Átlépett a DK-ba Kenéz István, a Párbeszéd Felügyelő Bizottságának elnöke – közölte a Demokratikus Koalíció sajtóirodája.

Kenéz az átlépésről azt írta a hivatalos Facebook-oldalán, hogy részt akar venni az „Orbán-rezsim lebontásában”, amihez szerinte csak a DK-ban adottak a feltételek.

Dobrev Klára világosan megmutatta, hogy az Árnyékkormány jelenti az egyetlen kormányzóképes alternatívát az ellenzékben, ezzel pedig ők a kormányváltást akarók utolsó reménye. Büszke vagyok rá, hogy a DK közösségének tagjaként folytathatom a munkát a kormányváltásért és egy európai Magyarországért!

- írja. 

Kenéz István átlépésével 18-ra nőtt azoknak az ellenzéki politikusoknak a száma, akik úgy döntöttek, a DK-ban folytatják a politizálást.

Az ellenzéken belüli mozgások azért érdekesek, mert egy nemrég megjelent felmérés szerint az ellenzéki szavazók szerint túl sok párt van azon az oldalon, ők inkább összefogást szeretnének, vagyis például azt, hogy az ellenzéki pártok az önkormányzati és az EP-választáson is közösen induljanak 2024-ben. A DK pedig az átigazolásokon túl azzal is igyekszik érzékeltetni a dominanciáját az ellenzéki térfélen, hogy árnyékkormányt alakított.

A DK-hoz igazolt politikusok listáját- a teljesség igénye nélkül – a Telex.hu cikkében olvashatják. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Várhatóan az LMP.,Momentum,MSZP.Jobbik tagjai is felismerik, ,hogy az LNZk erőinek össze kell fogni és a szavazatokat koncentrálni kell nem szétaprózni, ha győzni akarnak a választásokon
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Jaj,Istenem mit akarnak ezek a nyikhajok?Ide-oda ülnek mint a rossz kurva,ebben már ültem
ebbe még nem ültem.(Hofi) Mit akar ez a fasz "ellenzék" a béka segge alatt vannak.
Emmersson71
@Horizont: Kifizetődő kis pártban maradni..lásd a KDNP-t ;)
Szalay Miklós
Elmondom, mi kellene: 1) Minden ellenzéki párt feloszlatása; 2) Egy új párt; 3) Egy új, épkézláb vezető. Minden más csak babazsúr és bohóckodás, az árnyékkormánytól a momentumos plakátokig.
Emmersson71
@Maccska: 1. Kötelező pártot váltani?
2. Amikor a Fidesz leszalámizta a jobboldalt - MDF, FKGP, MIÉP -, az rendben volt?!
Emmersson71
@Maccska: A DK nem szalámizza le a többi pártot! Egyszerűen átlépnek a tagok. A pártok léteznek, és nem azért gyengék, mert kilépnek a politikusaik. Azért lépnek ki a politikusaik, mert gyengék és nincsen támogatottságuk.
ómió
Idehaza Böszme efftárs a "legerősebb bolsi mágnes"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok