Veszélyes és elhibázott a kormány terve, amely hazánkat akkumulátorgyártó nagyhatalommá tenné – hangoztatta Süveg Anna, az LMP szóvivője a Nem az akkumulátorgyárakra! – Szolnok nem állhat be a sorba! című sajtótájékoztatóján szombaton, Budapesten.

Újabb akkumulátorgyár tervét sejti az LMP a szolnoki ipari park bővítése mögött: "Veszélyes és elhibázott a kormány terve"
Fotó: Facebook / LMP videó

Úgy fogalmazott, ma már csak tévhit, hogy Magyarország vízben gazdag ország, mert "az Orbán-kormány 2010 óta szisztematikusan építi le a környezetvédelem intézményrendszerét, a víziközműveink pedig az összeomlás szélén állnak".

Az LMP attól tart, hogy hamarosan Szolnokon is akkumulátorgyár létesül. Tóth Áron, az LMP Jász-Nagykun Szolnok megyei elnöke szerint legalábbis erre utal, hogy Szalai Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere az ottani ipari park bővítésére készül.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a helyieket nem tájékoztatták és nem kérdezték meg a tervekről

- fogalmazott a sajtótájékoztatón Tóth Áron, aki jelezte: Szolnok vezetése éppen a napokban dönt arról, hogy a város átadja a víziközművét az államnak. Ez pedig szerinte "pont illeszkedne abba a tervbe", hogy egy akkumulátorgyár vízigényét ki tudják szolgálni.

Tóth Áron arra kérte Szalai Ferencet, nyilatkozzon egyértelműen: terveznek-e akkumulátorgyárat létesíteni Szolnokon, avagy sem.

A természetes kincsünket nem pazarolhatjuk el egy ilyen veszélyes beruházással

- mondta, hozzátéve: az LMP mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Szolnok városa "ne álljon be a környezetpusztító sorba."

