A Karmelitában fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján résztvevő újságírók 15 fős csoportját Orbán Viktor tegnap, az eseményről Rod Dreher készített összefoglalót az American Conservative számára.

A Nyugat háborúban áll Oroszországgal című írás azokat a beszélgetéseket foglalja össze, amelyeken a miniszterelnök néhány kiválasztott külföldi újságíróval folytatott aktuális politikai kérdésben, főként az Oroszországgal, az ukrajnai háborúval és az Európai Unió helyzetével kapcsolatban, írja a 24.hu.

Utólag vették ki az konzervatív amerikai lapból az Orbán-idézetet, amelyben a magyar kormányfő elmondta, nem akar az EU tagja lenni

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A beszélgetésen a beszámoló szerint Orbán határozott nemmel válaszolt arra, hogy szeretné-e, ha országa uniós tag lenne. Ehhez azonban Orbán gyorsan hozzátette, hogy nincs más választása, mert a hazai kivitel 85 százaléka az Unióba irányul. Dreher tudósítása szerint a miniszterelnök Brüsszelt okolja minden rosszért, ami az elmúlt 30 évben történt Európában.

Csakhogy – amint arra a párbeszédes Tordai Bence felhívta a figyelmet – az eredeti tudósításból kikerült a szóban forgó érzékeny rész. Az korábbi szövegben így hangzik ez a rész szó szerint: “Someone asked the prime minister if he wanted Hungary to stay in the EU. “Definitely not!” he said, adding that Hungary has no choice, because 85 percent of its exports are within the EU.”

Magyarul: valaki megkérdezte miniszterelnököt, hogy akarja-e hogy Magyarország az EU-ban maradjon, mire Orbán határozott nemmel válaszolt.

A cikk friss verziójában ez a rész azonban már nincs benne.

Az esettel kapcsolatban megkerestük  aki a következőt mondta A 24.hu az esettel kapcsolatban megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét is, akinek válaszát a 24.hu cikkében olvashatják. 

