A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztiriai Iciciben; a Marriott Opatija lesz Horvátország első Marriott-szállodája.

Friss fotón Mészáros Lőrinc, amint újabb szeletet harap ki magának a luxusiparbólA Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos (b) és Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke megállapodást ír alá Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról az isztriai Ikában 2023. január 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az MTI beszámolója szerint Mészáros Lőrinc az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spában tartott sajtótájékoztatón elmonda:

a Mészáros Csoportban úgy gondolták, egy ilyen luxusszálloda üzemeltetéséhez mindenféleképpen kell egy partner, egy nemzetközi nagy brand, egy világmárka. "Ezt mi a Marriottban megtaláltuk, és úgy véljük, ez lesz a siker kulcsa"

- hangsúlyozta.

Hozzátette: nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta szponzorálják az eszéki futball klubot és megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

A spanyolországi focitúrán készült fotóhoz képest most jobb színben tündöklő Mészáros Lőrinc az MTI-nek azt is elmondta, hogy az építés alatt álló, 187 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit meg. Jelezte továbbá, hogy szeretnének további fejlesztéseket eszközölni, és újabb befektetéseket keresnek.

"Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni"

- fogalmazott Mészáros Lőrinc.

Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke örömének adott hangot, hogy együttműködve a Mészáros Csoporttal Horvátországban megépül az első Mariott brand alatt működő szálloda.

Tájékoztatása szerint a Marriott Hotels a Marriott Bonvoy 30 hotel brandből álló portfóliójának kiemelkedő tagja. Több mint 65 országban található több mint 600 szállodájával a Marriott Hotels brand előremutató stílust, designt és innovációt kínál a vendégeinek – mondta.

Friss fotón Mészáros Lőrinc, amint újabb szeletet harap ki magának a luxusiparbólA Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts szállodájának építési területe az isztriai Iciciben 2023. január 27-én. Mészáros Lőrinc tulajdonos és Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke ezen a napon aláírta a Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról szóló megállapodást. A 187 szobás luxushotel, a Marriott Opatija 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt. MTI/Koszticsák Szilárd

Kirigin Fernando, Opatija polgármestere felidézte, évtizedek óta egyetértés van abban, hogy a városnak magasabb kategóriában kellene kibővítenie szállodai kapacitásait, hogy Opatijának el kellene mozdulnia az elit turizmus irányába. Ez most megtörténik – hangsúlyozta, és egyben megköszönte a befektetőnek, hogy ehhez éppen az ő városát választották.

A Marriott Opatija az Opatija Riviéra Icici településén, a Liburnijska úton helyezkedik el, amely a környék legfontosabb úticéljait összekötő főút, és mindössze 45 percre található a rijekai repülőtértől. Az alapkövet kilenc hónappal ezelőtt tették le, a munkálatok pedig azóta rendben folynak.

A vállalat tájékoztatása szerint a Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban, szállodái vannak Ausztriában, Montenegróban és Horvátországban. A horvátországi Miramar megvásárlásával és a Riva's Hotels & Resorts megépítésével 100 millió eurót tesznek ki a vállalatcsoport horvátországi szállodaberuházásai.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Maccska: Nem a ruhán, hanem a bankkártyán múlik hova tudsz bemenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszholnapis
Lölö! Megvan már a hely ahova lehet még menteni valamit??? Igyekezz fogy az idö...
amortizáltok
kormányváltás után mi is mehetünk legalább mert azt is lehet ám rekvirálni.
teuton
A melyszaros penztaros milyen nyelven beszel es milyen nyelven volt a szerzödes? Mert aligha magyarul...
drrotf
Már azt hittem , hogy Lölőnek azt ajánlotta "barátja az erénynek és a túrós lepénynek a nagy mindentudó Ó.Viktor", hogy a budapesti világversenyre az atlétikai vb-n építsen valami kül9önlegeset, hogy hazánk ne szégyenkezzen a külföldiek előtt! de azután felébredtem, és láttam hogy a magyar állami pénzekből kő gazdaggá lett Lölő nem az országba fekteti a könnyen megszerzett pénzét, külföldre viszi, mert ott jobban fial a pénz, vagy nagyobb biztonságban tudja a m"mester" a pénzét!Úgy látszik hogy az a mondás az igaz, hogy akinek az Isten pénzt adott, annak észt is adott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.