Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

Orbán kétségbeejtő adatokat közölt reggel a Kossuth rádióban – Magyarország el fog veszíteni 3764 milliárd forintot ebben az évben

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő emlékeztetett: a háború kezdete és a magyar választási kampány nagyjából egybeesett, és a kampány egy olyan időszak, amikor nyíltan, egyenesen kell beszélni. Ezért a magyar vezetők rá voltak kényszerítve, hogy világosan és egyenesen fogalmazzák meg, hogy mit akarnak – magyarázta.

Úgy vélte, "a baloldal meg is mondta, hogy azt fogja tenni, amit a nemzetközi közösség mond", tehát ha a baloldal lenne kormányon, "akkor mi is úgy nyakig állnánk a háborúban, mint a németek".

"Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek", amely szerint Magyarország maradjon ki a háborúból, és így a választáson az emberek választottak háború és béke között is – mutatott rá. Hozzátette: a békét választották.

A miniszterelnök kiemelte: "az elején kimondtuk, hogy ez nem a mi háborúnk", ez egy olyan háború, amelyet lokalizálni kellene, nem pedig nemzetköziesíteni. Magyarország nem sodródik bele a háborúba, és ha a kormány véletlenül ebbe az irányba szeretne lépéseket tenni, szembetalálná magát a népakarattal

- jelentette ki.

Elmondta: minden eszközt felhasználnak, hogy "belekényszerítsenek bennünket a háborúba, és a nyugatiak által pénzelt magyar politikai szereplők ezt az álláspontot képviselik is". A baloldal folyamatosan támadja a kormányt, "amiért kimaradunk a háborúból, de világossá tettük, hogy nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel" – fogalmazott. Hozzáfűzte: tűzszünetet és béketárgyalásokat akarunk.

Megjegyezte:

az elemi emberi, erkölcsi érzés is azt követeli, hogy "mindent tegyünk meg annak érdekében, hogy befagyjon a front, legyen egy tűzszünet és kezdődjenek tárgyalások".

Orbán Viktor kitért rá:

a nemzeti konzultáció mint módszer, mint a politikai részvétel egy fajtája hungarikum, ezt nem csinálják máshol.

2010-ben gazdasági válság volt az országban és az volt a kérdés, hogy milyen módszerrel lehet azt "a nemzeti egységet vagy többséget legalább" fenntartani, amely a válságkezeléshez szükséges, mert nem lehet mély gazdasági válságot az emberek támogatása nélkül jól kezelni – magyarázta. Hozzátette: ráadásul jött az alkotmánymódosítás is.

Közölte:

ezért gondolták ki a nemzeti konzultációt, amely a demokráciának a választások utáni élő formáját testesíti meg.

A kormányfő kifejtette: a konzultációból világos, hogy a magyarok azt gondolják, a szankciók az ukránoknak nem segítenek. Az oroszokat nem kényszerítik térdre, "viszont iszonyatos károkat okoznak nekünk", Európának, az európai gazdaságnak, benne Magyarországnak is – mutatott rá.

Azt mondta:

ebben az évben Magyarország el fog veszíteni 3764 milliárd forintot, ami az elmaradt növekedés.

Tehát a szankciók majdnem akkora veszteséget okoznak a magyar gazdaságnak, mint az összes magyar ember által fizetett személyi jövedelemadó – magyarázta.

Hangsúlyozta: az emberek tudják, értik a súlyos károkat és elutasítják a szankciókat.

Arról is beszélt, hogy most megint újabb szankciós tervek vannak, már a nukleáris atomiparra akarják kiterjeszteni, amit nyilvánvalóan meg kell vétózni. Nagy csata lesz, és "a tárgyalási asztalnál elért eredményeimhez nagyon fontos, hogy világos legyen", nem a magyar miniszterelnöknek van gondja a szankciókkal, hanem egy egész nép áll egységesen szemben velük – mondta. Hozzáfűzte:

nekem nagy segítség, sőt talán a siker első számú föltétele egy ilyen sikeres nemzeti konzultáció

Bár Brüsszelből bírálat érte a résztvevők számát, "szerencsére az amit ők mondanak, az nem oszt és nem szoroz". Hozzátette: a tárgyalóasztalnál azonban a miniszterelnököt kell legyűrni, ami annál nehezebb, minél erőteljesebben fogalmazzák meg a véleményüket az emberek.

Hozzátette: a magyar emberek azt akarják, hogy a hangjukat Brüsszelben is meghallják. Nyugat-Európában azonban nincs tere az emberek hangjának. Ahol a nép hangja ellentétes a hivatalos háborúpárti állásponttal, azt megpróbálják elnyomni, nem létezőnek tekinteni. "Nyugat-európai országokban úgy próbálják levezényelni ezt a háborús időszakot, hogy a lehető legkevésbé zavarja őket az emberek hangja" – jelentette ki.

Kijelentette:

Nyugat-Európában a média is egyszínű, kilencven százalék feletti arányban globalista és liberális, amit tehát a média negligál, az lényegében nincs.

Magyarországon a nyilvánosság sokkal sokszínűbb – tette hozzá –, a magyar olvasó hozzáfér a háború liberális, globalista megközelítéséhez, és a nemzeti alapú, konzervatív megközelítéséhez is.

Áttérve a baloldali kampányfinanszírozás kérdésére, a kormányfő az ügy legnagyobb tanulságának azt nevezte, hogy nemcsak dollárbaloldal van, hanem dollármédia is.

