A kötelességszegési eljárásból nem értettünk.

Az Európai Bizottság ismét pert indít Magyarország ellenMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint ismert, a magyar kormány még 2021 júliusában kiviteli tilalommal és extraprofitadó bevezetésével igyekezett megállítani az építőanyagok brutális drágulását – emlékeztet a blikk.hu. Ám az EB szerint ez tilalom korlátozza az áruk szabad mozgását.

A Bizottság szerint az építőanyagokat érintő magyar intézkedések nemcsak az unión belüli kereskedelmet érintik, hanem a harmadik országokkal folytatott kereskedelmet is, ezzel pedig

Magyarország megsérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés több cikkét is.

Mindezek miatt a Bizottság már tavaly áprilisban kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen az ügyben, ám ezzel kapcsolatban a jogszabályok nem változtak, Magyarország még mindig megsérti az uniós szabályokat, ezért az ügyet az Európai Unió Bírósága elé terjesztik. Mindezt úgy indokolják, „az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd útján próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal. Amennyiben a helyzetet a párbeszéd során nem sikerül rendezni, a Bizottság az Európai Unió Bíróságához fordulhat”.

Így az építőanyagok piacán hozott piactorzító intézkedések miatt az Európai Bizottság (EB) pert indít Magyarország ellen, mivel az ebben az ügyben indított kötelességszegési eljárás eredménytelen maradt.

Forrás: blikk.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pegero: ugye téged a bunkócskán neveltek föl! -jó nagy bunkó is lett belöled!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Pegero: beléd nem,pedíg te egy nagy szar!
justhpeter
Egyre több a saller meg a koki. Az is baj, hogy nem adjuk hanem kapjuk. Magyarország előre megy, Viktor egészen a szopóágig. Pedig korábban ő már látta a fényt az alagút végén de mégsem jól látta, mert nem a vonat jött csak a büntik.
csak úgy....
@Pegero: ugye téged a bunkócskán neveltek föl! -jó nagy bunkó is lett belöled!
volvós
Orbán nem tanul semmiből, csak fejjel megy a falnak...azt hiszi, hogy az EU-ban vele egy szinten vannak EMBEREK . de ilyen szájerjózsi nénik már rég el@szták a tiszteletet.
namihami
@Horizont: 21.58:. Nemhogy kérdőjel nélkül, de sok-sok felkiáltójellel!!!
namihami
A Karmelitában maholnap már az lesz a nemzeti ünnep, ha egy napot úgy megúszhatnak, hogy ismételten nem jönnek rá valami baromságukra. Ez egy jogászkormány--állítólag. Egy 8 osztályos fidesztag (oké, a zömük ilyen) kevesebb hibával lenne képes az ország vezetésére.
Tény, hogy kevesebbet is lopna. Tehát, van amiben azért mégis hibátlanok, sőt tökéletesek.
csak úgy....
@KisTehen: erre is tudod a választ, ökröcske: putyin börtönbe záratja vagy kinyiratja a politikai ellenfeleit, az ellen miért nem ugrál a lompos eszü fideszmagyar soha?
jáger laszló
Nem először,nem másodszor,hanem sokadszor!!!
Mikor lesz már ennek vége?
Érdeklődve kérdezem??
csak ennyi
barátilag
J.L.
teuton
@Őrnagy: Aki szar, az a Kormanyod es a potrohos kormanyos, akinek allitolag meg jogi diplomaja is van! (Hogy milyen lehet? Kb. olyan, mint az angoltudasa, ami egy altalanosiskolasenak felel meg.) Szerinted hany milliardba kerültek eddig az EU-Birosag elitelö iteletei es ki fizette ki azokat, miböl???
Gazella
Nosza hajrá gecik! Magatok alatt vágjátok a vékony lécet! Egyszer csak eltörik és zuhantok a mélybe!
Jozefina
Mára már szinte megszámlálhatatlan a Magyarország elleni indított perek száma!!! Mindez Orbán konok, kiegyezés képtelen, politikájának köszönhető!!! És miatta szivaták a magyarokat, mert őt személy szerint egyáltalán nem érinti és nem is érdekli!!
Lényeg, hogy harcra szólíthassa "híveit" Brüsszel ellenében!!! Meddig teheti még???
NKF
Ursula csomagol már? Nem tudja valaki?
Toller Béla
@Shikari: Csupasz fenekeddel a konyhakövön...mi lenne ennél szebb tenéked ? Mindenki szembejön neked?
ómió
Az "áruk szabad mozgását", bizony, csak a brüsszeli efftársak korrupciós pénzei "serkentették"!
volvós
@KisTehen: Lógó csöcsü b@szatlan kérőzző négylábú te ne cicázz engem...
teuton
@NKF: Igen, Ursula becsomagolta mar az összes alapitvanyi fidesznyik kurator cokmokjat es mar csak napok kerdese, amikor kirugjak öket...
teuton
@Őrnagy: Analfabeta Közlegeny! MO az EU es a NATO tagja, ami nem csak jogokkal, hanem kötelezettsegekkel is jar! Tanulj meg olvasni!!! Aki pedugt nem teljesiti a kötelezettsegeit, az büntetest kap, nem penzt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.