A sajtótájékoztatón felidézték, hogy

február 9-én tüntetést szervez az LMP Debrecenben az ottani veszélyesüzem-beruházás miatt, emellett a párt országos népszavazást is kezdeményezett már a témában, az önkormányzati képviselőik pedig olyan határozati javaslatokat nyújtanak be, amelyek arról szólnak, hogy a helyiek jóváhagyása nélkül ne lehessen ilyen jellegű üzemeket létrehozni.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Őrnagy: ma, 15:27 ☻ "Míg nálunk a lassan kifutótípusnak számító lítium-ion aksikat gyártatnak majd a kínaiak, addig Svájcban megnyílt az első, kizárólag szilárdtestakkumulátort gyártó üzem, aminek legalább duplája az energiasűrűsége, így a hatótáv 900-1000 km, 6-8 perc alatt feltölthető, és korlátlan ciklust bír, nem gyullad ki." Már megint a múltba ruházunk be, de mit várhatunk a főispánok alatt. Várhatóan Szijjártó megkapja a legmagasabb kínai állami kitüntetést.
uploads.disquscdn.com/images/1986f0bc77bc0fcfe916abeda1e104217a9a598985040c65f6ed85bf88db2f49.jpg?w=800&h
"Gödön már toxikus anyagokat találtak a talajvízben, pedig a Samsung 5 éve működő akkumulátorgyára csak 30 GWh-s, ami harmada a leendő kínai Contemporary Amperex Technology (CATL), debreceni üzemének. Gödön a Samsung kb. 1/3 akkora akkumulátorgyára 5 éves termelés alatt elszennyezte a talajvizet, szóval a szennyvíz-tisztítás is nagy kihívás lesz. Palkovics miniszter: "Magyarország eltökélt az akkumulátorgyártás fejlesztése mellett, de „mindennek ára van”. Szerinte egy ilyen kapacitású gyár energiaigénye 800 megawatt, és óránként 1000 köbméter vízigénye van. „Kérdés, hogyan tudjuk ezeket a szinteket csökkenteni" A Debreceniek örülnek majd, amikor már kora tavasszal lajtoskocsiról osztogatják az ivóvizet a bő vizeiről méltán híres Debrecenben. Csodálkozunk itt, hogy miért ide jönnek. Miért van az, hogy hozzánk mindig valamiért Kína meg az oroszok jönnek csak?! Költői kérdés. Ugye a környezetvédelem a folyó- és az ivóvíz, a talaj szempontjából is fontos lesz?! Vagy itt is kell egy Sárga-folyó?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
ebből vajon miért nem vittek hatvanpusztára ? vagy alcsut - felcsut miért nem pályázótt? avagy Cinege utca is bevállalhatja ám.
Eladott Ország
@jesz: ma , @Németh István: ☺ "Ha ez igaz, akkor nagy a baj...ugyanis akik itt akkumulátor gyárakat építenek, azok tök hülyék?" yes ! Jó lett volna előtte, környezetvédelmi hatástanulmányt is végezni, mert már Hajdúszoboszlón is aggódnak a talajvíz szennyeződéstől , továábá millyen hatással jár a vízkivétel a szoboszlói gyógyvízre etc..., szakértőket kértek fel. És jó lett volna előtte a lakosságot is megkérdezni és tájékoztatni, nem az építkezés megkezdése után (az egyik csarnok már szerkezetkész) . Tájékoztatlak, még egy egyszerű járda , kerékpárút, közút, építése esetén is tájékoztatni kell! az ingatlannal érintet tulajdonosokon kívül, a jobb és baloldali szomszédos ingatlan tulajdonosait is, a településen kialakult szokásos módon, de nem a kivitelezés megkezdése után!
Eladott Ország
@jesz: Kedves JESZ! Nem kell az országot teleszarni kínai akkumulátorokkal, különösen ebben az energia- és ivóvízszegény világban. Nem véletlenül hozták ide az ázsiai elvtársak, mert Európa értelmesebb felén elhajtották volna őket! Továbbá nem hiányzik az ázsiai munkakultúra sem, és a szarér-hugyér történő rabszolga munka sem, csinálják Kínában vagy Bangladesben! Gödön már toxikus anyagokat találtak a talajvízben, pedig a Samsung 5 éve működő akkumulátorgyára csak 30 GWh-s, ami harmada a leendő kínai Contemporary Amperex Technology (CATL), debreceni üzemének. Gödön a Samsung kb. 1/3 akkora akkumulátorgyára 5 éves termelés alatt elszennyezte a talajvizet, szóval a szennyvíz-tisztítás is nagy kihívás lesz. Palkovics miniszter: "Magyarország eltökélt az akkumulátorgyártás fejlesztése mellett, de „mindennek ára van”. Szerinte egy ilyen kapacitású gyár energiaigénye 800 megawatt, és óránként 1000 köbméter vízigénye van. „Kérdés, hogyan tudjuk ezeket a szinteket csökkenteni" A Debreceniek örülnek majd, amikor már kora tavasszal lajtoskocsiról osztogatják az ivóvizet a bő vizeiről méltán híres Debrecenben. Csodálkozunk itt, hogy miért ide jönnek. Miért van az, hogy hozzánk mindig valamiért Kína meg az oroszok jönnek csak?! Költői kérdés. Ugye a környezetvédelem a folyó- és az ivóvíz, a talaj szempontjából is fontos lesz?! Vagy itt is kell egy Sárga-folyó?!
- Gyakorlatilag nincs környezetvédelmi szabályozás
- A munkaerő a legolcsóbb Európában, de ha kell hozhatnak ide bárhonnan még olcsóbbat
- Az állam biztosítani fogja az infrastruktúrát, 300 milliárdért fogja Mészáros, Garancsi és Szíjj megoldani a mi pénzünkön
- A szállítási infrastruktúrát is, lásd előző pont
- Kapnak majd még pár száz milliárdot csak úgy
- Az EU-ba vámmentesen szállíthatják a készterméket
- Eladósodott ország vagyunk. Orbánék egy kis zséért eladják még az anyjukat is k*rvának Keletre...
Sámannus
Volt már Magyarországon sok csuda: gumipitypang rizs és gyapot termesztés gyengeminőségű barnaszén kokszosítása, bányák újranyitása és bezárása, autópályaépítés a semmibe, vasutak fenntartása közlekedés nélkül. Most az ország közepén a földek elszennyezése gyárak felügyelete nélkül, mert demagógék sokra tartják magukat. Mikor leszünk képesek megállítani a sötétség nyomulását?
NKF
Hány tagja van az LMP-nek?Ennek a fos ellenzéknek mindegy!
Kevesek mint lócitromba a C vitamin!
ómió
Jaj, csak elektromos autóipart ne!!! Az idehaza nem efftársi! És "zöldnek" is csak Németországban "zöld"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.