A kötelességszegési eljárásból nem értettünk.

Az Európai Bizottság ismét pert indít Magyarország ellenMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint ismert, a magyar kormány még 2021 júliusában kiviteli tilalommal és extraprofitadó bevezetésével igyekezett megállítani az építőanyagok brutális drágulását – emlékeztet a blikk.hu. Ám az EB szerint ez tilalom korlátozza az áruk szabad mozgását.

A Bizottság szerint az építőanyagokat érintő magyar intézkedések nemcsak az unión belüli kereskedelmet érintik, hanem a harmadik országokkal folytatott kereskedelmet is, ezzel pedig

Magyarország megsérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés több cikkét is.

Mindezek miatt a Bizottság már tavaly áprilisban kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az ügyben, ám ezzel kapcsolatban a jogszabályok nem változtak, Magyarország még mindig megsérti az uniós szabályokat, ezért az ügyet az Európai Unió Bírósága elé terjesztik. Mindezt úgy indokolják, „az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd útján próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal. Amennyiben a helyzetet a párbeszéd során nem sikerül rendezni, a Bizottság az Európai Unió Bíróságához fordulhat”.

Így az építőanyagok piacán hozott piactorzító intézkedések miatt az Európai Bizottság (EB) pert indít Magyarország ellen, mivel az ebben az ügyben indított kötelességszegési eljárás eredménytelen maradt.

Forrás: blikk.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pegero: ugye téged a bunkócskán neveltek föl! -jó nagy bunkó is lett belöled!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Ursula csomagol már? Nem tudja valaki?
Toller Béla
@Shikari: Csupasz fenekeddel a konyhakövön...mi lenne ennél szebb tenéked ? Mindenki szembejön neked?
ómió
Az "áruk szabad mozgását", bizony, csak a brüsszeli efftársak korrupciós pénzei "serkentették"!
volvós
@KisTehen: Lógó csöcsü b@szatlan kérőzző négylábú te ne cicázz engem...
teuton
@NKF: Igen, Ursula becsomagolta mar az összes alapitvanyi fidesznyik kurator cokmokjat es mar csak napok kerdese, amikor kirugjak öket...
teuton
@Őrnagy: Analfabeta Közlegeny! MO az EU es a NATO tagja, ami nem csak jogokkal, hanem kötelezettsegekkel is jar! Tanulj meg olvasni!!! Aki pedugt nem teljesiti a kötelezettsegeit, az büntetest kap, nem penzt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.