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Egyébként hiába vették ki a kriminális Orbán nyilatkozatot a cikkből, Orbán egész magatartásán , megnyilvánulásán látszik a kényszer, hogy az EU-ban kell neki benne lenni és nem egy olyan csapatban ahol Ő viszi a prímet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Azt hiszem az a nyolcvan öt százalék olyan mint a heréd egy hurokban. Elveszik ha szakítassz vele.
Remélem már írják neked a vádiratot mehetsz lebenykezelésre.
Sámannus
Pontosan úgy néz ki mint akit orbabasztak és seggreült a csudálkozástól.
amortizáltok
@Őrnagy: kapitány ! amennyit ez a pasi hazudott felérne a menyországba és vissza.Ha azt meglépi az az utolsó megmozdulása..nem lesz aki a népharagot megállitja .A pénz az kell neki a jog az neki nem fontos csak a nagy tőbbségnek kéne ez meg érthető. csak a fülével is baj van semmit nem hall meg és nem ért meg. önfejű diktátor
Qqberci
@Sámannus: Lehetett ott egy szívlapát?...
Sámannus
@Qqberci: Kezd összezavarodni a brancs hamarosan fejvesztett menekülésbe csap át a banda, és gyorsan még rátesznek egy lapáttal. Kezd összedőlni a kártyavár. a lopást egyre erőszakosabban forszírozzák.
Ha vesznek fel hitelt azt rögtön szétlopják.
kereső
Hé orbán! Üzen neked , kormányodnak, a 135+7 (náci)-nak, az alkotmánybiróságnak, az államelnöknek, az ügyészségnek- a demeter szilárdoknak...etc az Eu, és a magyar felnőtt lakosság 85%-a(akik nem küldték vissza a hülye nemzethy konzultációdat) : " el lehet menni, itt lehet hagyni minket kérem szépen". Tárt karokkal vár benneteket putyin, lakusenka -vagy nem??- de még mindig ott van irán, és észak korea.
Sámannus
Mi 2010 óta benne vagyunk a háborúban. Amióta te bedugtad a fejedet a putyin seggébe. Azóta veletek romboltatja le az országunkat és te egy mocskos szélhámos csicskaként szolgálod. Ketté szakítottad az országot, és tehetetlenül sodródunk. Nekünk egy atomtámadás is jobb mint ez a gyalázatos békeseggepártolás.
Eladott Ország
A szélhámos cigány bűnöző gecinek és politikai bárca nélküli k*rvának, valóban nem az EU-ban van a helye, hanem a börtönben, életfogytig, vagyonelkobzás mellett! Hogy ő mit akar az lényegtelen, ő egy rohadt, gerinctelen, mocskos, hazaáruló szarházi, kolostorgeci...a történelem trágyadombján van a helye!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298117310_766674931242312_3438157221981309192_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=l9Yf0Tcl1IsAX9vkh9M&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfByookmy3rO7wzvy4bHdayEMztFOYPm9bXwGzXXpYxYEQ&oe=63D8D163
gina
Ö maradhat orosz csatlós, de a népet ne nevezze egy napon magával, elmebeteg szemét hazaáruló,,,remélem mielöbb eltünik a politikából,, zabáljon még ez a zsiros disznó, legalább mielöbb a temetöbe leli a végzetét
gina
@KisTehen: Te idióta te csak románul meg oroszul tudsz, remélem mielöbb takarodsz a jó meleg tajgára te barom
gina
Csak a képet kell nézni ez az emberi véglény nem normális egy beteg skizofrén, le sem tudja tagadni
Eladott Ország
@Mirabilis: ma, 15:48 ♦ Azért nem lép ki az EU-ból, mert abba belebukna a dagadt kolostordisznó, de arra törekszik, de nem fog sikerülni. Nagyon félti az elsíbolt ezer milliárdokat, de egyszer úgy is el fog jönni a számonkérés ideje, csak sajnos miatta elb@sztunk 30 évet, és ezért is felenie kell!
justhpeter
Igazán kísérletet tehetne a kilépésre... aztán egy óra multával menekülhetne Moszkva felé.
balos
@KisTehen: A lányod után,hogy ne nézz bután,hogy drága lett a bután!
balos
@Őrnagy: szörnagy vagy kis csicska a conti kupiból!
balos
Konzerv-aktiv volt az ipse aki "kicsemegézte"!
Clavigo
Míert nem vándorolsz ki az Ural mögé,,Putris ? Szophatnál kozákot ( meg a lovát is ) reggeltől estig...
drrotf
Egyébként hiába vették ki a kriminális Orbán nyilatkozatot a cikkből, Orbán egész magatartásán , megnyilvánulásán látszik a kényszer, hogy az EU-ban kell neki benne lenni és nem egy olyan csapatban ahol Ő viszi a prímet!
Nyírfa
Akikkel egy hullámhosszon vagyok, mindent elmondtak, nekik írom: dettó!
csagyi
@KisTehen: Ti ketten egyiket sem de ég magyarul se.
human