Kijelentette: a baloldal a legfontosabb kérdésekben, különösen a nemzetközi ügyekben rendre olyan álláspontot képvisel, ami rossz Magyarországnak, a többi között a migráció, a gender vagy a háború és a szankció kérdésében.

Arra most kaphattuk meg a választ, hogy miért teszik ezt: mert ezért kapják a pénzt. Azért képviselik ezeket az álláspontokat, mert fizetik őket – tette hozzá.

Ennél durvább dolog talán nincs is, mint hogy az ember a saját hazája helyett pénzért a megbízói érdekét képviselje

- fogalmazott.

Hozzátette: mindezt azért kell látni, mert a jobboldal nem adhatja fel a reményt, hogy fontos kérdésekben teljes nemzeti egységre törekedjen.

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy kiderül majd, kik adták a pénzt. A forrás behozatalának technikája már ismert: egy Soros Györgyhöz köthető hálózaton keresztül érkezett – mondta, hozzátéve: a tényfeltárás végén nem lehet az ügy mellett elmenni anélkül, hogy védelmi rendszerek épülnének jogszabályok által olyan politikusok ellen, akik pénzzel megvásárolhatók.

A miniszterelnök kijelentette azt is: a magyar kormány nem fog támogatni olyan szankciós intézkedést, amely növelné az inflációt.

A kormányfő a legfontosabbnak az energia kérdését ítélte, hozzátéve: az Oroszországgal szembeni szankciók nem érinthetik a nukleáris energiát. Emlékeztetett: Magyarország az olaj behozatala esetében korábban már kivételt ért el.

Bár a kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, jelentősen emelte a minimálbért, a családosoknak pedig visszaadott egyévnyi befizetett adót – mindez a miniszterelnök szerint helyes volt –, az emberek számára azonban a bolt valósága a napi realitás – mutatott rá Orbán Viktor.

A kormány ezért küzd az infláció ellen, "beadta a vakcinát", amely már dolgozik is a magyar gazdaságban. Az infláció februártól vagy márciustól csökkenhet, az év végére pedig egy számjegyűre mérséklődhet – ismertette.

A jegybank és az kormány összehangolja a lépéseit ennek érdekében – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket,"
Ki az az elvetemült, aki hajlandó lenne beléd harapni? Még cápák is undorodva menekülnek előled'
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@drrotf: Álmom hogy olyanok legyünk mint Svájc, minden fontosról népszavazzunk és ne is tudjuk hogy ki a miniszterelnök, csak tegye jól a dolgát...
ómió
@gina: Látom, élsz-halsz a brüsszeli tetvesbolsi efftársaid által az egekbe "szankcionált" energiaárakért, trippeles vagina! Mocsokbolsi hazudozás helyett inkább vakargasd!
telegdilaci
@sgl:Nem értem a Miniszterelnök úgy érzi jól magát ha folyamatosan hazudik,miért nem vállalja be egyszer végre a saját hibáit,nem kellene mindig mást hibáztatni meg baloldalízni,hogy ha a baloldal lenne akkor mi lenne ezek csak találgatások célozgatások,a valóság elferdítése,aki gondolkodik és nem a hazugság propagandából tájékozódik ezeket a blődségeket,nem hiszi el
telegdilaci
@drrotf:Normális Ember nem akar belefolyni egy háborúba,még a dollárbaloldal sem,és az sem igaz hogy van dollármédia van viszont közpénzből fent tartott kormány propaganda Médiája Magyarországnak,amit sajnos hogy csak a kormány hazugságainak agymosására használják,már számtalan,Média és nyomtatott sajtó áll a kormány rendelkezésére ami igen jelentős túl súly az ellenzéki médiával szemben! bár a kormány mást állit!
telegdilaci
@nejlontacskó:Látszik hogy ki támogatja a Háborút,Miért nem határolódik el Putyintól egyértelműen,a Nemzeti inzultáció egy Baromság felesleges pénzpocsékolás,aminek semmi értelme ráadásúl a lakosság többsége nem is küldte vissza,még a Hithű Fideszes szavazók közül sem küldték sokan vissza! egyébként is olyan semmit mondó baromságra kellett volna szavazni ami semilyen következménye nincs az EU-ra nézve egyébként saját magát nevetteti ki hogy azokra akarja a Nemleges válaszokat,amiket megszavazott!
drrotf
Én arról írtam, hogy mindenáron kell-e az országnak olyan beruházás, amely a megvalósítása helyben élők ellenzését váltja ki mert a környezetet , a tájat a beruházás élhetetlenné teszi.Arról írtam, hogy a helyben élőknek nincs meg az a joga amire Orbán az ország vonatkozásában állandóan hivatkozik, hogy mi magyarok döntjük el hogy kivel élünk együtt, hogy kit engedünk az országba, és milyen törvényeket hozunk.Azt gondolom, hogy ha az országot megilletik ezek a jogok akkor a községekben a városokban élőket is megilleti az a jog ,hogy eldöntsék, hogy mi épüljön a termőföldjeiken, az hogy milyen környezetben neveljék fel a gyermekeiket!A konzultációknak meg csak akkor van értelmük, ha azokat a döntés előtt figyelembe veszi a döntést hozó, és nem akkor amikor már a beruházás elkezdődött!A szakmai kérdéseket a vízfelhasználásról , az energiáról, a környezet károsításról pedig a nagy nyilvánosság előtt kell lefolytatni, mert a helyben élőket csak így lehet megnyugtatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.