Felmerült, hogy akár egy új jogállási törvény szerint is rendezhetné a pedagógusbéreket a kormány. A szakszervezetek egyáltalán nem támogatják a kormány új ötletét, miszerint egy törvényben meghatározhatnák a pedagógusok bérezését.

Újabb csapást mér az Orbán-kormány a pedagógusokra? Elvehetik a köznevelésben dolgozó tanárok közalkalmazotti státuszát

Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én. Az oktatásért január 3-án Miskolcról indult Tudásmenet január 7-én délután a gimnáziumnál ért véget, ahol a diák- és pedagógusszervezetek egyúttal demonstrációt is tartottak. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány akár egy új jogállási törvényben határozná meg a pedagógusok bérezését. A PSZ alelnöke, Totyik Tamás a Népszavának ezzel kapcsolatban azt mondta, ez oda vezethet,

hogy a szakképzésben oktató kollégáikhoz hasonlóan a köznevelésben dolgozó pedagógusok is elveszíthetik közalkalmazotti jogviszonyukat, amit sem a PSZ sem a PDSZ nem támogat, hiszen az több munkavállalói jog elvesztésével járna.

Totyik Tamás a lapnak beszámolt arról is, a kormány által idén januártól megígért 10 százalékos pótlékemelés kifizetése még nem indult meg, amit így hónap vége felé közeledve aggályosnak tart, hiszen a bérszámfejtésnek hamarosan le kell zárulnia a tankerületi központokban.

Az Orbán-kormány azon az egyeztetésen sem reagált érdemben a pedagógusok sztrájkköveteléseinek pontjaira, amit a szakszervezetek kezdeményezésére Maruzsa Zoltán államtitkár hívott össze.

A PSZ és a PDSZ január 23-ától hirdetett egyhetes sztrájkot a köznevelési intézményekben, amelyhez már több száz iskola több ezer pedagógusa csatlakozott országszerte. 

Forrás: Népszava, atv.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Addig, amig a teljes pedagógus társadalom egytől-egyig egységesen nem lép fel, addig Orbán úgy packázik velük ahogyan csak akar!!! Pedagógusnak, diáknak, szülőnek, az összes szakszervezetnek együttes fellépése hozhat eredményt!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Pintér, és Orbán is meg vannak győződve, hogy erőből, rendeletekkel mindent meglehet oldani!
Úgy vannak, mint Kohn és a Rabbi a libák pusztulásával. A rabbinak lennének még ötletei, csak elfogytak a libák.
Jozefina
Addig, amig a teljes pedagógus társadalom egytől-egyig egységesen nem lép fel, addig Orbán úgy packázik velük ahogyan csak akar!!! Pedagógusnak, diáknak, szülőnek, az összes szakszervezetnek együttes fellépése hozhat eredményt!!!
csak úgy....
fideszék kurvára azon vannak,hogy ne legyenek tanarak és akkor kitenyészthetik maguknak az új nemzeti elbutult alattvaló csöcseléket!
Gyurka80
@Horizont: Olyan pedagógusok nem is kellek, akik 500Eft-al veszik fel a gyerekeket a libsi gimibe, és akik miatt 100 millát kellett fizetnünk a gyöngyöspatai analfabétáknak.
archive
Erőből, csakazért is kormányzás.. ráadásul még nagyképűek, pofátlanok, lopnak, hazudnak.. hihetetlen, hogy hagyjuk még mindig.
Törölt Nick
@Gyurka80: Tudjuk, hogy te csak az olyan geciládákat szereted, akik 500 milliárdokat lopnak mimagyaroktól. Csak szólok, attól, hogy vannak az országban rablógyilkosok, nem jelenti azt, hogy mindenki az.
A tanárok sem mind ilyenek, bár a szánalmas fizetésük mellett nem lehet csodálkozni semmin sem.
Galway
@Gyurka80: " Olyan pedagógusok nem is kellek,"
Nem tényleg nem kellesz! Mert aki olyan ostoba, hogy nem jön rá, hogy pont akkor lesz egy ilyen ügy, amikor az ország legjobb gimije(i egyike) tanárai sztrájkolnak, az bizony elég setét. Amúgy az "500Eft-al" csúf helyesírási hiba, mert fo-rint-tal = Ft-tal, de hát ennyire szólnak a kompetenciáid, nincs mit tenni.
A gyöngyöspatai analfabéták pénzére akkor se számíthatsz, ha fideszes vagy, mert félúton jársz! Nem vagy ugyan írástudó, de analfabétának is csak egy fél!
Toller Béla
@Gyurka80: ...és honnan veszed, hogy vannak is ilyenek ? A fidesz rajzolt neked ilyeneket ? Ha valaki bűnt követ el, tessék megfogni és leültetni, de ezt aztán ne ellenzéki alapon válogassák meg ! A fidesz parlamenti bandájában szinte senki sincs, aki egy jóravaló vizsgálatot ép bőrrel megúszna ! Kezdve ott, hogy egy országot nem így kell vezetni, ahogy ezek teszik !
Gyurka80
@Törölt Nick: H tudsz 500 milliárdos lopásról állampolgári kötelességed feljelentét tenned!Ha csak kamuzol pofát súlyba!
Gyurka80
@Galway: Hülye a 100 millát mi fizettük a tanarak és magyar bálint helyett!
Gyurka80
@Toller Béla: Tájékozódj hülyegyerek!
Gyurka80
@Toller Béla: A nicked hű ahhoz a képviselőhöz, aki még halála után 1 évig felvette a képviselői fizetését!
Galway
@Gyurka80: Hát úgy látszik, hogy nincs szerencséd a szövegértéssel, Öreg!

