Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ukrán külügyminisztérium beidézi Íjgyártó Istvánt, Magyarország Ukrajnai nagykövetét, hogy panaszt tegyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos „elfogadhatatlan” megjegyzései miatt. Szijjártó Péter a Mandinernek kommentálta az esetet.

Szijjártó Péter reagált az ukrán külügyminisztérium lépésére
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mikayil Jabbarov azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. január 24-én. MTI/Mónus Márton

A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg, és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta

- fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, reagálva arra, hogy az ukrán külügyminisztérium bekérette Magyarország kijevi nagykövetét Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése miatt. 

Kiemelte: Magyarország sem szavakban sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.

Orbán Viktor kijelentései Dnyipro polgármesterénél is kiverték a biztosítékot. Nem válogatta meg a szavait, amikor reagált a magyar miniszterelnök nyilatkozatára.

Forrás: Mandiner

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Az ukránok is békét akarnak. Nálad és a fönöködnél is sokkal jobban, de nem minden áron. Ők nem szeretnének putyin csatlósai lenni. Nekik van gerincük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@ómió: Analfabeta faljkreten kutyaagyu naci efftars, a TE gerincedet sem megtörni, sem szetlöni nem lehet, mert nincs! Azonkivül pedig ha esetleg 1 szot a cikk temajahoz szolnal... Mi volt ebben Petya REakcioja? NULLA!!! Szokas szerint legbuborekot eregetett, amit mashol fingnak is hivnak. A potrohos gazdaja eltitkolni akart böffeneseihez EU- es Ukrajna-ügyben 1 szot nem szolt...
Dr. Proktor
@jáger laszló: 2014 után, miután letámadták őket a kis zöld emberkék...
Ez a védelmezés jó kifogás, régebben ezt úgy tanították, hogy "a Szovjetunió rugalmasan kiterjesztette védelmi határait!"
Lapozz csak vissza a közelmúltba, hát nem ugyanezt tette Oszétiával, Örményországgal, Csecsenfölddel?
Apropó, hogy fel voltunk háborodva azon, hogy Csau elvtárs elrománosította Erdélyt? A ruszkik ugyanezt tették mindenhol, megsúgom nálunk is vannak rezidenseik.
Apropó, az Osztrák - Magyar Monarchia is ugyanezt tette, ez már régi találmány a terjeszkedésre. Nagyszüleim, szüleim is így kerültek Erdélybe, kivezényelték oda a katonát, a postást, a vasutast, a közalkalmazottat, aztán lakhattak évekig a Nyugai pályaudvar mellékvágányain a marhavagonokban miután a románok kitelepítették, jogosan, őket.
A ruszkikkal is ezt kellene tenni, menjenek haza a búsba...
ómió
@teuton: Mondd csak, kihagyó kutyaagyú bolsi fajkretén! Mielőtt a gerinctelen tetvesbolsi egódat másra próbáltad hazudni, legalább benyaltál már a meleg szarig a péniszvirtuóz Zelenszkij efftársadnak, vagy ezt ő csak akkor engedi meg neked, ha előtte már leszoptad!? Hogy "dívik" ez nálatok, "efftársi körökben, Ukrajnaügyileg"!? Ezügyben, megismétlendő, legközelebb már majd Ursula efftársnőddel együtt zarándokoltok Kijevbe?
kereső
Nem kell mellre szivni pjotr. Orbán megmondta: a pc (polkorrektség ) kora lejárt, és a magyar ember szóból ért.
Ez még mindig semmi ahhoz képest, ahogyan ti a veletek egyet nem értőket minősiteni szoktátok, ahogyan kommunikáltok az ellenzékről, ahogyan legújabb kiplakátolt hazugságotokkal a felnőtt lakosság 85%-át kitagadjátok magyarságából. Szóval pjotr, verjétek a scheggeteket a földhöz, és menjetek a jóIstenhez panaszra. És éppen ideje volt, hogy valaki beleverje az orrotokat a saját x@rotokba.
icegygenabro
@jáger laszló: arról az alázásról tudnál valamit előadni? Nagyon érdekelne +osztanád a nagyérdeművel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.