A DK féle Árnyékkormány szerint ki kell fizetni a kórházak adósságát, amit az orbáni infláció és rezsiemelés ró az intézményekre!

Nem engedhetjük, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén – Javaslatot tett a DK
Kép: Pixabay

Alig telt el egy hónap, és máris 10 milliárdos adósságot halmoztak fel a kórházak idén, ráadásul ebben nincs benne az orvosegyetemi klinikák tartozása. Akkora a baj, hogy az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a tartozás év végére elérheti akár a 80 milliárdot is, ami még a tavalyi, 60 milliárdos összegnél is jóval magasabb lesz.

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a kórházak egyre nagyobb szakemberhiánnyal küzdenek, a várólisták már több évre előre beteltek, és az egészségügyi dolgozók is rendkívül alulfizetettek, az orbáni infláció és a kormányzati rezsiemelés újabb hatalmas terhet ró az egészségügyi intézményekre.

Ez a probléma minden egyes évben visszatér, és évről évre egyre nagyobbra nőnek a tartozások; a kormány mégsem tesz semmit, hogy ezt egyszer és mindenkorra megoldja.

Az adósság miatt műtétek és vizsgálatok maradhatnak el, ami a betegek egészségét már közvetlenül veszélyezteti.

Nem engedhetjük meg, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén. Az Árnyékkormány szerint azonnal rendezni kell a kórházak és az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, mielőtt még a mostaninál is súlyosabb következményei lesznek a 12 éven tartó rombolásnak.

- írja közleményében a DK akik szerint az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra legyen működőképes egészségügyünk.

Forrás: MTI-OS

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Bégess még tovább, aztán nyalj is egy kicsit, utána mehetsz a 30 ezüstért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Mondják a kórházfelszámolók! A Lenin szobor meg nem szakad rájuk!
Nessy
@sgl: Csak ott nem olyan állapotú és felszereltségű kórházak vannak! Sok éve jártunk kettőben, és ha a különbséget zongorázni tudnám, Liszt Ferencen is túl tennék!
Nessy
@sgl: Utoljára a 80-s években volt komolyabb kórház felújítás, bővítés, modernizálás!
A következő lépcső a pavilonos rendszer felszámolása lett volna! Az már a megépítésük során sem volt praktikus, és rentábilis. Amszterdamban is pl. egy ilyen kórház helyett épült a sok pavilon helyén egy több emeletes hyper, szuper, pl. automata szállítórendszerrel felszerelt kórház. Számító gép vezérelte a szállító kocsikat, hova vigye a szennyest, a tiszta ruhát, az ebédet stb.
Eladott Ország
Új építésű kórházak Magyarországon, valójában stadionok. Összeszedtem az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Magyarország mi mindenben jár élen a világban a kormányzati kommunikáció szerint. Legjobban kezeli a járványt. Példátlanul sikeres a magyar járványügyi védekezés, a baloldal hiába próbálta támadni a nemzeti összefogást. Nekünk van a legtöbb lélegeztetőgépünk. Nálunk lesz legelőször vakcina az unióban. Nyugaton irigylik a magyar egészségügyet. Képesek vagyunk egy hétvége alatt mindenkit beoltatni. Legjobban védekezik a migránsok ellen, mi védjük Európa határát. Legjobban fejlődik a gazdasága. Legdemokratikusabb ország Európában. Nálunk a legnagyobb a sajtószabadság Európában. Felszámoltuk a szegénységet. Élenjárunk vakcinaútlevél fejlesztésben. A fidess a legerősebb párt Európában. Magyarországon lesz a leggyorsabb a válság utáni növekedés. Szíjjártó szösszenet, soha nem volt ilyen sikeres évünk. Soha nem volt ilyen jó a nyugdíjasoknak. Az emberek többsége kezd egyre jobban élni. Magyarország Európa felét le fogja körözni 2030-ra. A magyarok megengedhetik maguknak, hogy magánrendelőbe és magánkórházakba menjenek. Magyarország élmezőnyben van foglalkoztatás terén Európában. Mindenki dícséri Magyarországot a sikeres járványügyi intézkedései miatt. És a legújabb ez a szösszenet, Orbán a legdemokratikusabb politikus. Ja, nem!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143630798_2769415039978237_4254974000163420651_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=j03dHnUl7MoAX-lIgSE&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDFX22eycDuVcK9pHn7KPVmvxvFfpYD_caFei81g6HbIQ&oe=63FA1A59
Kásler: Itt minden rendben van. Égessünk el inkább pár száz milliót, Horthy vagonjára meg a pozsonyi csata bemutatására. + Mátyás király csontjainak keresésére...
Eladott Ország
ma, 15:42 ♦ lemaradt link: Kásler: "Itt minden rendben van. Égessünk el inkább pár száz milliót, Horthy vagonjára meg a pozsonyi csata bemutatására." + Mátyás király csontjainak keresésére...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143766274_3687914744656102_5517889713387267747_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=svFsedNG1ZwAX_-pOwL&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC2a-QHOIy96fk2t2Hrb7jUcjRb9b5W0pOtbNrAXrMVwA&oe=63FA067C

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.