Annál már csak a szövegalkotás megy nehezebben:
"Hülye a 100 millát mi fizettük a tanarak és magyar bálint helyett!"

Hát ennyike, ahogy Tompika mondaná az elvonási tünetek időszakában.
amortizáltok
akkor téged is elvesznek utcai harcos.@Gyurka80: lölőnél ott van már azon sirdogál hogy MEGTELLETT a számlája akkor?
justhpeter
A pofátlanságnak úgy látszik nincs határa. Beszüntetni a tanítást az összes iskolában, aztán majd rohangálnak Maruzsáék ha akarnak valamit.
nezelodo
@Gyurka80: Kiskakas, azért mert a Borkai szexorgiát rendezett az adófizetők pénzén, és a Józsi buzult, a kaleta meg pedofil volt, és a vakkomondor balesetet okozott, és volt aki álkapcsát törte az oldalbordájának, attól még nem mindegyik fideszes ilyen! Az az igazgató sem azért van a helyén, mert az állampárt ellen agitált!. A dr. Flóri, a Völner, és a végrehajtócska mellett ő is elfér a NER palettán.
Gyurka80
@Horizont: @nezelodo: Nem az esetet bagatelizálni nem kell más példát hozni!
Gyurka80
@Horizont: A hangfelvétel neked nem elég bizonyíték?!
nezelodo
@Gyurka80: Nincs ez bagetelizálva, biztos hogy a NER embere, másképp nem ülne az igazgatói székben. Ha pedig a Völner éa a másik ficsúr esetét nézzük, vagy a Flóriét, a Simonkáét stb. akkor tényleg bagatell, de most be kell bizonyítani, hogy jogállam vagyunk. Akkor a végrehajtói főficsur tárgyában talált bizonyítékokat miért semmisítették meg??? Úgyhogy ne terelj, és ne tégy úgy mintha a keresztény fidesz nem lenne tele ilyenekkel, nyiltan támogatva a vezér által őket!
Gyurka80
@nezelodo: "a NER embere" Te hülye vagy az a gimi libbant gimi!
Gyurka80
@Szalay Miklós: Hülyemiki aki libbant saját magát reklámozza, és támogatást kér a bankszámlájára.
nezelodo
@Gyurka80: Ha gyerekem lennél, már a tejfogaddal kivertem volna belőled ezt a stilust, tanulj meg tisztességesen vitatkozni, hülye az apád , az anyád, és te akit ilyennek neveltek.
lusta
@Mirabilis: A sztrájkok, próbálkozások, polgári engedetlenések, ilyen-olyan tiltakozásokkal a föld-trafik tolvaj ártunkat és qurmányunkat nem lehet meghatni. A terv szerint a közalkalmazotti státuszt is meg akarják szüntetni, ergó semmi veszteni való sincs. A hatalom nagy ívben tesz rájuk és tiltakozásukra. Egyszerűen nincs más út, fel kell mondani. A tömeges felmondás tudja csak kényszeríteni ezt a bandát.
Gyurka80
@nezelodo: Idióta libban gimire mondtad, hogy ner?!
nezelodo
@Gyurka80: Kakas-boci a haverjaiddal és a kenyéradóddal gyakorold ezt a "keresztény stílust", ha már ilyen lumpemnek neveltek.
balos
@lusta: Hát elnézve a fideSS támogatta cöfösöket még tapsolnának is,mert "tornából" viszont még átmentek a 16 év alatt elvégzett 8 osztályon!
ómió
Helyes! Legalább legálisan felvehetik a valódi, bolsi alkalmazotti státuszukat!
Gyurka80
@balos: Te okostojás libbant ne minősítsd a 2/3-ot, kevesek vagytok idióta!
Németh István
@Horizont: nagyon hülye vagy!@nezelodo: @balos: aztán ti igazi kultúrbarmok vagytok! A tüntizők, a szakszervezetükkel mint kommunista báb működnek együtt! Valójában "elfejlődtek" a társadalom szemetévé! Ennyi!
De ők is tudják! > az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a moslék aljadékok a börtönbe - akasztásilag!
Nessy
Ah, minő felemelő jobboldali, illiberális, keresztény stílusban mondanak véleményt a "mocskos szájú hordáról" a jobboldali fórumtársak!
Gyurka80
@nezelodo: Te már idiótának születtél!
lusta
@Mirabilis: Lehetni lehetne, de akkor egy kemény magot használtak a puccskisérlethez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.