És még mindig van újságíró vagy politológus aki azt hiszi, hogy Orbán a saját érdekében ne lépne ki az EU-ból? Eddig is csak az akadályozta meg, hogy még a fideszesek 80%-a is az EU-ban maradás mellett volt. VOLT! Ugyanis a háborús és szankciós propaganda után már csak 65%-a a fideszeseknek maradna az EU-ban. Ebből Orbán azt olvassa ki, hogy jó az irány, pár év és meglesz a támogatottsága a lilépéshez. Persze addig még sokat és sok helyen kell hazudozni, de pénz nem számít. A hatalom mindennél fontosabb neki.
Nyírfa
@human: Kedves@human: , pár év múlva hol lesz Orbán?
Egyébként abban a pillanatban, ahogy bejelentené a kilépési szándékot, csomagolna az összes autógyár, és olyan gyorsan mennénk csődbe, hogy csak füstölne a gazdaságunk.
namihami
És itt a lényeg az ""utólagon"" van!
Ahogy minden döntése és cselekedete is ilyen ""utólagos"" jellegű!
kereső
@Maccska: Úgyis van- menjünk vissza az "alapitó atyákig"- legyen ez egy laza gazdasági szövetség, mindenféle i+ideológiai" fisz-f@xság nélkül. Mondjuk orbán Magyarországa már az alapitók szerint sem férne bele ebbe a laza szövetségbe- sőt semmi keresni valója Európában- bűr füldrajzillag a része. De kultúrában, mentalitásában, erkölcsnélküliségében- a morál teljes kiiktatásában már nem tartozik oda- csak papiron.
human
@Nyírfa: Erre találták ki a keleti nyitást. A nyugati gyárakat ki akarják váltani keleti gyárakkal. Itt zajlik előttünk. Több mint 20 kínai akksi gyárat akar Orbán felépíteni Magyarországon. Ha ez meglesz és sikeresen áthangolja a szavazótáborát teljesen az EU ellen, akkor ki fog lépni. Addigra már az EU sem fogja küldeni a támogatásokat, mert nyilvánvaló lesz, hogy Magyaroszág nem akar része lenni az EU-nak. Ez még csak nem is terv. Ez már rég zajlik.
Nyírfa
@human: Igen, a terv zajlik, és egyre nagyobb ellenállásba ütközik. Nézd meg, hány város titltakozik - benne fidreszes polgármesterekkel is az élen - az akkugyár létesítése ellen: Debrecen, Nyíregyháza, Szombathely, Vác, Fót - csak a legutóbbiak.
Az éremnek nemcsak Orbán oldala van, érdemes azt is végig futtatni, hogy a kínaiak fizetnének-e annyit, mint a nyugati munkáltatók, betartanák-e a munkavédelmi, a környezetvédelmi előírásokat - egyiket sem -, és egyáltalán óhajtanának-e magyar munkaerőt foglalkoztatni , illetve magyarok akarnának-e az ő gyáraikban dolgozni. Orbán olyan fokon épített az önmaga által felmért és megállapítoitt magyar néplélekre, hogy eszébe sem jut, az valójában az ő igénytelensége, kulturálatlansága, szolgai meghunyászkodása, amit kiterjesztett a társadalomra. S bár kétségtelenül van eben a népben alávetettségi hajlandóság, én, tűzbe ugyan nem tenném érte a kezem, de valószínűnek tartom, hogy eddig nem tapasztalt népharag elől kellene menekülnie az általad is felvázolt folyamat egy kritikus pontján.
Szerintem Kína felett is konganak már a harangok, nem mondom, hogy már holnapra, de várom a bölcsesség ébredését.
A lassa magához térő kínai társadalomnak sem kellenek majd az orbánok, mert a maguk orbánjait sem fogják megtűrni maguk között.
Orbánnak már reszeltek, előttünk vívja a haláltusáját, a politikai temetésére , úgy érzem, ebben az évben sor kerül.
human
@Nyírfa: Örülök, ha neked van még optimista forgatókönyved. Én viszont úgy gondolom ezeket csak akkor fogja a nép elzavarni, ha már a többség segge lilók a szakadt nadrágból. És még akkor is nem zárnám ki, hogy legalább olyan rossz fordulat jön egy Mi hazánkkal a kormányon.
human
@human: jav: ... a többség segge kilóg a szakadt nadrágból.
Nyírfa
@human: Én a szélsőjobbot - most nem a fideszről beszélek, bár jobbszélen politizál - nem látom kormányon.
Természetesen csak azt írhatom, amit én érzek, gondolok, függetlenül az időintervallumtól, törvényszerűnek tartok.
Olyan mozgást érzékelek a világban, amely pozitív és negatív robbanásokat egyaránt gerjeszt, de, végül helyre fog állni az egyensúly. Lehet, hogy sokkal tovább fog tartani, mint most gondolom, lehet, hogy meg sem érem az áhított eredményt, de hát az emberi élet hossza irreleváns a történelmi folyamatok számára. :)
Persze, hogy bizakodom, a kutya ugat, a karaván halad. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.