A Karmelitában fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján résztvevő újságírók 15 fős csoportját Orbán Viktor tegnap, az eseményről Rod Dreher készített összefoglalót az American Conservative számára.

A Nyugat háborúban áll Oroszországgal című írás azokat a beszélgetéseket foglalja össze, amelyeken a miniszterelnök néhány kiválasztott külföldi újságíróval folytatott aktuális politikai kérdésben, főként az Oroszországgal, az ukrajnai háborúval és az Európai Unió helyzetével kapcsolatban, írja a 24.hu.

Utólag vették ki az konzervatív amerikai lapból az Orbán-idézetet, amelyben a magyar kormányfő elmondta, nem akar az EU tagja lenni

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A beszélgetésen a beszámoló szerint Orbán határozott nemmel válaszolt arra, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne. Ehhez azonban Orbán gyorsan hozzátette, hogy nincs más választása, mert a hazai kivitel 85 százaléka az Unióba irányul. Dreher tudósítása szerint a miniszterelnök Brüsszelt okolja minden rosszért, ami az elmúlt 30 évben történt Európában.

Csakhogy – amint arra a párbeszédes Tordai Bence felhívta a figyelmet – az eredeti tudósításból kikerült a szóban forgó érzékeny rész. Az korábbi szövegben így hangzik ez a rész szó szerint: “Someone asked the prime minister if he wanted Hungary to stay in the EU. “Definitely not!” he said, adding that Hungary has no choice, because 85 percent of its exports are within the EU.”

Magyarul: valaki megkérdezte miniszterelnököt, hogy akarja-e hogy Magyarország az EU-ban maradjon, mire Orbán határozott nemmel válaszolt.

A cikk friss verziójában ez a rész azonban már nincs benne.

Az esettel kapcsolatban megkerestük  aki a következőt mondta A 24.hu az esettel kapcsolatban megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét is, akinek válaszát a 24.hu cikkében olvashatják. 

Forrás: 24.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Egyébként hiába vették ki a kriminális Orbán nyilatkozatot a cikkből, Orbán egész magatartásán , megnyilvánulásán látszik a kényszer, hogy az EU-ban kell neki benne lenni és nem egy olyan csapatban ahol Ő viszi a prímet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Nyírfa: Erre találták ki a keleti nyitást. A nyugati gyárakat ki akarják váltani keleti gyárakkal. Itt zajlik előttünk. Több mint 20 kínai akksi gyárat akar Orbán felépíteni Magyarországon. Ha ez meglesz és sikeresen áthangolja a szavazótáborát teljesen az EU ellen, akkor ki fog lépni. Addigra már az EU sem fogja küldeni a támogatásokat, mert nyilvánvaló lesz, hogy Magyaroszág nem akar része lenni az EU-nak. Ez még csak nem is terv. Ez már rég zajlik.
Nyírfa
@human: Igen, a terv zajlik, és egyre nagyobb ellenállásba ütközik. Nézd meg, hány város titltakozik - benne fidreszes polgármesterekkel is az élen - az akkugyár létesítése ellen: Debrecen, Nyíregyháza, Szombathely, Vác, Fót - csak a legutóbbiak.
Az éremnek nemcsak Orbán oldala van, érdemes azt is végig futtatni, hogy a kínaiak fizetnének-e annyit, mint a nyugati munkáltatók, betartanák-e a munkavédelmi, a környezetvédelmi előírásokat - egyiket sem -, és egyáltalán óhajtanának-e magyar munkaerőt foglalkoztatni , illetve magyarok akarnának-e az ő gyáraikban dolgozni. Orbán olyan fokon épített az önmaga által felmért és megállapítoitt magyar néplélekre, hogy eszébe sem jut, az valójában az ő igénytelensége, kulturálatlansága, szolgai meghunyászkodása, amit kiterjesztett a társadalomra. S bár kétségtelenül van eben a népben alávetettségi hajlandóság, én, tűzbe ugyan nem tenném érte a kezem, de valószínűnek tartom, hogy eddig nem tapasztalt népharag elől kellene menekülnie az általad is felvázolt folyamat egy kritikus pontján.
Szerintem Kína felett is konganak már a harangok, nem mondom, hogy már holnapra, de várom a bölcsesség ébredését.
A lassa magához térő kínai társadalomnak sem kellenek majd az orbánok, mert a maguk orbánjait sem fogják megtűrni maguk között.
Orbánnak már reszeltek, előttünk vívja a haláltusáját, a politikai temetésére , úgy érzem, ebben az évben sor kerül.
sgl
Ilyenkor mindig röhögök, amikor utólag kiderül: cenzúráztak.
..Ha nem csinálnak semmit hagyják a francba, páran észreveszik, annyi.
Ha aztán cenzúráznak akkor világhír lesz, azaz sokkal jobb kussolni ha szar van, mert ha felkavarják, a büdösch is körbe lengi a világot.
human
@Nyírfa: Örülök, ha neked van még optimista forgatókönyved. Én viszont úgy gondolom ezeket csak akkor fogja a nép elzavarni, ha már a többség segge lilók a szakadt nadrágból. És még akkor is nem zárnám ki, hogy legalább olyan rossz fordulat jön egy Mi hazánkkal a kormányon.
human
@human: jav: ... a többség segge kilóg a szakadt nadrágból.
Nyírfa
@human: Én a szélsőjobbot - most nem a fideszről beszélek, bár jobbszélen politizál - nem látom kormányon.
Természetesen csak azt írhatom, amit én érzek, gondolok, függetlenül az időintervallumtól, törvényszerűnek tartok.
Olyan mozgást érzékelek a világban, amely pozitív és negatív robbanásokat egyaránt gerjeszt, de, végül helyre fog állni az egyensúly. Lehet, hogy sokkal tovább fog tartani, mint most gondolom, lehet, hogy meg sem érem az áhított eredményt, de hát az emberi élet hossza irreleváns a történelmi folyamatok számára. :)
Persze, hogy bizakodom, a kutya ugat, a karaván halad. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.