" fedőnéven jelentett a Belső Elhárításnak. "Javára legyen írva, hogy a jelentéseiben csak általánosságok szerepeltek, konkrét személyekről semmit nem jelentett, egy kivétellel, amikor budapesti festők szerepelnek a jelentésében, többek között a közelmúltban elhunyt Bak Imre.

Ezt a jelentését is csatoltuk – nem igazán van benne kifogásolható információ, bár az állambiztonság számára hasznos lehetett

- írta az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára.

Dinnyés József 2021-ben, 73 évesen hunyt el, 2001-ben a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki. 2018-ban a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Forrás: Infostart

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fideszes komcsi ügynököket miért nem ássák elö végre, miért csak dinnyést és miért a halála után, mikor már nem védekezhet?
www.youtube.com/watch?v=l0ZOWbBd3vo
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@nejlontacskó: Mindig mindent kiforgattok!
Clavigo
@Gyurka80: Mi van " kiforgatva" Emese..? " Gyere ,mesélj,,mi fáj.." ? :)
Mirabilis
@Gyurka80: jan 29 17:46 hülye gyurkahurka: Nem tudsz olvasni? Nem nekem, agyfaszú: Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Ismered a betüket?
Mirabilis
@Gyurka80: jan 29 20:17 Te igen hülye. Nem tudsz olvasni?! Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Ismered a betüket?
Amúgy meg bizonyítsd te az ellenkezőjét. HAHAHA! Agyfaszú
Gyurka80
@Mirabilis: Hülyegyerek azt írtad VALÓSZÍNŰ! Te állítottad neked kell bizonyítanod idióta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.