A DK féle Árnyékkormány szerint ki kell fizetni a kórházak adósságát, amit az orbáni infláció és rezsiemelés ró az intézményekre!

Nem engedhetjük, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén – Javaslatot tett a DK
Kép: Pixabay

Alig telt el egy hónap, és máris 10 milliárdos adósságot halmoztak fel a kórházak idén, ráadásul ebben nincs benne az orvosegyetemi klinikák tartozása. Akkora a baj, hogy az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint a tartozás év végére elérheti akár a 80 milliárdot is, ami még a tavalyi, 60 milliárdos összegnél is jóval magasabb lesz.

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a kórházak egyre nagyobb szakemberhiánnyal küzdenek, a várólisták már több évre előre beteltek, és az egészségügyi dolgozók is rendkívül alulfizetettek, az orbáni infláció és a kormányzati rezsiemelés újabb hatalmas terhet ró az egészségügyi intézményekre.

Ez a probléma minden egyes évben visszatér, és évről évre egyre nagyobbra nőnek a tartozások; a kormány mégsem tesz semmit, hogy ezt egyszer és mindenkorra megoldja.

Az adósság miatt műtétek és vizsgálatok maradhatnak el, ami a betegek egészségét már közvetlenül veszélyezteti.

Nem engedhetjük meg, hogy Orbán Viktor tovább spóroljon a magyar emberek egészségén. Az Árnyékkormány szerint azonnal rendezni kell a kórházak és az egészségügyi szakdolgozók helyzetét, mielőtt még a mostaninál is súlyosabb következményei lesznek a 12 éven tartó rombolásnak.

- írja közleményében a DK akik szerint az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra legyen működőképes egészségügyünk.

Forrás: MTI-OS

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Azok, akik annak idején kórházakat számoltak fel, iskolákat zártak be és pedagógusokat, ápolókat tettek az utcára!
Ez egy hungarofób patkány horda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@Nessy: és?? Itt miért olyan?
mert itt eszméletlen pazarlás megy, ezt 100x megállapította több orvosközgazdász.
sgl
Egyébként itt Újpesten volt 4 kórház, mára egy sincs.
Helyesebben maradt egy "elfekvő" vagy rehab vagy mijaszarnak nevezett álkórház.
Valódi gyógyítás nincs, Újpest a Honvédhoz tartozik, meg Uzsoki meg a franc tudja hova.
Nessy
@sgl: Utoljára a 80-s években volt komolyabb kórház felújítás, bővítés, modernizálás!
A következő lépcső a pavilonos rendszer felszámolása lett volna! Az már a megépítésük során sem volt praktikus, és rentábilis. Amszterdamban is pl. egy ilyen kórház helyett épült a sok pavilon helyén egy több emeletes hyper, szuper, pl. automata szállítórendszerrel felszerelt kórház. Számító gép vezérelte a szállító kocsikat, hova vigye a szennyest, a tiszta ruhát, az ebédet stb.
Eladott Ország
Új építésű kórházak Magyarországon, valójában stadionok. Összeszedtem az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy Magyarország mi mindenben jár élen a világban a kormányzati kommunikáció szerint. Legjobban kezeli a járványt. Példátlanul sikeres a magyar járványügyi védekezés, a baloldal hiába próbálta támadni a nemzeti összefogást. Nekünk van a legtöbb lélegeztetőgépünk. Nálunk lesz legelőször vakcina az unióban. Nyugaton irigylik a magyar egészségügyet. Képesek vagyunk egy hétvége alatt mindenkit beoltatni. Legjobban védekezik a migránsok ellen, mi védjük Európa határát. Legjobban fejlődik a gazdasága. Legdemokratikusabb ország Európában. Nálunk a legnagyobb a sajtószabadság Európában. Felszámoltuk a szegénységet. Élenjárunk vakcinaútlevél fejlesztésben. A fidess a legerősebb párt Európában. Magyarországon lesz a leggyorsabb a válság utáni növekedés. Szíjjártó szösszenet, soha nem volt ilyen sikeres évünk. Soha nem volt ilyen jó a nyugdíjasoknak. Az emberek többsége kezd egyre jobban élni. Magyarország Európa felét le fogja körözni 2030-ra. A magyarok megengedhetik maguknak, hogy magánrendelőbe és magánkórházakba menjenek. Magyarország élmezőnyben van foglalkoztatás terén Európában. Mindenki dícséri Magyarországot a sikeres járványügyi intézkedései miatt. És a legújabb ez a szösszenet, Orbán a legdemokratikusabb politikus. Ja, nem!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143630798_2769415039978237_4254974000163420651_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=j03dHnUl7MoAX-lIgSE&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDFX22eycDuVcK9pHn7KPVmvxvFfpYD_caFei81g6HbIQ&oe=63FA1A59
Kásler: Itt minden rendben van. Égessünk el inkább pár száz milliót, Horthy vagonjára meg a pozsonyi csata bemutatására. + Mátyás király csontjainak keresésére...
Eladott Ország
ma, 15:42 ♦ lemaradt link: Kásler: "Itt minden rendben van. Égessünk el inkább pár száz milliót, Horthy vagonjára meg a pozsonyi csata bemutatására." + Mátyás király csontjainak keresésére...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143766274_3687914744656102_5517889713387267747_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=svFsedNG1ZwAX_-pOwL&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC2a-QHOIy96fk2t2Hrb7jUcjRb9b5W0pOtbNrAXrMVwA&oe=63FA067C

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.