Technológiai modernizáció zajlik a magyar mezőgazdaságban, ezt bizonyítja, hogy évek óta dinamikusan nő a magyarországi mezőgazdasági gépek értékesítése – mondta az agrárminiszter a 41. AGROmashEXPO és Agrárgép Show kiállítás megnyitóján szerdán Budapesten a Hungexpon.

Rendkívüli helyzetről számolt be az Orbán-kormány minisztere: Technológiai modernizáció zajlik a magyar mezőgazdaságban
Nagy István agrárminiszter beszédet mond a 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás megnyitóján a budapesti Hungexpón 2023. január 25-én. MTI/Illyés Tibor

Nagy István kiemelte, 2021-ben átlépte a 300 milliárd forintot a mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalma. A növekedés 2022-ben is folytatódott:

csak új mezőgazdasági gépekre és eszközökre a gazdálkodók tavaly az év első kilenc hónapjában 269 milliárd forintot költöttek.

Kitért azokra a kormányzati döntésekre is, amelyek 2023-ra nézve komoly segítséget jelentenek a magyar gazdálkodóknak. Példaként említette a kizárólag a mezőgazdaság számára biztosított hitelmoratórium lehetőségét, a 2022 utolsó három hónapjában kifizetett több mint 320 milliárd forint jövedelempótló agrártámogatást, és az idei évre tervezett 1400 milliárd forint agrár- és vidékfejlesztési támogatás kifizetésének a lehetőségét is.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, azAGROmashEXPO és Agrárgép Show kiállítás Magyarország legjelentősebb agrárgépipari rendezvénye, az idén 7 pavilonban csaknem 300 kiállító várja a látogatókat.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
A tavalyi sikerekhez a te balfaszságod is kellett.
jáger laszló
Rendkívüli helyzet zajlik a Mg-ban!!
Szépen fejlődnek az őszi vetések .+felelő a csapadék Llátottságuk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Telik rá a földalapú támogatásokból, majd ott állnak a kastélyok udvarán - dísznek...
Ezért szorulunk egyre nagyobb importra a mezőgazdasági termékekből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.