Az egész világon alig találni a magyar devizáéhoz mérhető teljesítményt. Az elmúlt három hónapban csak a chilei peso és a dél-koreai von tudott nagyobbat erősödni, utóbbi csak egy hajszállal előzi a forintot.

Feltámadt a sírgödörből, kigyúrta magát és nagyot menetel a forint

Megint erősödött szerdán a forint és több havi csúcsot ért el a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Az eurót este fél hétkor 387,34 forinton jegyezték a kora reggeli 388,75 forintután. A dollár jegyzése 355,26 forintra csökkent 356,77 forintról, a svájci franké pedig 386,40 forintra 386,50 forintról.

Az eurót és a svájci frankot legutóbb tavaly júniusban, a dollárt tavaly májusban jegyezték hasonló szinten. Az azóta eltelt idő alatt beállított történelmi mélypontjaihoz képest a forint 11 százalékkal erősödött az euróval, 21 százalékkal a dollárral és 14 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Szerda délutáni jegyzésén a forint 3,1 százalékkal áll erősebben az év eleji kezdésnél az euróval szemben, 4,8 százalékkal a dollár és 4,3 százalékkal a svájci frank ellenében.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor már csak(!!) 170 forinttal van a szoci kormányok árfolyamához képest. Még van hova feltámadni és menetelni. Ezzel még nagyon halkan csapdossa a forint a lábát a földhöz!
Sámannus
Ahogyan peregnek a nertársak úgy javul levegő.
teuton
@Maccska: Analfabeta, neked sem! Tudod miert erösödött a forintr? Mert 2x nagyobb kamatot fizetnek a most kibocsatott allampapirokra, mint mas orszagok! Na ezt vajon ki fizeti ki es miböl??? Es tudod miert kellett felvenni? Ja, azt sem, mert analfabeta vagy! Az allamkassza üres, viszont most kell kifizetni a kinai betelepülök kötvenyeinek a kamatat, ami szinten majdnem 2szerese a ´z EKB kamatanak!
Emmersson71
Még a gazdasági válság idején is erősebb volt a forint.

arfolyam.iridium.hu/EUR/2008-08
namihami
@Maccska: 22.47:. Bár a közgazdaságtan nem szakprofilom, de a számok helyi- és névértékében egész jól eligazodom. A nemfideszes matematika egzakt tudomány.(49 % nekem tényleg nem 2/3)
@Pegero: 02.11:. Nem. A Matolcsy ""vezette"" MNB árfolyamjegyzéke iránymutató.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.